Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 389
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Нотарис, вместо да заведе момата в АУБГ на 16.11.2019 на Ден на отворените врати, за да видят на живо що е то  Liberal Arts висше образование и защо е толкова подходящо за неориентирани абитуриент(к)и, се оплаква, че на щерка му не ѝ била вървяла математиката.

Страхотна идея. Благодаря. Концепцията ми е позната, и тези специално са си я описали на сайта, но пък времето става за туризъм.

Ежко, клишета са, да знаеш.

Без право в темата, моля. Нали знаете, всички сте прави.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 18:10 от Notaris

# 526
  • в страната на чудесата
...
Ежко, да нямаш предвид програмистите, дето не могат да си намерят жена до 45г. И поетесите, дето мъж са виждали само в поезията.😀 клишета са, да знаеш.

Без право в темата, моля. Нали знаете, всички сте прави.
Нотарис форевър Simple Smile Sweat Smile
Joy

# 527

Ежко, да нямаш предвид програмистите, дето не могат да си намерят жена до 45г. И поетесите, дето мъж са виждали само в поезията.😀 клишета са, да знаеш.
Разбира се, че са клишета, особено за поетесите. Най-големите ни поетеси от близкото минало са изчукали де що мъж са видели - примери Дора Габе и Елисавета Багряна. То и поетите не са падали по-долу де, например Яворов или Кирил Христов. Но поне стиховете им са нежни и лирични, а сега пък освен че се чукат, и стихове за чукането пишат, и съвсем не употребяват този евфемизъм в строфите.

# 528
  • софия
Все по-тюрлюк гювеч е тая тема 😂
Тъкмо да се изкажа за трафика и ...... изкуството взело преввс! И то какъв!

# 529
Опс,
Тук станало много напечно.
Ай , наздраве!
Имах уморителен ден, реших да ви нагледам преди вечеря и ме разсмяхте! Благодаря!

Русалке,
Не се покривай! От толкова години се дърляме с тебе. Може би 10. Не искам без теб, Моля!

# 530
Изтрих си глупостите, че Попеа и тя ми се върза. Попеа, трий.

Кажете сега за трафика, как ще го водим детето до кърищата на Лозен в 8,00.

# 531
# 532

С кросов мотоциклет.

# 533
  • софия

С кросов мотоциклет.
Сакън! Не!
С ел.тротинетка!

# 534
  • София
Връщайки се на математиката, че не била смятане - математиката е език - има азбука, правила на построяване на фразите и изреченията и правила на съчетаване на звуковете. Вие тук го ударихте на висша математика, но пренебрегвате факта, че малките деца започват от смятането да навлизат в математиката. Все едно да се фокусирате върху романа и да кажете "е, то писането на просто изречение никакво писане не е!". Слезте малко на земята - децата, които не усещат и нямат мисленето за число и количество не могат и на пръсти да сметнат, те винаги минават през броенето, нямат прекия път на 2+2, а винаги карат едно, две, три, четири - значи е четири. Дори в магазина не могат да сметнат хляб и мляко колко ще струва.

# 535
  • Русе
Аз все се чудя къде загуби моето дете козите на математиката. като на 5 години можеше да каже, че някой му е взел 3 войника, защото са му останали 4, а е имал 7. Но в първи клас не знам колко време му трябваше да разбере, какво е изваждане.

# 536
  • София
Това е пренос на знанието във формалното математическо изразяване. Децата не се вслушват в думите и не мислят какво означава думата "изваждане", затова се минава през онагледяването. Нашите деца първоначално са като неграмотни бразилчета на пазара - могат много добре практически да събират и изваждат. После ги вкарваме в училище и им даваме математически запис, който е абстрактен и те не могат да го вдянат. Има го и обратното - от много решаване на абстрактни задачи само с числа, накрая не могат да сметнат колко пари ще струват 800 грама сирене, ако цената е 7 лева за килограм - не могат отново да се превърнат в бразилчета на пазара.

# 537
Сакън! Не!
С ел.тротинетка!
Светотатство. Анатема!

# 538
  • в страната на чудесата
Анди, имах навремето един познат, дето все успяваше да се включи в темата с два часа закъснение и вече никой не помнеше в какъв контекст се изказва... та вече обсъждаме превозни средства, по възможност с ниски емисии
Simple Smile

# 539
  • София
Е, сега съм се прибрала - сега се включвам. Вие работа нямахте ли цял ден! Ама-ха! Калпазани!

Общи условия

Активация на акаунт