Дискова херния - 19

• 77 193
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Може ли да споделите какви фитнес упражнения са подходящи за дископатия и дискова херния?

# 571
Габи, как е синът ти?
По скоро е подходяща лечебна физкултура за дисковата херния. Някой по нагоре сподели за тренировки с момчетата от Lean and Healthy.
Ева, стресирана си явно. От физиото, ефекта идва след процедурите.
На мен физиотерапевтката ми изписа да се мажа с магнезиево олио. Два дни ме масажира ММ , не знам от масажа ли или от олиото но има ефект на скованият ми трапецовиден мускул. Отделно пия и Валерян, глог и мента за отпускане уж да заместят миорелаксанта дето ми го бяха изписали, че предният път когато пих такива хапчета ме направиха като желе.
Моята физиотерапия я започвам в началото на ноември, до тогава упражнения и билки Grinning дано всичко е ок.

# 572
  • София

Днес е по-добре. През нощта спа сравнително спокойно, но не може да си обуе сам обувките и ходи сковано все още.
Надявам се скоро кризата да отшуми. Така и не разбрах как точно си е секнал кръста.

Благодаря на всички за съветите!

# 573
Оооо, това с обувките и чорапите е ужас.
Да почива и на всеки час да се разхожда бавно по 10-15 минути.

# 574
  • София
Ето вече и след втория консулт при проф.Цеков, нещата са определени за оперативна намеса. Приемат мъжа ми в понеделник в Токуда. Неговия случай го определят като 1% от всички случай на ДХ- има откъсване на дисковата херния, което притиска нервите на краката и може да доведе ако се отлага до парализа. Болките са най-силно в легнало положение. За болничен престой казват до 3 дни. За съжаление ние не сме от Сф и ще трябва да пътуваме след това около 250км. и той ако е в състояние да шофира, ако ли не незнам... Ще съм безкрайно благодарна на всеки споделил личните си впечатления от операция в Токуда. В неговия случай ДХ е на Л3-Л4. Благодаря Ви!
Аз съм оперирана в Токуда преди 5 месеца. Пригответе си пари. Както ми казаха на регистратурата "Това е частна болница". Всичко се плаща на регистратура, получавате съответно касови бонове. Плащане "на ръка" няма, но парите ми се видяха шокиращо много, предвид че бях по ЗК. Оперираха ме д-р Пелинков и д-р Симеонов. Имах парализа на нерва, но не много тежко. Според мене, неврохирурзите си свършиха работата. Но никой нищо не ми обясни за седенето седнал, стоенето прав, как да ставам, как да лягам, просто ме изписаха и аз направих куп грешки. На третия ден след операцията, седнах на един фотьойл, сложих се лаптопа пред мене на една табуретка и се наведох да си чета и пиша. И така няколко часа. И после - ужасни болки. Уплаших се, да не съм "повредила" операцията. Малко лежах, повечето стоях седнала - пак грешка. Сега се надявам да съм добре.
Ще мине добре операцията, не се плашете. По-трудно е после. И парите които ще дадете не са малко, дори да е по здравна каса.

# 575
Момичета, ще ме пращат на изследване на коренчетата на нервите, това ли е така нареченото емг? Много готин беше докторът и се заплеснах Blush

# 576
Мелина, сега как си?
Не си писала отдавна в темата.

# 577
Момичета, ще ме пращат на изследване на коренчетата на нервите, това ли е така нареченото емг? Много готин беше докторът и се заплеснах Blush
Да.

# 578
  • На планетата земя
Може ли да споделите какви фитнес упражнения са подходящи за дископатия и дискова херния?
Задължително с фитнес инструктор поне в началото,не си правете експерименти да тренирате сами.

# 579
С риск  да отегча някого , пускам отново  едни спокойнички  упражнения , които ми даде  д-р Георгиев от Александровска . Наскоро разбрах ,че все още работел там в кабинета по физиотерапия . 
Тях може да си ги играете  без особено напрежение , но са много добри .

# 580
Леле, недейте да си правите такива експерименти като шофиране. Ако пишете в групата във Фейсбук, ще получите повече отговори относно въпросите които ви интересуват, там има доста оперирани.

Леми, може ли линк за групата във Фейсбук, ако не е удобно тук може и на лични!

# 581
  • София
Мелина, сега как си?
Не си писала отдавна в темата.
Здравейте. Благодаря, Щастлива мама!
Ами как съм, луда за връзване. След 2 месеца болнични се върнах на работа. Работя седнала, даже малко полягвам на облегалката назад. В последните 15 дни мъкнах торби със зеленчуци от женския пазар. По 3 кг във всяка ръка, 2-3 кг в раница на гърба. Понякога пазарувам с пазарска количка. Пълня около 10 кг, малко страх бера като я качвам в трамвая, но поемам въздух, стягам мускулите на ръцете и рамената и се опитвам да я повдигна само с ръце, без да ползвам мускулите на кръста и гръбнака. Няколко дни правих зимнина по 8-9 ч. на ден. Тогава ме заболяваше, но като полежа, ми минава. Движа се много, заболява ме, но повече отляво, а операцията ми беше отдясно. Като полежа, минава.
Но и аз имам някакви лоши болки във врата. Появиха ми се, докато лежах след операцията. За да се възстановя от операция на дискова херния на кръста, май си направих шийна дискова херния. По едно време толкова ме болеше вратът, че мислех да отивам на ЯМР, да видя какво става.
Искам да съм здрава като преди, да вдигам тежко, да нося тежко, не съм свикнала да съм немощна. Надявам се след около година пак да съм като преди.

# 582
Хахаха, радвам се за теб, Мелина, та ти си машина!
Ще свикнеш, че не си Херкулес и малко по малко ще се нормализират нещата.
Не напрягай толкова врат , рамене и ръце, защото мисля че от това се скопосах аз.
Упражнения правиш ли всеки ден, това мисля е ключът към палатката за нашият проблем.
Ели, благодаря, че сподели този комплекс ще го пробвам, че да разнообразя малко да не омръзва.

Ето ги и моите упражнения.

# 583
  • София
Ох, никакви упражнения не правя. Пусти мързел. Само много се движа. Все си намирам оправдания да отлагам. Иначе съм си копирала всички упражнения и линкове, които сте дали в темите. Благодаря на всички!

# 584
Здравейте,  бихте ли споделили къде ходите на физиотерапия и процедурите поемат ли се от здравната каса.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт