Коледа 2019/2020

• 139 406
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 120
Еми аз ще заложа на маслото на Вълчев, в лъскавата станиолова опаковка. Вчера правих няколко сладкиша за Задушница, нямам никакви забележки към маслото. Ухае отлично. Надявам се да е стегнато и при сладките и бисквитките, при масленото тесто освен брашното, маслото е много определящо за това бисквитката да си запази формата при изпичане.
Него обаче промоции не го касаят. Все си е на една цена. Ще взимам на няколко пъти, да не ми тежи на бюджета.
Марчева, какви рецепти с бадемово брашно препоръчваш, подходящи за Коледа. В нашия град има верига магазини  Бахарика, имат бадемово брашно, скъпо е, но е 100 про смлени бадеми. От тях съм взимала и брашно от смлени кайсиеви ядки. Всъщност те имат брашна от всичко  растително  което може да се мели.

# 121
До сряда (06.11) във Фантастико

# 122
  • София
Марчева, отде го купуваш това френското масло?
Е, откъде, в съседство си имам супер, оттам.
Маслото Монарх е хубаво, то  беше около 4 лв/250 г ако не се лъжа, не се лъжа,  работила съм с него, след това и него го вдигнаха, та стана като всичко останало, първо зарибяват, после вдигат.
Бадемовото брашно вече го има в Лидл и вчера купих 2х200 г, има и още у дома около 500 г  и съм се заредила, има си дълъг срок на годност и нищо му няма. Защо да е лошо... не е лошо, работи се много добре с него.
denyil, доста бисквити имам с бадемово брашно, то колко се слага от 30 до 50 г , но наизуст не ги помня, трябва да отвориш и да видиш коледните бисквити, ей го на...днес качих още видове бисквити , те не са в раздел коледни бисквити, а само бисквити.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8
и коледните - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%BE% … D0%B8%D1%82%D0%B8
тях всички сме ги работили, и до една са добри, сега.. коя с какво беше ми е трудно наизуст да пиша.

# 123
В събота си купих Президент от Метро 2 по 500 грама защото то беше на промоция до 13.11. Цена за една бройка 11.99 лева.Купих и това италианското то е 400 грама на цена 6.36лева, 5 кг брашно италианско две нули. Към обяд мисля да се разходя до Лидл за марципан и фондан.Предстои още масло да се купува, но има време до края на ноември началото на декември. В плевенското Метро не открих марципан, въпреки че обърнах голямо внимание, няма и шушулки ванилия, въпреки че съм купувала от там-11 лева за една шушулка, не съм скръндза, но много скъпо ми се видя.Купих си 3 и с 200 милилитра водка Белуга си направих ванилов екстракт.  От нашия Лидл в началото имаше и съм си купувала редовно за 4-5 лева, но вече няма от 2-3 години.
Специално запитване към Марчева имам-правила ли в дърпана/теглена баница с италианско брашно и с кой вид. На това белтъчините са 9.5.

# 124
  • София
Скрит текст:
В събота си купих Президент от Метро 2 по 500 грама защото то беше на промоция до 13.11. Цена за една бройка 11.99 лева.Купих и това италианското то е 400 грама на цена 6.36лева, 5 кг брашно италианско две нули. Към обяд мисля да се разходя до Лидл за марципан и фондан.Предстои още масло да се купува, но има време до края на ноември началото на декември. В плевенското Метро не открих марципан, въпреки че обърнах голямо внимание, няма и шушулки ванилия, въпреки че съм купувала от там-11 лева за една шушулка, не съм скръндза, но много скъпо ми се видя.Купих си 3 и с 200 милилитра водка Белуга си направих ванилов екстракт.  От нашия Лидл в началото имаше и съм си купувала редовно за 4-5 лева, но вече няма от 2-3 години.
Специално запитване към Марчева имам-правила ли в дърпана/теглена баница с италианско брашно и с кой вид. На това белтъчините са 9.5.
Скрит текст:
Не , не съм правила баница с дърпани кори, но ако реша да я забъркам ще ползвам брашно Манитоба. С това брашно съм правила  оригинално бутер тесто и още много други неща, няма такова удоволствие, то не се къса, изключително еластично е. Съвсем честно в последните години разбрах за видовете брашно, знаех си само това което се предлага по магазините - бяло обикновено, но след като , донякъде, разбира се, това мое начинание се превърна в хоби се научих да подбирам и видовете брашна. Научих се да ползвам брашно за сладкиши, брашно за пица, брашно точно за това което питаш т.е. силните брашна. За съжаление те са вносни, италиански са и са по-скъпи. В София има италиански магазини, също и онлайн поръчвам и оттам се зареждам. Това брашно което си купила от Метро , то е бяло обикновено брашно на Дивела, с него работя в повечето случаи,   е много по-добро от брашното на СофияМел, но не е силно брашно, така че можеш или да издириш къде продават това което споделих, или да се пробваш с обикновената Дивела.
Ванилия шушулка повече оттук няма да купа, те са изключително тънки, а и в повечето случай са на изключително висока цена и то само за 1 бр., което е изключителната глупост. Вярно е и това, че цената и в последните години страшно се вдигна, ама не чак толкова, колкото се продава у нас. Имам удоволствието да получа малък подарък от една приятелка 10 бр. шушулки ванилия, но тя ми ги донесе от Индия, е ... няма такова удоволствие, шушулките са големи, широки, дълги, изключително меки... какво говорим, нищо общо с това което ни се предлага, вероятно са трето качество и за нищо не стават тези които се предлагат у нас. Тази, индийската, изобщо не я ползвам, така си стои опакована и си я гледам, дали да я направя на ванилов екстракт... не знам, а да си направиш ванилов екстракт е лесно, но ти трябва време, около 1 месец да престои във водката, но и ти трябва количество на ванилия шушулки, с една не става.
=

# 125
  • В светлината на слънцето
Момичета, помощ! Не мога да открия рецептата за мини щолените. Дайте линк, че или ми трябват очила, или наистина не успявам да я открия на първа страница.
Приемам също така препоръки за щолен. По коя рецепта да го правя? С уговорката, че никога не съм правила преди и ще ми е за сефте.

# 126
  • София
Момичета, помощ! Не мога да открия рецептата за мини щолените. Дайте линк, че или ми трябват очила, или наистина не успявам да я открия на първа страница.
Приемам също така препоръки за щолен. По коя рецепта да го правя? С уговорката, че никога не съм правила преди и ще ми е за сефте.
Пускам
Мини-щолени на Лабрекс и Оригинален дрезденски щолен - много е добър

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_146.html

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/labrex.html

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не си спомянм дали тук някой питаше за коледни печати за сладки Simple Smile
в пепко видях днес комплект от два печата - снежко и елхичка, за 5 лева. в комплекта имаше кръгъл резец и бутало за натискане на печата и избутване на тестото. Simple Smile

# 128
Върнах се от Лидл, имаше марципан, боички, фондан, коледни кутии 3в1.Цветовете на фондана не ми харесват много, но си взех 3 бели, 2 черни и 1 зелено(то ми харесва). Взех си и два комплекта боички и две разфасовки марципан. Има розово и едно морковено на цвят.В Тмаркет има масло Президент(полско е) на 4лв 200 грама. В Кауфланд тази седмица има някакво италианско масло 250 грама 82% масленост за 3.39лева. Казва се Агрисоле. Някой ако е работил с него, моля да сподели.

# 129
  • В светлината на слънцето
Марчева, златна си! Много, много благодаря! Hug

# 130
  • Балчик
olenka63, не е точно морковено, става за моделиране на еленчета, който не е с две леви, като мен. Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 17:52 от Джемма

# 131
Джемма, с цвят на мръсен морков е Joy Joy Joy
Има и светло син фондан, приятен цвят е .
И двете не сме с леви ръце, но еленчета не можем да ваем. Сигурно е лесно, но трябва някой да ни покаже newsm78

# 132
На шега пуснах търсачката на масло 82% в Амазон. Илзезе оферта от 1 кг. Президент на 5,23 евро. При поръчка обаче качва доставка двойно колкото е маслото, и накрая като теглиш чертата , за  опаковка от 250 гр. излиза 4,80 лв.  Маслото  е френско.

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На шега пуснах търсачката на масло 82% в Амазон. Илзезе оферта от 1 кг. Президент на 5,23 евро. При поръчка обаче качва доставка двойно колкото е маслото, и накрая като теглиш чертата , за  опаковка от 250 гр. излиза 4,80 лв.  Маслото  е френско.

а през доставчик?
джиджибиджи? гъбките?

# 134
Верно ли някой би консумирал масло, стояло с дни извън хладилник, по незнайни складове? Даже се съмнявам, че ще го доставят.

Общи условия

Активация на акаунт