Отговори
# 615
Здравейте! Имам проблем с менструалния цикъл! Закъснява ми вече 4 дни, а по принцип ми е редовен! С приятеля ми правихме секс без презерватив, но той не е свършвал в мен! Направих си тест вчера (третия ден от закъснението), но е отрицателен! Не го бях правила от януари, възможно ли е заради това да ми закъснява? Имам леки болки в яйчниците, но цикълът така и не идва! Какво да правя?

# 616
При правилно изчислено закъснение и отрицателен тест, не си бременна. Ако до седмица не настъпи менструация, те съветвам да посетиш гинеколог за да се установи причината за закъснението. Имай предвид, че от време на време се получават подобни аномалии при всички жени.

# 617
Подкрепям, секс трябва да правят само хора, които са наясно с отговорността, която поемат и рисковете, които си навличат, и са ги приели и са в спокойно състояние на духа, а не в перманентен стрес.
Последното се постига с минимизиране на рисковете чрез предпазване, ограмотяване и дисциплина и също така с приемане на последствията - ескапел, аборт, раждане на непланирано дете...
Който не е готова с това все едно играе руска рулетка и какъв му е толкова кефът???

Извинете, че ще използвам Вашите думи, моля, да не го приемете като някакво заяждане. И се извинявам, че съм оффтопик, но като видя такива изказвания, винаги почвам да се чудя как се постига такова нещо. Да, сам да вземеш мерки против забременяване - това е в твоя контрол. Но как ще си сигурен дали човекът, с когото почваш да правиш секс (говоря за нови отношения, а не създадена вече връзка) изобщо има чувство за отговорност, какво би направил при евентуална нежелана бременност, дали е спокоен и защо е спокоен. Обикновено мъжете са спокойни, защото не се замислят за такива последствия и рискове. И въобще... емоционалната страна не е за пренебрегване. Не сме роботи, които да са сигурни, че всичко ще протече все едно е програмирано. И дори да отсееш правилно потенциалния си партньор, пак няма гаранция, че той ще бъде подкрепящ и уравновесен, ако се случи нещо непредвидено. Просто не знам как се постига тая увереност и спокойствие на ума, че сексът ще е прекрасен, безопасен и дори нещо да стане, всичко ще се разреши благоприятно.

# 618
  • Mediterraneo
Е именно, де, за да не се стига до това да се чудиш каква отговорност би поел виновникът, ползваш презерватив и всичко е точно. Минимизираш максимално рисковете, за да си спокоен. А при нови отношения пък съвсем.

# 619
Ами ей така - претегляш рисковете, минимизираш колкото може и после се примиряваш с останалия риск. А ако ти е висок и не можеш да се примириш, не правиш секс. И понеже жените са по-ощетени, трябва да се пазят повече. Ще следиш как си слага презерватива, ако трябва ти ще му го сложиш, ще следиш веднага след края да си го извади, ще провериш дали е здрав... Такива ми ти работи. И ако нещо стане ще си готова за Ескапел, а ако не успееш да го предотвратиш ще си готова за аборт/гледане. Ей така. Хората на война отиват и всеки миг рискуват да ги убият, пък се примиряват с риска и живеят, та с един секс ли е толкова трудно?

# 620
Искам да попитам, с едно момиче го направихме. Първо използвах презерватив, но ми падаше члена, извадих го и го вкарах няколко пъти полу-станал без презерватив (10тина секунди), което не помогна. Не съм свършвал в нея. Има ли за какво да се притеснявам?! Каква е вероятността да забременее? Има ли нужда от Ескапел, понеже е още тийнейджърка?

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:09 от Не се сърди, човече

# 621
Не, няма от какво да се притеснявате.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:11 от Анонимен

# 622
Притеснен съм не за това, че за кратко съм бил вътре в нея без презерватив. Страх ме е от течността, която може да се отдели по време на половия акт. А наистина не искам да прибягвам до Ескапеле, защото тя е на 15 и мисля, че може да и навреди сериозно на тази възраст. (Аз съм на 18)

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:11 от Не се сърди, човече

# 623
Късно е за ескапел, тази тема поне от 2 дена си я пускал.

Вероятността е изключително малка да се забременее от предеякулационна течност.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:11 от Анонимен

# 624
Здравейте , ако след секс  веднага цикъла  ти дойде има ли шанс да си бременна?

# 625
  • Пловдив
Не.

# 626
Здравейте, малко ме е срам да попитам, но имам нужда от мнение. С приятелят ми все още не сме правили секс и двамат сме девствени, но правим други неща(с пръсти). Има ли възможност да забременея по този начин, ако съм девствена. Малко ме удря параноята и все си мисля, че е имал нещо по пръстите(семенна течност), от което може да стане гаф. Също ви моля да споделите някакви статии или нещо подобна, да се образовам малко сексуално, защото най-големия страх, който имам е да преминем към следващата стъпка и да претърпя нежелана бременност.

# 627
Хубаво е, че те е страх и искаш да се научиш преди да почнете. В нета има безкрайно много информация - сърфирай и нещата сами ще идват едно след друго. Просто тръгни от някъде като забременяване, предпазване от забременяване и т.н. и гугълът ще ти даде нишка.
От бъркане с пръсти не се забременява, освен ако не са омазани със сперма и не бъдат наврени където не трябва. Ама то се предполага, че не неговите пръсти ще са омазани, щом си играете с ръце. Мийте се и сте ОК. Като казах мийте се, карай го да се  мие преди да почнете защото бременност едва ли ще ти натресе с пръсти, но някоя инфекция или гъбички като нищо от мръсни ръце.

# 628
Здравейте,
Имам следния въпрос. На 4ти този месец правих секс с приятеля си, после сме заспали и сутринта след около 4 часа повторихме.  За съжаление той не беше ходил до тоалетна или измил.
На мен ми приключи на 2ри, при цикъл 26 дни и продължителност на менструацията 6дни.
Мисля си дали да пия Ескапел ( минали за над 48ч) или...

# 629
Според мен не е нужно да пиете.
Но ако продължавате да не използвате презервативи ще забременеете.

Общи условия

Активация на акаунт