Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 437
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Това ли разбра от написаното, лошо... Колко от вас/от познатите ви през 80-те са били във ФРГ и са се занимавали с изследователкса дейност в световноизвестни фирми, колко от вас имат придобити докторски степени в чужди университети преди това, пък били те и в  ГДР?

Ми да, де, Нотарис, връзки да минеш завесата...Майака ти с нехаресваната тук професия и баща ти, школският директор, имали ли са ги? Едва ли... Нали за това иде реч, а Ежко май не разбра акцента и го сложи върху професията. Добра замислена тактика е можело да има и със сигурност е имало и през 60-те. Това ми беше мисълта. Намърдваш чадото в училище с английски/немски, тоест баш в АЕГ/НЕГ, то понаучава езика, проправяш му после път с позицията и връзките си, преминава успешно завесата, а после все тая дали ще става космонавт или друго - там вече играят други правила. А щом за игричката са им трябвали връзки и език - първото са го имали, второто децата им са получавали баш в ЕГ.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 00:07 от пенсионирана русалка

# 91
Даам, ако искаме да имаме свобода на писането, налага се да изтърпим и чуждата такава. Че започнем ли да слагаме граници, всеки според собствените си разбирания, накрая ще можем да си говорим само за времето.

Я каква хубава, топла есен! Simple Smile

Не съм съгласна. Форумът има писани правила. Всеки, който е тук и пише, ги е приел за спазване. Не може хем да ги приемаме, хем после да ги обвиняваме в цензура.
Аз пък смятам, че даже си е доста сериозна слободия в тази тема. Има подфоруми, където не се допуска и 10% от това. Обикновеното съскане дори не се забелязва тук. Явни провокации също.
Че някой не успява да надделее в спор с аргументи, никой не е длъжен да търпи лични нападки или да се използва получена лична информация с цел да се уязви и обиди противника. Че и до обиди, нападки и намеци за деца се е стигало неведнъж. Което пък ми е най-противното.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 00:03 от .♥.Fancy.♥.

# 92
Съскането ми причинява слюноотделяне Simple Smile
Разбрах, Русалке. Но правя сериозна разлика между номенклатура и талантливи инженери.

# 93
  • София
И как този талантлив инженер (подчертах още в началото, че не отричам по никакъв начин интелекта на човек, когото не познавам) се е оказал през 80-те във ФЕДЕРАЛНАТА република, а преди това е правил докторантура-две в ГДР? Знаел си е, че е умен, хванал си е куфарчето един ден барабар с таланта под мишница  и е поел ли? Бре, то много лесно било.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 00:15 от пенсионирана русалка

# 94
Това ли разбра от написаното, лошо... Колко от вас/от познатите ви през 80-те са били във ФРГ и са се занимавали с изследователкса дейност в световноизвестни фирми, колко от вас имат придобити докторски степени в чужди университети преди това, пък били те и в  ГДР?

Ми да, де, Нотарис, връзки да минеш завесата...Майака ти с нехаресваната тук професия и баща ти, школският директор, имали ли са ги? Едва ли... Нали за това иде реч, а Ежко май не разбра акцента и го сложи върху професията. Добра замислена тактика е можело да има и със сигурност е имало и през 60-те. Това ми беше мисълта. Намърдваш чадото в училище с английски/немски, тоест баш в АЕГ/НЕГ, то понаучава езика, проправяш му после път с позицията и връзките си, преминава успешно завесата, а после все тая дали ще става космонавт или друго - там вече играят други правила. А щом за игричката са им трябвали връзки и език - първото са го имали, второто децата им са получавали баш в ЕГ.

За радост това е минало. Че какъвто съм индивидуалист, щях да грухам някъде.  А, Ежко, инженер, та инженер. Може да е бил шпионин човекът.

Фанси, не разбрах тезата. За тъпотии да трият, що махат темата.

# 95
  • София
Баща ми през 70те  ходи с Пловдивската опера в Дания, и  с един хор, в който пееше  - в Англия, Уелс (Хлангохлън).

# 96
  • София
Правилата на форума ги има отдавна, но прекомерното модериране е сравнително ново /поне в подфорумите, които аз чета/. Не знам какви са причините, но според мен форумът губи от това. Нямам против да се трият мнения, които са в нарушение на правилата, но мнението ми е, че много малка част от изтритите са наистина такива. И съвсем нямам предвид само Дискусионната тема.

# 97
Е, на махането на темата и аз се възпротивих. Даже питах дали не съм пропуснала нещо, че не бях влизала.
Моето впечатление е, че трият без да се зачитат много. Говоря за модове, които не са ресорни за конкретен подфорум. Видяла съм много в този форум. От абсолютно толериране на рекламен флуд в туристическия, та до триене на безобидни спорове.

Русалка, и колко ли по-талантливи е имало от точно този късметлия?!?!?

# 98
Познавам не един такъв случай. Включително инженер, поканен да бъде гост на правителството на САЩ. Вторият, след Людмила Живкова.
Което не го направи номенклатура. Различни писти.

# 99
  • София
Хаха, Шарки, майка ми е също музикант и с ансамбъла многократно  е ходила в  Западна Европа.... Ама ми е разказвала как с тях в рейса/влака от София са пътували обикновено и едни други хора, дето нямали много вземане-даване с музиката и които имали за задачка да следят на връщане да са толкова хората, колкото са тръгнали, да няма бегълци.. Та въпросният инженер не е бил в рейса на баща ти или в този на майка ми.

# 100
Ежко, всички СА номенклатура. Дори професионалисти, които работеха в търговските представителства на големите фирми. Случаен човек не излизаше навън. Дори артисти и прочие минаваха тънко сито.

# 101
  • София
Ежко, всички СА номенклатура. Дори професионалисти, които работеха в търговските представителства на големите фирми. Случаен човек не излизаше навън. Дори артисти и прочие минаваха тънко сито.

Ааааа, именно - кратко и ясно. Фенси, не съм разпитвала в интерес на истината как точно е пътувал ансамбълът, в който майка ми свиреше, с групова виза или ... Но гаранция тя не е  била никога партиен член и доста други в ансамбъла също.

# 102

Ааааа, кратко и ясно. Фенси, ен съм се интересувала кака точно е пътрувал анасамбълът, в който майак ми сиреше, с групова виза или ... Но гаранция те не е  била никога партиен член.

Но бъди сигурна, че стриктно е била на отчет. И е писано дали е била благонадеждна. По някаква случайност в семейството имаме личен опит. И досиета четохме.

А разни хора, които работеха на запад, такива в научните среди с контакти...абсурд просто да ги изпуснат.

И после доста от тези се писаха демократи. Няма лошо. Видели са дивият капитализъм.
А аз видях Москва и Ленинград на лагер, заради отличен успех. Което беше нещо уникално за времето си.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 00:36 от .♥.Fancy.♥.

# 103
Подфорумът тук е "Потребителски групи", подфорум за спамо-чат теми и свободни дискусии. Което означава, че няма да има "не е по темата". Общофорумските правила обаче важат с пълна сила - обиди, лични нападки и т. н. са забранени.
Ще помоля обсъждането защо е заключена предишната тема и кой е "виновен" да не се разпростира допълнително.

# 104
  • софия
Какво направихте бе, хора, че чак джедаи ви правят забележка?!
( скок, ей ме на)

Общи условия

Активация на акаунт