След обяснението на Poppea що е това правото, стигнах до извода, че аз нещо друго съм учила и практикувала толкова години. Може и аз да не съм влизала в съдебна зала. 

Но ми хареса апломба, с който синтезирано описа правото. Ей на, аз за линейната алгебра си мълча.
Защото не съм я учила. /Апропо, първият мой цитат в поста ти се отнася към коментара ти за правото, а не за линейната алгебра/. Тълкуване има много в правото, да, но негативният нюанс, с който използваш понятието, говори за неразбиране какво представлява тълкуването. Има и няколко метода на тълкуване, единият от които е именно логическото тълкуване. Математика не изисква много правото, освен на съвсем елементаро ниво - да смяташ идеални части, лихви и хонорари
- но логика си трябва. И много аналитично мислене. Можеш да минеш и без тях, разбира се, на едно съвсем занаятчийско ниво.
Но ми хареса апломба, с който синтезирано описа правото. Ей на, аз за линейната алгебра си мълча.
Защото не съм я учила. /Апропо, първият мой цитат в поста ти се отнася към коментара ти за правото, а не за линейната алгебра/. Тълкуване има много в правото, да, но негативният нюанс, с който използваш понятието, говори за неразбиране какво представлява тълкуването. Има и няколко метода на тълкуване, единият от които е именно логическото тълкуване. Математика не изисква много правото, освен на съвсем елементаро ниво - да смяташ идеални части, лихви и хонорари
- но логика си трябва. И много аналитично мислене. Можеш да минеш и без тях, разбира се, на едно съвсем занаятчийско ниво.
Даже и тарифата ми казаха за близостта, това е логиката
И след като законът позволява тази логика да действа, това означава или че логиката е разтегливо понятие, или че в правото логика няма. А естествено, че адвокатите ще си защитават професията, колко е логична, честна и почтена, какво друго се очаква от тях. Това е моят опит, пък някой ако ти повярва, си е само за негова сметка

Когато едно решение /независимо дали съдебно или житейско/ се взема на принципа "Мимето с големите цици", не трябва ни логика, ни тълкуване, ни мислене изобщо.
Когато едно решение /независимо дали съдебно или житейско/ се взема на принципа "Мимето с големите цици", не трябва ни логика, ни тълкуване, ни мислене изобщо.Препоръчани теми