Отговори
# 630
Здравейте отново , искам да попитам дали е възможно да съм бременна  правила съм с.. без презерватив преди 2 месеца , но  съм си имала нормален цикъл и точен , но този месец ми дойде 3 дни по-рано , но и само първия ден ми беше обилен , а днес и вчера почти го няма ... как мислите , бях правила тест миналия месец , но беше отрицателен , а след това сме само с предпазни средства.... Моля вии пишете !

# 631
  • Пловдив
Цветна бременност няма, има кървене при бременност, което си е патология и различно от нормалната менструация. Освен това и в този случай тестовете са +.

# 632
Не си бременна! До сега щеше да си покаже положителен тест. Явно има промени при самата менструация дължащо се я на промени в климата или по други причини. По скоро те съветвам да посетиш генеколога си за един профилактичен преглед, а и тъкмо да си по-спокойна за себе си.

# 633
  • Mediterraneo
Пък и от с. не се забременява. Виж, сексът е друго нещо.

# 634
Здравейте мами!!Все пак реших да съобщя,че цикълът ми дойде (макар че за пръв път закъсня с 5 дни и се бях паникьосала до краен предел),но вчера изпих две хапчета аспирин да не би да е заради това или??Просто бях прочела че ако изпиеш две хапчета аспирин и си вземеш след това топъл душ и менструацията ти по този начин ще дойде по-бързо и мислите ли че е от това или просто защото вече е трябвало да ми дойде??

# 635
  • Пловдив
Здравейте мами!!Все пак реших да съобщя,че цикълът ми дойде (макар че за пръв път закъсня с 5 дни и се бях паникьосала до краен предел),но вчера изпих две хапчета аспирин да не би да е заради това или??Просто бях прочела че ако изпиеш две хапчета аспирин и си вземеш след това топъл душ и менструацията ти по този начин ще дойде по-бързо и мислите ли че е от това или просто защото вече е трябвало да ми дойде??
Сега новият филм е, че ти е дошло заради аспирин, пък иначе си бременна ли? Спри със секса вече, че ще си разбиеш психиката без време.

# 636
Аспиринът разрежда кръвта и пречи на съсирването (затова преди операции не дават да се пие аспирин). Та може нещо с това да е свързано. Иначе за мен е новост и не мога да коментирам.

# 637
Не просто исках да чуя и други мнения.Благодаря ви че ми давахте съвети,мами!!❤Цикълът ми си дойде и всичко е наред!😊✌🏻

# 638
Градска легенда е това. По-големи количества могат да направят менструацията по-обилна, но не може да предизвика такава.

От години след физическо натоварване пия по 2 апсирина, това си е съвсем нормална доза, никога не се е отразявало на цикъла ми.

# 639
  • София
Още повече, че на бременни с тромбофилия се предписва ежедневен прием на Аспирин, а и по-силни кръворазреждащи като Фраксипарин и Клексан.
Аспиринът не предизвиква кървене. Единствено може да го засили привидно, защото кръвта става по-разредена. Но това не става от 2 таблетки, а при постоянен прием.

# 640
  • Варна
Направо може да си предизвика кръвоизлив при вече започнало кървене, но действително не от една таблетка.

# 641
  • София
Е, да. Раните се затварят трудно. Кръвта се съсирва по-бавно. Лесно излизат синини. Цикълът е по-обилен (изтича по-бързо и по-обилно). Но не може да предизвика цикъл, ако не е започнал.
Аз съм с тромбофилия и от 20 г. пия ежедневно аспирин протект. Цикълът ми си е точен като часовник. Другите странични ефекти си ги имам. Всеки път е ужас, когато ми вземат кръв, че после тече близо 15 мин.
При бременност винаги бия Фраксипарин. Спирала съм го при кървене, за да не го засилва.
АП спирам само преди медицински манипулации. Седмица преди тях и винаги предупреждавам лекари/зъболекари/лаборанти.
И спокойно твърдя, че това с двата аспирина и горещия душ е градска легенда и не предизвикват цикъл, но при проблемна бременност и двете неща могат да провокират помятане при съпътстващ проблем.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 22:13 от Fever Ray

# 642
Мили дами помагайте ! Преди 2седмици правих секс като повторихме  2 часа по-късно след първият контакт ,бяхме се изкъпали ,а след като повторихме ходих до тоалетната и си сложиш 30м.по-късно два ацетизала ,цикъла ми идва от 7-мо до 9-то число ,а днес е 11-ти , закъснява и имам леко бяло течение ,имали шанс да съм бременна и колко струва един кръвен тест?

# 643
  • Пловдив
Има шанс. Кръвният е около 20 лв, но при закъснение (ако реално имаш такова, защото менструацията не идва на едно и също число от месеца обикновено) можеш да си направиш и обикновен. И повече не си пъхай ацетизали, аспирини и изобщо нищо. Че една даже си сложила упсарин и шупнала.

# 644
  • Бургас
Има шанс.
Не си пъхай аспирин,оцет и т.н. има опасност да получиш изгаряне на лигавицата/инфекция/дисбактериоза...
Защо не пробваш с тест от аптека,при закъснение показва има ли бременност,а ти имаш закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт