Коледа 2019/2020

  • 137 819
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 6 153
И аз да питам  - Алфахорес мога ли този понеделник-вторник да ги направя и да слепя 2-3 дни преди Коледа?
Общо взето колко време издържат слепени.

# 781
  • Мнения: 8 429
Марчева, никак не си вредна, даже си полезна! 🌹😘
Аз увивам първо в хартия за печене или фолио за свежо съхранение , после в алуминиево фолио, после в найлонов плик и във шкафа (това за щолена). Дребните сладки редя в метални кутии от бисквити като постилам салфетка отдолу, най-отгоре също слагам салфетка.

# 782
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Снощи си купих щолен да пробвам за пръв път в живота си. Никога не бях опитвала. Не ми хареса изобщо. ДОбре, че не се захванах да правя. Гледам че много го споделяте, а и бая работа ми се вижда, отлежаване. Това което купих баш на стар козунак го определям, а беше прясно. Явно хора всякакви, вкусове всякакви.
Мини-щоленчетата са друга бира - те са маслени бисквити с бадемово брашно и сушени плодове, само името им е щолен. У нас се харесаха много - не се стърпях и се похвалих, сега ще трябва да правя втора доза. Ама сега с твоето определение за стария козунак май ми охлади мерака да пробвам голям щолен. Виждам силата на съдбата тук - и без това му се чудех ... Grinning

Въпрос към Марчева:
Малко по-горе казваш, че марципан с печени бадеми не се прави. Това заради отклоняването от традиционния вкус или има някаква технологична причина?

# 783
  • Мнения: 180
Харесах си Финландски сладки с пълнеж

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … sladki-s-palnezh-

Каква им е трайността, кога мога да ги направя?

# 784
  • Mars Hotel
  • Мнения: 5 286
Направих напуканите сладки за пръв път вчера и дъщеря ми поръча специално да ви благодаря за рецептата. Blush Били най-вкусните сладки на света.
Направих също и една доза от меденките на Джули, като половината изчезнаха вече, а днес ще довършвам линцерите (тестото ми е в хладилника). Замислила съм още капучиновите звезди, браунис бисквитите с ядки, шортбред и може би шоколадовите бонбони с бишкоти.

# 785
  • Мнения: 13 232
Сложих да пека днес АКК, малко късно, но и друг път съм го правила по това време. За Коледа ще направя още някакви сладки и това ще е. Днес се зачетох в една стара тема за децата и сладкишите по празници, май наистина идва в повече сладкото.

# 786
  • Мнения: 449
Здравейте ,

нова съм в темата Hug ще правя линцерите и сладките с меда с печатите . Нямам печати и искам да питам тази година в Пепко дали има същите печати и тези които са ползвали печатите от Нутела - на един буркан колко печата има ?

# 787
  • Мнения: 6 285
Харесах си Финландски сладки с пълнеж

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … sladki-s-palnezh-

Каква им е трайността, кога мога да ги направя?

Правя ги обезателно, две седмици преди Коледа миналата година. Превъзходни са.
За Алфахорес - по Великден правих последно, месец и повече имахме от тях, в хладилника бяха.

# 788
  • София
  • Мнения: 12 696
Днес реших да направя тези Сладки с джинджифил, тъй като установих, че имам в наличност всички продукти.

# 789
  • Мнения: 6 791
Здравейте,
Мога ли да увелича какаото в дадена рецепта за меденки, като съответно намаля част от брашното? В какво съотношение?
А трябва ли да се увеличи захарта/меда в случай на увеличаване на какаото?

Благодаря ви предварително!

# 790
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 151
Ето ги и ментовите шоколадови сладки. Страхотни са! Много съм доволна. Чак ме е яд колко време ми отлежава рецептата.

Снимката е кофти, че е от тел. Единствено бих намалила леко ментата в рецептата.
Марчева, утре ще ти я метна, че сега пиша от тел. Не е от блог, от едно брит списание е, затова не мога да дам направо линк.

Момичета, много, много се радвам, че харесвате финландските сладки! Hug Това е рецепта, която навремето преведох за едно бг коледно издание, след което с разрешение на издателите бе публикувана и в друго тяхно списание, както и в сайтовете им. На нас ни е любима заради богатството на вкусове и аромати, но тогава много се колебах дали ще се хареса. А ето, че се харесва. Супер! И тя е превеждана от чуждо списание, не е от блог.Blush

# 791
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Мента и шоколад - любима комбинация. Ама само Марчева ли заслужава рецепти Rage Ааама Ха! Не е честно

# 792
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 151
Е, аз тук ще я кача, не на лс. Grinning Просто ми е трудно да пиша сега от тел.

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 16:15 от lulumba

# 793
  • Мнения: 2 125
От мен днес линцер сладки с домашно ягодово сладко. Нямах фигурки и ползвах чаша и сламка. Малко ги препекох Grinning

# 794
  • Мнения: 10 702
Вчера цял ден с капучиновите звезди се занимавах. Направих ги, на вкус са страхотни, обаче тоя марципан повече няма да го сложа. Не е за нас вкуса на бадем за пореден път се убеждавам. Сещам се за тоя махлеб в козунаците ( не се одобри), един angel cake правя от белтъци само и там се слага бадемова есенция ( и той не ни допадна), сега и капучиновите звезди. Направо ги развалих с това нещо, но аз обичам да спазвам рецептите, особено първия път. После формичката С която рязах тестото не ми беше подходяща. И от там се замотах много.



Тоя марципан със сухи ръце ли се работи? Имам в предвид като се меси, точи, реже нещо слга ли се? Залепна ми на плота, после на точилката, после по формите. Абе голяма замотавка. Малко пишман готвачка бях вчера, но няма как...

Общи условия

Активация на акаунт