Коледа 2019/2020

• 140 573
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 720
  • Балчик
chrissy, абе баш си е моя вината, като видях какво е написано....
Ще прегледам всички рецепти от компа, че от телефона ги върша едниии... Simple Smile
Аз тази година за първи път го направих с квас и определено е по-мек, отколкото с мая. Не съм го рязала обаче, ще го видим на Коледа.

Момичета, браво на вас, печете и не си играете. Аз освен щолена и английския пудинг, друго още не съм правила. А и като гледам дали ще имам време тази година, не знам, каквото успея.

Пряники, обожавам от дете, особено ментови. Чудесни са станали вашите.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 19:30 от Джемма

# 721
И моите бисквитки с печати са готови

Сложих повече брашно, защото сложих по-големи лъжици мед Simple Smile  Мисля, че ще изглеждат добре, слепени с бял крем, но нямам идея какъв.

# 722
kiara69, страхотно изглеждат!!!! На вкус вече ги знаем какви са Simple Smile. При тези, всеки се притеснява от печатите, дали ще станат, дали не. Твоите са станали повече от перфектни. Тази седмица ще правя на ново аз. На нас лично и вкуса ни допадна. Сега придобих смелост и аз, като ми се получиха първия път, че имах резерви относно печатите. Взех си едни ограничители за точилката, да ми разточват еднаква дебелина тестото. Тъкмо ще ги пробвам. Че някъде по-тънко, някъде по-дебело, а аз ги искам перфектни.

# 723
  • София
Vici75, би ли показала ограничителите?

# 724
alpha_beta, пиши rings for rolling pin в гугълл и ще ги видиш. Проста работа. Като ластици, се нанизват на точилката, ще схванеш идеята като ги видиш. Дали вършат нещо обаче не знам. Ако искаш чакай да ги пробвам, да не се набутваш да ги купуваш. Но чак уикенда ще мога.

# 725
  • София
Vici75, би ли показала ограничителите?
[/quot
Не знаех, че има и такава точилка, ще я поръчам но докато дойде  и ще съм оправила бисквитите, но може би трябва да имам..ще я поръчам , по евтините вече ги няма

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 00:29 от marchеva14

# 726
Кофтито на тези ограничители е, че ти скъсяват малко дължината на точилката. Не можеш да разточиш голям лист тесто. Или трябва д го рзрежеш на 2-3 по-малки парчета.

# 727
Киара, разкошни са! По коя рецепта ги прави?

# 728
  • София
И моите бисквитки с печати са готови

Сложих повече брашно, защото сложих по-големи лъжици мед Simple Smile  Мисля, че ще изглеждат добре, слепени с бял крем, но нямам идея какъв.
Чудесни са!
А печатите какви са?

# 729
  • София
И моите меденки са с различна дебелина. Искам такава точилка!

# 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пряники преди и след печене Simple Smile
не се вижда, че една е "хванала крачета", нали?

Скрит текст:

шведските коледни бисквитки отлежават в хладилника Simple Smile

# 731
Колко приянки излизат от една доза? Мисля да я пробвам с половин.

# 732
Вчера по тази рецепта https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … 1%83%D1%80%D0%B0#
от половин доза станаха три тави по 25 бр.(като всичко съм мерила с точност по дадените грамажи)

# 733
Точно тази гледам и аз. А без глазура дали ще са вкусни? Гледам Добри ни ги показа без....

# 734
Белтъчна глазура не смея да правя , една част ги намазах с шоколадова , друга-днес ще ползвам розовата (от Лидъл и двете) и останалите мисля да са си така без нищо.А Добри май им е сложила какао?Аз замених част от захарта с кафява.Гледай да ги разточваш по-дебелички и не ги препичай като мен-това бяха и съветите на Ваня.

Общи условия

Активация на акаунт