Коледа 2019/2020

• 138 481
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 90
  • München, Deutschland
Да се включа и в тазгодишната тема, че досега само надничах. 😃

Маслото е купено и "фризирано", замен няма по-добро от това, никое друго не прави такива вкусни коледни сладки. На второ място ми е Kerrygold, но това е в пъти по-добро. Баварско си е, местно, не се прави в големи количества,май даже и в други провинции го няма:

Вчера се запасих и от лидл с ванилови шушулки в скромно количество Joy:

След всякакви опити, най-доброто бадемово брашно е на Кауфланд, но него не го намаляват и не съм си купила още. Подправки си имам още от миналата година.

Исках да тествам рецептата на Марчето за макови сладки, едни като бастунчета навити бяха, но се оказа, че нямма мак, а не можах и да намеря при нас. След 2 седмици обаче съм в България и ще си донеса. 😃

Показвам ви резултатите от едни какаови меденки от един от най-любимите ми блогове, ето рецептата:
http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1

Моята форма е друга, поради времето от годината, но мисля, че съм по темата:

# 91
  • София
Семана, за подаръците има друга тема, тук коментираме само сладкоправенето за предстоящите празници.
Момичета, "Президент" в Метро е на -20%, вчера заредих половинки направо, че идваше по-изгодно. Търсих и марципана, еми нЕма Confused ще се поръчва явно.
Мира, не си видяла марципана. Той стои при сладкарските неща и е на един рафт най-долу, малко е скрито, големи жълти вакуумирани пликове по 1 кг. От къде ще го поръчваш?

chrissy, съм го ползвала, наистина е много хубаво, но у нас го няма, все още не го внасят. Аз го получих от Македония, ....и беше на една никаква цена, около 2 лв  не повече

# 92
Уж точно там гледах, но нямаше. Има време, ще се ходи пак, а в краен случай - ще бъда в София след 2 седмици и ще използвам възможността да посетя и вашето Метро.
Иначе марципан гледах в Декошоп, но е 20 лв. за половинка. В метро е къде по-изгодно, пък и е изпробван.

# 93
Aз миналата Коледа направих пътека до нашето Метро за този марципан, и накрая увиснах без. Така че, тази година, съм с този на декошоп.  Никак не харесвам немските масла които се предлагат в БГ. Не  миришат на масло, а при разтапянето половината е суроватка. Не разбирам защо толкова се купуват.  А да не говорим, че някои от тях  в микровълновата предизвикват светкавици. Мога само да гадая какво има в тях.
Момичета, рецепта за капучиновите звезди не открих на първа страница, може ли малко помощ.

# 94
  • Русе
Скрит текст:
Aз миналата Коледа направих пътека до нашето Метро за този марципан, и накрая увиснах без. Така че, тази година, съм с този на декошоп.  Никак не харесвам немските масла които се предлагат в БГ. Не  миришат на масло, а при разтапянето половината е суроватка. Не разбирам защо толкова се купуват.  А да не говорим, че някои от тях  в микровълновата предизвикват светкавици. Мога само да гадая какво има в тях.
Момичета, рецепта за капучиновите звезди не открих на първа страница, може ли малко помощ.

http://passionscooking.blogspot.com/2010/12/blog-post_1117.html

# 95
  • Mostly in my mind
Еха, кога ли шушулките ванилия ще дойдат в България.

# 96
Благодаря ти, Пейч. Точно това търсех. Тази година ще ги направя истински, миналата мазах с дулсе вместо да слепям с марципан. А ето и моите най-добри от миналата година, получиха се наистина уникално:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … sladki-s-palnezh-

# 97
  • München, Deutschland
Т. нар. "немски масла" в България, дойче маркенбуттер, краварки и пр. за мен просто не стават. Години наред (като студентка и някои години след това) купувах тях, докато не открих тези алпийските масла, с алпийско мляко. Е, няма място за сравнение. И наште в Бг взимат уж немско дойче маркенбуттер, ми не е добро, за мен поне. То и във вкуса му бие или на маргариноподобно, или на претопявано 100 пъти...

# 98
  • София
...........Момичета, рецепта за капучиновите звезди не открих на първа страница, може ли малко помощ.
Ще ти предложа и моите - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_804.html

Т. нар. "немски масла" в България, дойче маркенбуттер, краварки и пр. за мен просто не стават. Години наред (като студентка и някои години след това) купувах тях, докато не открих тези алпийските масла, с алпийско мляко. Е, няма място за сравнение. И наште в Бг взимат уж немско дойче маркенбуттер, ми не е добро, за мен поне. То и във вкуса му бие или на маргариноподобно, или на претопявано 100 пъти...
Вярно е, но други не внасят, вероятно ги взимат на много ниска цена , а след това отиват на 6 - 7 лв което е 3.5 - 4 евра, ненормална работа е, но нали знаеш, че тук, у нас, всички вносители искат да минат по тънката лайсна и колкото може повече да излъжат и да имат бърза печалба, е .. имат. Френското Президент , което е добро, но не е най-доброто е вече около 9 лева, това са 4.5 евра, къде го има..... у нас. |
Малко офтопик се получи , но наистина недоволствам, не зарази цената толкова, а заради качеството.

# 99
  • München, Deutschland
Президент тук не е масова марка, не е популярна. В България бях купувала и определено беше добро. Тук Президентът също е скъп, по-скъп от някои местни, все пак има транспорт, охлаждане и т.н., та е разбираемо. Но Кериголд, което се спомена по-рано, заедно с още някои ирландски, са ми алтернативата н алпийските.

Това, което Пейч е показал, се води ирландско, но доколкото помня не е, и аз се бях излъгала, но може да се провери и на етикета. Става, по-добро е от дойче марквнбуттер, но няма наситения вкус на масло, определено препоръчвам Кериголда пред него.

За Меггле нямам скорошни впечатления, гледам, че в Бг много го има, тук съм взимала 1-2 пъти само...

# 100
  • София
Ееее Криси,не можем всички да използваме алпйските масла. Wink
Задоволяваме се с това,което се предлага на българския пазар.
Има вариант да ми донесат от Германия,но времево не ме устройва.
Иначе майка ми купува Президент и твърди,че са го развалили,както и едно цилиндрично с Айфеловата кула на него.

# 101
От години ги има в България. Почти навсякъде, където се предлагат подправки на Котани.

# 102
  • München, Deutschland
Ясно, човек се съобразява с предлагането. Аз споделям впечатления от различните марки, защото повече от половината вече ги има в България и са релевантни, други хора пък си поръчват продукти от чужбина, пътуват, носят си неща от други страни.

Ето, за Президента и аз не знаех, че е развален, имах го за хубав.

# 103
  • Mostly in my mind
От години ги има в България. Почти навсякъде, където се предлагат подправки на Котани.
Така де. Ясно. Визирах шушулките на Лидл. Тях ги няма в българските филиали на Лидл.
Това цилиндричното с Айфеловата кула и на мен ми харесва. Президент не съм забелязала, че е развален. Допада ми. Но го взимам само, когато е намален. Скъпичък идва и той, и цилиндричният.

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 19:05 от Лолита

# 104
  • София
Да,скъпи са и двете марки масла.На намаление що годе се ядват,особено,ако искаш да направиш хубави сладки/сладкиши.Лично аз не съм ги ползвала скоро.
Мнението за качеството им е от преди време на майка ми,на която мога да се доверя в това отношение.
Аз миналата година се вслушах в препоръката за маслото с краварката.Тази година май пак от него ще купя.

Общи условия

Активация на акаунт