Фермата сезон 5 тема 5

• 36 323
  • 962
  •   1
Отговори
# 615
Паулина и Красимир колко време са се прощавали, че е успяла да каже кой какво ѝ е пожелал...Пфу, писна ми с тез любови.

Велислава нали има сестра близначка, явно Дана с нея се справила, та да се успокоим. Wink

Марги и Марияна се оказа, че са от един квартал, в едно училище са учили и имат общи познати. Намериха си теми и приказка. И в работата им спори.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 16:35 от Cafelate

# 616
Велислава има по-малки сестри-близначки.

# 617
Велислава има по-малки сестри-близначки.

Не, сестра близначка има Вили, а от втория си мъж Дана има отново момиче. Изгледай визитката.

# 618
Ма ко,ти откъде прочете тази статистика,която ни навираш с такава сигурност?Няма статистика,която да казва
 "родителите са виновни". Деца имаш ли?Не ми отговаряй,само те моля,не бъди така категорична,когато става въпрос за липсващ родител в семейството и кой прав,кой крив.Има хора,отглеждащи сами децата си,по свое желание,които възпитават стойностни хора.Има и добри семейства,чийто деца са посегнали към наркотици по причини,изобщо далече от семейната среда.В тази връзка,проети книгата на Весела Тотева,лека й пръст.Тя самата разказва как е посегнала към дрогата и какво семейство е имала.Сигурно и в темата има самотни родители,които се справят страхотно като такива.
     Ще видим къде ще излязат сметките на Красимир,засега се издъни.Дано поне със задачите се справят,че да вземат кошници.Само недоумявам,как може да оставят жените сами да правят капаци на прозорците.Аз бих сложила по един мъж във всяка група,който поне малко има идея от такива техничарски неща.Но евала на мацките как се справят!
    Бети и Красимира  с каква задача са натоварени тази седмица?

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 17:01 от марулета

# 619
...семейството е виновно, защото го е нямало. Сама майка не е пълноценно семейство, не може да бъде и не трябва да бъде. Трябва си майка и баща и то такива, които си изпълняват съвестно родителските функции. Майката не и е ролята да е звероукротител - тя обгрижва, успокоява, домакинства... Бащата възпитава. Ако една от двете фигури липсва резултатът е налице.
Frowning Сериозно ли? Това е такова безумно клише, че дори не знам как някой още вярва в него!
Семейството може да е налично по твоята конфигурация, но само физически. Единия родител може да присъства физически, но да липсва в емоционален и възпитателен аспект. Нещо като помощен персонал - развежда децата тук, там, пазарува и плаща някакви сметки при желание. Връзка с децата  - нула. С възпитанието се оправя майката.
Майката...как беше - обгрижвала,  домакинствала,.а бащата възпитавал. Току що отписа една огромна част от семействата, включително моето. 😁 Съпругът ми доста успешно успокоява и съветва децата, когато моя милост яхне метлата по повод някоя дивотия. Не ми пречи да го правя докато домакинствам. Аз съм лошото ченге, той - балансьор. Семейство сме си, не по твоя аршин, ама нейсе!
Какъв е тоя линч, който спретнахте върху жената, не знам, но е потресаващ. От късчета информация излюпихме теория и стигнахме до генерално заключение, та дори излъчихме виновник, гениално!
Как никой не отчете вероятността колко различна се е чувствала като дете Велимира, първо с вътрешните си противоречия и търсене на себе си по повод ориентацията си, и втори път с връстниците си, които много точно са отчели различията и. Очевидно я е стягала обувката, но понякога пуберитета така тряска, че ситуацията излиза извън контрол. Причините винаги са комплексни.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 17:02 от _Hope_

# 620
Не смятам Дана за лош родител.Самата тя каза,че всичко е опитала докато Велислава стремглаво е пропадала в алкохол и наркотици.С оглед характера и виждията на Вили за живота,искрено съжалявам Дана и не пожелавам на никоя майка такива деца.Няма оправия.
Ето,и на 25-26г или там колкото е,тя продължава да се излага,да прави интриги(и да,многократно я дават да оплюва фермерите пред Дана и Венци.Един път,два пъти..ми,спри се.),да си вре носа в чуждите животи.Нещо хубаво за някой да сте чули от нейната уста??Дори за Венци,който единствен там я търпи,се изказа просташки по повод това,че бил застанал в групичката на Краси на фермер. битка.

Красимир много добре подходи с избора за потенциални ратаи,но не предвиди,че Дана ще бие и Силвия и Бети.Също така не предвиди,че те ще вземат И имунитета.
Не смятам,че е форсирал Силвия да му изпълнява плана,той каза,че така би предпочел,но Силвия си избира и ще уважи решението й.Сигурна съм,че ако правилата позволяваха,самия той щеше да пожелае дуел,не с една от фемилите,ами и с двете,само и само да се разкарат.
И защо Полина да не му спомене думите на Дана(която е същата като дъщеря си,ама този път забрави да си затвори устата).На мен ще ми е обидно ако имам връзка с мъж и някой си,дето пет пари не давам за него,дойде и ми каже,че моя избранник не става.Я,беги от тука.

# 621
Мисля си, колко бързо скъсиха разстоянието Красимир и Паула, колко ли знаят един за друг ?
Той дали знае , че физиономията и генетично е доста различна, за катастрофата , т.н.
Тя освен, че го изревнува от  Силвето, дали се интересува от нещо друго за него,  как е живял?
Това,че не са излъчвали тези разговори, не значи че не са водени.
Или пък е само поръчка от "иван и андрей "  ,
позапълниха екранно време.

# 622
Не бих си позволила да съдя Дана какъв родител е, хич не и е лесно на женатаПо нашия край се казва"не паднало ти се"

# 623
Според мен на Велислава и липсва възпитание ( първите 7 години ) и сиво вещество. Компенсира липсите с агресия.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 17:45 от Bengun

# 624
Кой е забранил да възпитаваме децата? За възпитанието на едно дете винаги отговаря този който го възпитава. И да липсва единия, то той няма как да е отговорен за възпитанието на детето, именно поради липсата му
Нали? Зарязал го е, каква вина и отговорност да му търсим, той човека няма ангажименти, нищо че деца направил. Митко Калайя номер 2, много е хубаво да имаш дете, ама за няколко часа в парка само. 😂😂😂

# 625
  • София
Идвам с това

# 626
Нямам какво да кажа.
Така съм

# 627
Не вярвам.Сигурно влиза заради празника и издаването на Алманаха.

# 628
  • София
Според мен ще се върне само в часта за Песни и танци на народите или както там се казваше. Ще им разкаже нещо край огъня или край автобуса и ще си ходи.

# 629
Ден на Будителя се задава, нека ги побутне малко.

Общи условия

Активация на акаунт