Астрология - 16 тема

• 37 630
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
До колкото съм проучвала, "проблемът" с еднаквите имена  се отнася за майка-дъщеря,
/Баща-син , а най-вече за деца на еднаква възраст (сигурно за братовчедчета е ставало въпрос).
Ако е интересно, ще погледна в една дебела книга и пак ще се допиша.

# 391
Да, напиши и най-вече кой го твърди това. Имам няколко познати баща и син с абсолютно еднакви имена, не във вариация. В единия случай синът вече е голям мъж със собствено семейство. В друг, синът е на 7 г. вече..и т.н., добре са хората.

# 392
Става въпрос за български традиции от време оно. Никой не го твърди, както и, не е задължително,човек да се зомбира от такива неща.

# 393
  • SF
Забавно ми стана това за дублиране на имена и дати. Дядо ми е бил роден на 26 декември, но записан в новата година, както се шегуваше, чакали го да порасне и тогава го записали. Брат ми е роден на същата дата и носи неговото име, по нищо не прилича на дядо ми в характер, освен високия ръст физически. Минаха години, детето на брат ми се роди на рождения ден на майка ми. Всички съвпадения са по решение на съдбата, нищо фатално не се случило от това.

Ама как ще се случват фатални неща? Разгледайте си приятелите и близките семейства и ще видите колко много деца са се родили около датата на раждане на единия си родител. Много често това е същата или съседна дата. Донякъде зависи и от дома, в който е Слънцето на родителя, но това е съвсем естествено той да стане родител именно на слънчев възврат. Ще откриете и много семейства, в които двете деца имат Рождени дни в рамките на седмица.
Но и много хора си отиват около датата, на която са родени.

Ако децата са от смесен брак, особено както е нашата азбука и  латинската, но и нашата и руската ще датат разлики, как изчислявате нумерологично името? По чия азбука? Особено говоря за имена като Деляна -  Deliyana, Мая - Маya - този У в края на латинската азбука добавя сериозно число към останалите.

# 394
Аз съм чувала, че не е добре да се кръщава първо дете на вече починал човек. Но според мен всякакви такива суеверия и традици работят само ако си чувал за тях и го вярваш.

# 395
  • SF
Това е доста разпространено твърдение. По принцип съм чувала, че когато кръщаваш на някого, самото име няма огромно значение, колкото мисълта, че искаш бебето да "наследи" някого. Обикновено се избира хубав човек, на когото да кръстиш дете - това може да е майката, но може да е и Анджелина Джоли или идолът за спортисти Ивет Лалова.
При такова изобилие от имена, при възможността от тяхното префасониране, не мога да разбера защо трябва да избера починал човек, на когото да кръстя дете. Може пък идеята е детето да е дълголетник, физически добре сложен, учен, успешен специалист, реализиран, с изявен характер като прадядо си Едикойси.

# 396
Как защо, защото така искат хората, така го усещат. Мой познат кръсти сина си на починалия му баща. Детето е добре, здраво и умно, има си и здраво братче вече.

По-скоро не мога да разбера защо Иван ще стане Айвън...или по-скоро разбирам защо, но причината не е много красива за мен.

Чисти суеверия относно фаталистичните очаквания. Може би и те са заложени в натала.

# 397
В моето семейство за името ми са се карали много, дълго време и от двата рода са чакали момиче и всеки вече е бил избрал име, едната ми баба е държала да бъде на починалия ми дядо, другата баба друго. В крайна сметка майка ми като е родила ме е писала както тя реши, от всички възможно това име ми харесва най-много, а заедно с фамилията ми звучи някак завършено, повечето хора ме наричат на работа с двете имена име и фамилия Grinning

Веднъж сънувах много пророчески сън с решение как да кръстя дъщеря си, като се събудих името продължи да ми харесва. Ще видим Simple Smile Ако мога да вярвам на сънища буквално. Като цяло не искам да кръщавам децата си на някой човек, но в съня ми трябваше да бъде кръстена на баща ми. А точно на него как не искам Grinning

А какво мислите за ''грозните'' имена, за да не хваща уроки детето. Преди години баба ми разказваше за едни хора бяха кръстили детето си на бащата на единият, но с някаква вариация. Някакви съседи започнали да се подиграват на дядото, че не бил кръстен на него... и в семейството започнали да се карат, младите отишли и прекръстили детето си.... след което детето се разболя от нещо и никога не се оправи.

# 398
Може ли да попитам някой преминал ли е през период на транзитен Сатурн в 8 дом и какво да очаквам от него?
Много структурирана съм станала, целенасочена и реалистка. ...Никога не съм се чувствала по този начин, ..
По същият начин се прояви при мен.

В търсейки да прочета за Сатурн в 9 дом, попаднах на противоречиви мнения за пътуванията в чужбина и емиграцията в този период.
Бихте ли споделили мнение - от вашите знания и/или опитност

# 399
Може ли да попитам някой преминал ли е през период на транзитен Сатурн в 8 дом и какво да очаквам от него?
Да, преминала съм. Много тежък и депресиращ период. При транзита му през върха на 8 дом загубих близък човек, абсолютно неочаквано. Месец по-късно започнах нова работа, като имах успешна реализация на това място за следващите три години.

# 400
Скрит текст:
Много структурирана съм станала, целенасочена и реалистка. ...Никога не съм се чувствала по този начин, ..
По същият начин се прояви при мен.
В търсейки да прочета за Сатурн в 9 дом, попаднах на противоречиви мнения за пътуванията в чужбина и емиграцията в този период.
Бихте ли споделили мнение - от вашите знания и/или опитност
Сатурн, намиращ се в наталната карта в 9 дом или транзитиращ през 9 дом?
Противоречията са неизбежни, защото всяка планета се проявява в зависимост от индивидуалната карта.
Ако  Сатурн в картата е добре поставен и е силен, в 9 дом може да донесе добри резултати по 9 дом. Ако е слаб то резултатите биха били противоположни. Гледа се знакът на 9 дом, къде е разположена луната, аспектите, периодът ( Маха Даша и АД), карака на какво е Сатурн и др.
При мен Сатурн, когато транзитираше през 9 дом ми донесе ценни плодове. Успешно завършване на 6 - годишно висше обучение ( беше трудно и изпълнено с много перипетии), живот в чужбина и посещение на много чужди страни, включително на свети места ( паломничество).

# 401
Катерица, транзитиращ имах предвид, в контекста на въпроса на предната потребителка Simple Smile Благодаря за споделеното.
Скрит текст:
Аз в момента чета основните неща, за останалите връзки които се правят съм много далече Simple Smile

# 402
  • в 1001-та нощ
Ретроградният Меркурий, който никак не се чувства добре в Риби, и квадратира наталния ми, У3, 4 и 7 ... Големи проблеми с колата. Предстоят неприятности и ремонт.

# 403
Какво означава, че не се чувства добре в Риби - за самата зодия ли става въпрос. Забелязвам, че на мен доста добре ми действаха првите ретроградни дни, но днес тотална промяна. Рибок съм, а се съм Сатурнова дупка уж хаха

# 404
Меркурий е в заточение в Риби. Моят натален е там.

Общи условия

Активация на акаунт