Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 388
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Абе и аз така си помислих първоначално, но съдружникът ми баш СМГ е завършил навремето, ама и той не е нясно. Друго ще да е.

# 511
  • София
Връзката между зимнината и математиката е ясна и проста: математиката е пълен мармалад Joy !

# 512
Абе и аз така си помислих първоначално, но съдружникът ми баш СМГ е завършил навремето, ама и той не е нясно. Друго ще да е.
Синът ми учи базова линейна алгебра точно в СМГ, на курсовете за подготовка за уни, аз съм от езикова и съм я учила чак в унито. Съдружникът ти какво, къде и кога е учил, нямам идея.
Не схванах как от зимнина минахте на математика. Вероятно, защото съм юрист и ми липсва логика. Joy След обяснението на Poppea що е това правото, стигнах до извода, че аз нещо друго съм учила и практикувала толкова години. Може и аз да не съм влизала в съдебна зала. Thinking
Минахме благодарение на Шарки, Россс и изискванията за neuroscience  - aко не те мързеше, щеше да го прочетеш назад Wink
Шъ мъ прощаваш, ама едно е да си влизала като адвокат, друго е като клиент. Логика нанайци, важи кой колко е близък със съдията или колко опит има в тълкуванията. И няма да споря по въпроса с адвокат, защото съм им сърбала попарата на адвокатите като клиент и това ми е мнението. Да не ти се налага да им паднеш в ръчичките... А Мецан, ако ще влиза, ще влиза като клиент и не вярвам да стигне до по-различен извод от моя.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 13:03 от Анонимен

# 513
  • София
О, не и на мен хич не ми се говори по професионални теми във форум. Ползвам го за почивка именно от професионалните разговори, които водя всеки ден. Simple Smile Но ми хареса апломба, с който синтезирано описа правото. Ей на, аз за линейната алгебра си мълча. Joy Защото не съм я учила. /Апропо, първият мой цитат в поста ти се отнася към коментара ти за правото, а не за линейната алгебра/.  Тълкуване има много в правото, да, но негативният нюанс, с който използваш понятието, говори за неразбиране какво представлява тълкуването. Има и няколко метода на тълкуване, единият от които е именно логическото тълкуване. Математика не изисква много правото, освен на съвсем елементаро ниво - да смяташ идеални части, лихви и хонорари Joy - но логика си трябва. И много аналитично мислене. Можеш да минеш и без тях, разбира се, на едно съвсем занаятчийско ниво.
Последният ти коментар ми хареса - викаш, като клиент можеш да си съставиш далеч по правилно и информирано мнение за същината на правото, отколкото като професионалист. Съгласна съм, всеки българин разбира от футбол, политика, медицина и право. Joy

# 514
Е за смятането на лихви си има програми. Но за хонорарите... нужно си е. Wink
Аз мога коремни операции да правя. Заглеждам от време на време с половин око "Откраднат живот".

# 515
Демоде са му знанията. Пък и много е позабравил. Ако бяхте готвили щерката от малка за СМГ, щеше да е друго...
Пък и доколко е бил истински СМГ-ец, а не адвокат в математическа кожа?

# 516
Попеа, коментирах твоето изказване, че  дъщерята на Нотарис нямала представа какво е линейна алгебра и не ставала за съответната специалност.

# 517
Попеа, коментирах твоето изказване, че  дъщерята на Нотарис нямала представа какво е линейна алгебра и не ставала за съответната специалност.
А това мое изказване е на база само и единствено на представеното от самия Нотарис, че тя няма никакъв афинитет към мат и търсят нещо без никаква мат, тоест, наистина не става за тази специалност, което Нотарис за пореден път потвърди. Той каза, че нито тя, нито той знаят какво е линейна алгебра, а и че не им трябва да знаят,  защото не е условие за успех. Което е така.  
Така че ако още имаш нещо за коментиране в тази връзка, към Нотарис, не към мен.
Скрит текст:
О, не и на мен хич не ми се говори по професионални теми във форум. Ползвам го за почивка именно от професионалните разговори, които водя всеки ден. Simple Smile Но ми хареса апломба, с който синтезирано описа правото. Ей на, аз за линейната алгебра си мълча. Joy Защото не съм я учила. /Апропо, първият мой цитат в поста ти се отнася към коментара ти за правото, а не за линейната алгебра/.  Тълкуване има много в правото, да, но негативният нюанс, с който използваш понятието, говори за неразбиране какво представлява тълкуването. Има и няколко метода на тълкуване, единият от които е именно логическото тълкуване. Математика не изисква много правото, освен на съвсем елементаро ниво - да смяташ идеални части, лихви и хонорари Joy - но логика си трябва. И много аналитично мислене. Можеш да минеш и без тях, разбира се, на едно съвсем занаятчийско ниво.

Последният ти коментар ми хареса - викаш, като клиент можеш да си съставиш далеч по правилно и информирано мнение за същината на правото, отколкото като професионалист. Съгласна съм, всеки българин разбира от футбол, политика, медицина и право. Joy
Като клиент имам опит с решения по дела, които са в зависимост от това кой адвокат те защитава и колко е близък със съдията Simple Smile Даже и тарифата ми казаха за близостта, това е логиката Simple Smile  И след като законът позволява тази логика да действа, това означава или че логиката е разтегливо понятие, или че в правото логика няма.  А естествено, че адвокатите ще си защитават професията, колко е логична, честна и почтена, какво друго се очаква от тях. Това е моят опит, пък някой ако ти повярва, си е само за негова сметка Wink

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 14:38 от Анонимен

# 518
  • София
За случаи на корупция ли говорим /каквато има навсякъде/ или за правото в частност? Защото досега и Мецан, и ти, и аз говорихме за правото, което ти определи като локуми, тълкуване /с негативен акцент/ и "логика нанайци".
Колкото до опита, и аз съм раждала 3 пъти, но това не ме прави гинеколог. Дори и акушерка не ме прави. Joy

# 519
За случаи на корупция ли говорим /каквато има навсякъде/ или за правото в частност? Защото досега и Мецан, и ти, и аз говорихме за правото, което ти определи като локуми, тълкуване /с негативен акцент/ и "логика нанайци".
Колкото до опита, и аз съм раждала 3 пъти, но това не ме прави гинеколог. Дори и акушерка не ме прави. Joy
След като една материя позволява тълкуване в зависимост от близостта до съдията (независимо с или без намесен паричен еквивалент), тя няма как да има логика. Или всъщност това й е логиката. Не съм казала, че съм правист, а че като клиент виждам логиката или по-скоро нейната липса.  За теб ако е едно и също, добре. И повече не мисля да споря, тъй като нямам илюзията да бия по устатост точно адвокат, а само ще си изгубя времето.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 14:46 от Анонимен

# 520
  • София
След като една материя позволява тълкуване в зависимост от близостта до съдията (независимо с или без намесен паричен еквивалент), тя няма как да има логика.

Грешна ти е логиката. Joy Когато едно решение /независимо дали съдебно или житейско/ се взема на принципа "Мимето с големите цици", не трябва ни логика, ни тълкуване, ни мислене изобщо.

# 521
След като една материя позволява тълкуване в зависимост от близостта до съдията (независимо с или без намесен паричен еквивалент), тя няма как да има логика.

Грешна ти е логиката. Joy Когато едно решение /независимо дали съдебно или житейско/ се взема на принципа "Мимето с големите цици", не трябва ни логика, ни тълкуване, ни мислене изобщо.
Моята логика е тази от линейната алгебра, където отговорът никога не е в зависимост от циците на Мимето - това е разликата между математиката и правото, заради което и казах на Мецан, че няма как правото да е математика с  изречения. Разбира се, че и в математиката може да има някакъв субективен елемент (в смисъл не на самото решение, а на преценката за него от страна на учител или професор), но той е в пъти по-малък от този в правото и другите хуманитарни науки, за арт да не говорим. Тази особеност на математиката ме привлече силно към нея навремето и никога не съм съжалила за това.

# 522
Нежеланието да се работи със субективните елементи, прерастващо с времето в неумение, е най-голямата слабост на т.н. "математици".
От друга страна, неуважението към обективните фактори е най-голямата слабост на т.н. "хуманитари".
А неумението да се разграничат обективните фактори от субективните елементи е едно от лошите последствия на образованието по МОН. .

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 15:41 от Ezhko

# 523
  • София
Нежеланието да се работи със субективните елементи, прерастващо с времето в неумение, е най-голямата слабост на т.н. "математици".
Ежко, ако знаеше до какви висоти е достигнала работата с математика - само че извън пределите на България - нямаше да пишеш такива работи.

# 524
Аш, от другата тема - казах го просто защото не исках някой да остава с грешното впечатление, че аз съм измислила нещо, когато не съм.
Нямам идея как е на Околовръстното, нямам работа там, но при това струпване на коли в София и при тази тенденция на непрекъснато нарастване на броя им, каквото и да направят по него, задръствания все ще има, според мен. В този смисъл подкрепям мнението от поста на Мецан.

Общи условия

Активация на акаунт