Професионални серии за коса 129

• 52 772
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
 По начало го нямаше. Беше едно от първите неща,които погледнах. В коса БГ е с 25% намаление.

# 691
Здравейте, дами, моля да препоръки за дълбокопочистващ шампоан, който да не е прекалено агресивен. Моят бе на Редкен-никакво заплитане и пресушаване на косата. Но сега не го откривам в бг сайтовете.

# 692
  • Варна
 Медисютикълс или Лейбъл М са ОК от наличните в БГ .

# 693
Здравейте,малко съм извън темата за черния петък (опразних портмонето и и аз в ЗР),но идвам с молба.Вчера бях да ми правят кичури с платине и ме изгориха.В момента съм издухана със сешоар и изглежда добре,но на мокра коса ми оставаха руси кичури в ръцете.Още съм шокирана и не смея да я измия,за да не стане топка,която при ресане да разкъсам.Зная от Вас,че в такива случаи ще ми трябва протеин,чакам си 2 минутния реконструктор,но дали е удачния вариант?имам чувството,че сега
е суха,направо ще се счупи-дали да не сложа първо нещо хидратиращо?
Както казах чакам афоджито,налична в момента имам маската на Марокан с кафява капачка-какво да сложа на първо миене у дома след обезцветяването?
Направо ми се плаче..

# 694
  • Варна
 Хидратиращ шампоан...вероятно ще стане на топка и мароканската маска под шапка със загряване. Постой повечко време да речем половин час. След това ако имаш хидратиращ балсам някакъв запечатай и с него. И финиши сериозни. На следващото миене действай с афроджито и дано успееш да спасиш положението. Ако нямаш еластисайзър екстрийм задължително се сдобий-ще ти трябва.

# 695
Благодаря сърдечно,надявах се точно ти да се включиш :*

# 696
Не се стърпях взех си маската на олиосета за блясък и аргановото олио за подхранване.Heart Eyes

# 697
Здравейте, има ли някой с отзиви за маслото от баобаб  на mediceuticals?

Момичета извинявам се, но ще си повторя въпроса с надеждата някой да го е ползвал? Чисто масло ли е или има и други неща в него?

# 698
  • София
имам чувството,че сега
е суха,направо ще се счупи-дали да не сложа първо нещо хидратиращо?

Увредената коса има нужда и от хидратация и от протеин, но да се редуват. Затова най-добре е да се направи един преуош с Еластисъйзър, но за цяла нощ. Това подготвя и внася хидратация и дава възможност на протеина да се поеме добре. След него протеинов шампоан да отвори косъма и силна протеинова терапия, накрая запечатана с хидратиращ балсам или маска /хидратиращия балсам на Филип Кингсли е идеален за целта/. Принципа е - отваряш косъма за да вкараш протеин, после го затваряш максимално с хидратираща маска, за да не търпи допълнително увреждане. Забравяш за преси и маши за известно време. Миеш много внимателно, без да търкаш силно. НЕ разресваш мокра коса, дори и с маска. Чакаш да изсъхне и тогава разресваш. Мократа увредена коса е много уязвима на разтегляне. Разтегне ли се веднъж косъма и няма оправяне. Не че изгореното се оправя, но може да се закрепи за да изглежда прилично докато израсте косата и се премахне изгореното.
Мароканската маска, която имаш е силна хидратация, но има и малко протеин. Ако нямаш нищо налично в момента, можеш да направиш преуош с нея - Намокряш добре косата, без да миеш, ако е чиста косата, ако е мръсна, слагаш малко масло по дължините на косата, после миеш само скалпа и корените еднократно, без да слагаш нищо от шампоана на дължините. Подсушаваш мноооого внимателно, ако имаш стара тениска от трико - най-добре с нея. Трикото е меко, попива добре, няма власинки много и не наранява косъма. Като подсушиш нанасяш обилно от маската и слагаш найлонова шапка. Загряваш малко и отгоре слагаш някаква зимна шапка. Стоиш колкото можеш с шапката, после махаш дебелата шапка и оставаш с другата. Принципа на повечето продукти е, че работят най-добре докато косата е влажна. Затова стоиш колкото можеш. После ако си мила с шампоан само хубаво отмиваш маската и сушиш леко с тениската от трико. Като изсъхне решиш. Ако не си мила косата - миеш по описания по-горе начин с шампоан, като не слагаш допълнително масло - маската ти пази дължините. Добре е шампоана да е протеинов. След него, ако имаш протеинова маска е добре да сложиш. Ако нямаш  можеш да сложиш каквото имаш. Решиш само суха коса.
Ако имаш възможност се възползвай от намаленията и си вземи поне една добра протеинова серия. Напура е добра и не много скъпа. Също Джойко K-Pak - разгледай къде са йм добри цените. По едно време в нотино бяха на много добра цена.
Няколко терапии Олаплекс биха ти дошли добре. В парфимо малкоте разфасовки са на прилична цена. Ако си ги разделиш с още едно-две момичета ще бъде чудесно.
Подготви се скоро да дойде момента, в който косата ти да не се чувства добре от протеин, поне не цялата, щом си правила кичури. Защото увредената коса има едни нужди, а неувредената - други. Затова не пропускай хидратацията периодично, дори и да не ти харесва косата с нея.

# 699
Бихте ли ми препоръчали добър хидратиращ шампоан. Благодаря!

# 700
И аз се интересувам от хидратация Ш и М. На Олиосета за блясък какво се води?

# 701
# 702
Благодаря, Magnolia!

# 703
  • Пловдив
Момичета, припомнете ми - всеки ден ли се използваха ампулите Аминексил на Лореал? Миналата година ги ползвах, но съм забравила. Днес сложих 1/3 от ампулата на измита коса, мога ли следващите няколко дни да слагам на суха или само когато я мия?

Редактирам се, за да попитам още две неща - някой ползва ли вече новия Еластисайзър с роза и личи и имате ли по-дългосрочно мнение за крема Mi Amante?

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 17:58 от lili_78

# 704
Здравейте,  бих искала да помоля и аз за маалко съвети какви продукти да взема за моята коса, сега от намаленията. Ще съм благодарна.
Косата ми е рядка, почти ми прозира кожата на главата, това е след косопад хормонален и наследствен, сега пада по някой и друг косъм, но почти не пониква нова коса. Много тънка, мазни корени и сухи краища.  Имам от скоро серума на GG, в комплект със скалп детокса и балсам. Маска на Chi и горещо олио от тази серия https://www.zlatnaribka.com/chi/blackseed
След измиване с Ш и М нанасям гела на Davines за стимулиране растежа на косата.
Използвам сешоар основно в корените, не много силна степен.
Първия ден косата е добре, но в края на деня започва да се омазнява и на другия ден е ужас.
Моля предложете Ш, М, някакво олио и т.н., които биха ми се отразили добре на косата за намаляване на омазняването,  обем, блясък.

Общи условия

Активация на акаунт