Дискова херния - 19

• 77 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте искам да ви попитам ако на някой му се е случвало да ни помогне.Мъжът ми го заболя кръста но със много инжекции и хапчета болката в кръста изчезна но получи пареза на крака като върви куца неможе да мърдам пръстите на крака и са му изтръпнали.Прави ЕМГ което показа увреда на нерви .Сега пие много хапчета ходи и на физиотерапия но завмомента няма подобрение ако някой е бил така може ли да сподели как се е оправил.

# 331
  • София
Здравейте искам да ви попитам ако на някой му се е случвало да ни помогне.Мъжът ми го заболя кръста но със много инжекции и хапчета болката в кръста изчезна но получи пареза на крака като върви куца неможе да мърдам пръстите на крака и са му изтръпнали.Прави ЕМГ което показа увреда на нерви .Сега пие много хапчета ходи и на физиотерапия но завмомента няма подобрение ако някой е бил така може ли да сподели как се е оправил.
Ми...........лоша е прогнозата, вероятно го чака операция с тази пареза. Според лекарите, а и спорен мен парезата няма да се оправи...лошо. Не съм чула или прочела някой да оправи пареза...освен оперативно

# 332
Христос воскресе! Желая Ви здраве и светлина в душата.
щастлива мама, за шофирането, ако не е всеки ден редовно и по повече, може да си вземеш колан и да слагаш само когато имаш нужда. Ако се получи, че го носиш по-често може да отслаби мускулатурата и само да задълбочи проблема.

Друго, което можеш да направиш е да си вземеш малка възглавничка, която да слагаш на кръста на седалката. Има специални подложки за кръст, а може и дори навита хавлия да сложиш. Просто нещо да стабилизира кръста при седенето.
Благодаря!
Ще опитам с възглавничка за в начало.шофирането е ежедневно(живея извън града) до работа и обратно. А тези подложки какви са, подобни ли са на тези , които да за офис столове.

# 333
Благодаря!
Ще опитам с възглавничка за в начало.шофирането е ежедневно(живея извън града) до работа и обратно. А тези подложки какви са, подобни ли са на тези , които да за офис столове.

Не съм пробвала специална подложка, но съм ги виждала споменати в темата като подходящи, и да, подобни са на тези за офис столове. Аз съм с малка възглавничка, която си нося винаги когато пътувам, независимо дали карам или се возя, слагам я при нужда. Важното е кръста да се подхване стабилно защото повечето седалки на коли/автобуси/влакове/самолети не са много добри за хора с нашите проблеми.

Някои коли имат настройка на седалката за кръста, но повечето - не.

# 334
  • София

И аз съм така. Невролог ми изписа някакви хапчета, без да вземе предвид, че имам пареза, но аз се заинатих и казах, че няма да пия никакви лекарства, докато не ми се постави диагноза след истинско изследване (ЯМР, или поне скенер). След ЯМР-а, се оказа, че имам притиснат нерв и без операция няма как да се оправи. Неврохирургът ми каза, че е безсмислено да пия тези лекарства, които може да премахнат болката за някакво време, но проблемът ще се задълбочи. Без операция, състоянието на нерва ще се влошава, парезата ще се задълбочава и може да се стигне до трайна парализа на крака.
Взех второ мнение от професор невролог, близък на мои близки и той каза, че операцията е наложителна и да не отлагам, да не стане късно.
Утре влизам в болница за операция.
Господи, дано всичко мине добре, операцията ми да е успешна и да се възстановя без проблеми!

# 335
Мелина, стискам палци за утре. Пиши когато можеш, как си.

# 336
Здравейте,
Не знам дали е правилната тема на въпроса ми, но ще се радвам ако някой има опит. Преди 3 седмици ми се появи оток и уплътнение на лявата ръка на сгъвката и леко към лакатя. След това започна подуване към китката и към рамото. Ходих на невролози, единият не знае какво ми има, другият епикондилит. Съдов херург - не е там проблема. Ортопед - не знае какво ми има. Забелязах, че преди седмица започна и лека болка на шията от същата страна, май има и леко подуване. Вчера бях при поредния доктор, които ми сложи инжекция с алмирал и дексаметазон. Бях добре до преди малко, отново болки и май са по силни. Доктора каза днес да сложа още една обаче ме хвана страх от дексаметазола. Утре ще ми сложат само алмирал. По неговите думи трябваше поне малко да се е повлиало, но не виждам разлика. Моля, ако някой може да ме насочи какво може да е това и какво да правя. Към какъв специалист трябва да се насоча?

# 337
  • София
Ми...........лоша е прогнозата, вероятно го чака операция с тази пареза. Според лекарите, а и спорен мен парезата няма да се оправи...лошо. Не съм чула или прочела някой да оправи пареза...освен оперативно
Подкрепям marcheva!
И аз бях с пареза, реших се много бързо на операция и не съжалявам. Парезата при мен беше на стъпалото, нямах чувствителност и по цялата задна част на бедрото. Сега, пет месеца след операцията се чувствам много добре, не се спирам. Имам още леко нечувствителни зони по засегнатия крак, но вярвам, че с времето и това ще се оправи.
Успех!

# 338
  • София
Здравейте, привет на всички от групата!
Оперираха ме, вече съм си у дома. Казаха, че всичко е минало добре и се чувствам добре. Лекарите малко се чудят защо 48 ч. след операцията още кървя от раната, но се надявам, че това вече ще се оправи. Толкова бързо се съгласих на операция, че дори нямах време да изчета темите по въпроса.
Скрит текст:
Скрих от баща ми, който е на 78 години, че ще се оперирам, за да не го тревожа. Казах му след като мина операцията и той много се ядоса, че съм се оперирала. И понеже преди половин година дъщеря ми също се оказа че има дискова херния, той и каза имена на някакви много добри "чекръкчии", за които прочел в някакъв пенсионерски вестник и много държеше тя да отиде при тях. Тя нямаше нужда от операция, ходи на физиотерапия и някакви процедури. И сега ми се разфуча, защо не съм отишла на "чекръкчия", че тези операции докарвали хората до инвалидни колички и ми разказа за всички осакатени хора от дискова херния през живота си. Обясних му, че сега операциите са прецизни и не инвалидизират хората, но той си знае неговото. Луд човек!
Дано всичко да е за добре.

# 339
Здравей Мелина искам да те попитам след операцията парезата на крака изчезна ли.

# 340
Здравейте, група ! Grinning
Реших да побутна темата малко. Дано всички са добре и затова да няма пишещи.
Мелина, много се радвам, че се чувстваш добре.
Искам да Ви попитам: пия прегабин и дулсевия вече месец и половина и се хванах, че напълнявам. Та дали е от хапчетата? Трябва да ги пия м/у 2и3 месеца Anguished, но ако ще се пълнее така рязко....

# 341
  • Варна - Черна гора
Скрит текст:
Здравейте,
Не знам дали е правилната тема на въпроса ми, но ще се радвам ако някой има опит. Преди 3 седмици ми се появи оток и уплътнение на лявата ръка на сгъвката и леко към лакатя. След това започна подуване към китката и към рамото. Ходих на невролози, единият не знае какво ми има, другият епикондилит. Съдов херург - не е там проблема. Ортопед - не знае какво ми има. Забелязах, че преди седмица започна и лека болка на шията от същата страна, май има и леко подуване. Вчера бях при поредния доктор, които ми сложи инжекция с алмирал и дексаметазон. Бях добре до преди малко, отново болки и май са по силни. Доктора каза днес да сложа още една обаче ме хвана страх от дексаметазола. Утре ще ми сложат само алмирал. По неговите думи трябваше поне малко да се е повлиало, но не виждам разлика. Моля, ако някой може да ме насочи какво може да е това и какво да правя. Към какъв специалист трябва да се насоча?
Kikimora, бих Ви посъветвала да Ви прегледа добър мануален терапевт (имам предвид лекар, кинезитерапевт, а не чакръкчия!), за да провери дали няма запушен лимфен канал или пречупена фасция, заради което да се е появил оток.

Аз искам да споделя, че от началото на месеца се подложих на плодуване по Лидия Ковачева, че бях качила доста кг. Освен, че свалих излишното незебелязано изчезнаха болките в коленете (сутрин при ставане, докато се раздвижа) и крампите в краката.
Днес е последния ден от харнването и ми е чудно, че не изпитвам глад за месо Grinning, а преди не можех без него. Сега само трябва да продължа да се храня с малки дози по-често, за да няма връщате назад.

# 342
Скрит текст:
Здравейте,
Kikimora, бих Ви посъветвала да Ви прегледа добър мануален терапевт (имам предвид лекар, кинезитерапевт, а не чакръкчия!), за да провери дали няма запушен лимфен канал или пречупена фасция, заради което да се е появил оток.

Аз искам да споделя, че от началото на месеца се подложих на плодуване по Лидия Ковачева, че бях качила доста кг. Освен, че свалих излишното незебелязано изчезнаха болките в коленете (сутрин при ставане, докато се раздвижа) и крампите в краката.
Днес е последния ден от харнването и ми е чудно, че не изпитвам глад за месо Grinning, а преди не можех без него. Сега само трябва да продължа да се храня с малки дози по-често, за да няма връщате назад.

В понеделник изведнъж отока стана по-голям. Като цяло е леко забележим, не е нещо голямо. Ходих тогава на личната пак, питах я и за лимфите дали може да има някакъв проблем с тях, тя каза, че отока от лимфите бил различен и не може да е от това, изпрати ме пак на съдов. Гледаме на доплер и каза, че всичко ми е наред и заключи, че е епикондилит. Да пазя ръката, бавно минавало и само да го мажа с репарил. Ходих на ревматолог, каза възпаление, но не каза какво изписа ми инжекции кортикостероиди с противовъзпалително, но аз не искам да ги слагам. Всъщност ми сложи само една, и следващите ги отказах.
ПКК-то, ревмафактора и ЦРП правих една седмица след отока и бяха в норма. Но поддържам една температура от 37.3 - 37.5 през деня. Вечер спада. Предполагам, че е от ръката.

# 343
  • София
Здравейте, малко прибързано се похвалих, че съм добре Angry
След като се прибрах от болницата, може би поради обезболяващите се чувствах добре. И понеже съм от този тип "Аз да лежа, да бе, да" и започнах да се движа, седнах на един неудобен фотьойл, сложих си лаптопа на коленете, а той е стар и тежък и така прекарах няколко часа. И си направих беля. Страшно силно ме заболяха и двата нерва, тръгвайки от седалището, до пръстите на крака. Ужасната болка, която преди беше само в десния крак, сега се получи и в двата. Такава болка в двата крака съм получавала и преди, при по-дълъг престой на този фотьойл, но не толкова силни. Мисля си, че няма общо с операцията. На другия ден бях в болницата за смяна на превръзката и докторът силно се учуди от състоянието ми - очевидно, тези болки не са нормални при другите оперирани. Допуснах още една грешка, пих не това лекарство, което ми беше предписал, а едно друго, за което го попитах дали да го доизпия, но то изобщо не ми подейства. Изобщо, направих куп глупости, не подходих достатъчно сериозно към състоянието си. Иначе раната е спокойна, при натиск от доктора не ме боли.
Сега уточнихме лекарствата, болки все още имам, но намаляват. Вече повече лежа, от време на време сядам, пия купищата лекарства и се моля да се оправя по-бързо.
Сега чета темите назад, очевидно и аз ще съм от хората, които няма да се оправят бързо и безпроблемно.

# 344
Мелина, много се натъжих, че нещата са се развили така. Не съм веща по въпроса, но мисля, че трябва да си дадеш време за възстановяване. Разбирам те и аз съм такава, като теб, не ме свърта.....то и за това се сдобих с херния.
Когато бях скована и със силни болки, в кръста и в левия крак, един кинезитерапевт ми каза, че при един час лежане, 10  минути трябва да се движа. Също така да стоя седнала по рядко и за кратко, особенно в началото.
Стискам палци за скорошно възстановяване и пиши как си?

Общи условия

Активация на акаунт