Коледа 2019/2020

  • 137 826
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 990
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 151
И аз ще правя втора доза капучинови звезди, че днес слепих насъщните и не успях да опазя половината. Много се харесват у нас.

# 991
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 896
Утре запрятам ръкави, и... първият ми въпрос - наистина ли в една доза напукани влиза една чаша кафеена какао?  И тук му е мястото да попитам - какво разбираме под кафеена чаша - щото у дома се пие кафе и в съвсем малки чашки, и в  такива като за прясно мляко. Има ли рецепта която да е с грамажи, а не с чаши?
Аз сложих чаена чаша  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 992
  • Мнения: 6 585
може ли малко детайли за тези курабийки?
на първо четене имам всичко необходимо. и време утре Simple Smile
Разбира се, ето рецептата:
1ч.ч. стопена мас;
1ч.ч. пудра захар;
1 яйце;
100 г едросмлени запечени орехи/бадеми;
Ванилия;
2 1/2 ч.ч. брашно
На мен ми отиде малко повече брашно. Тестото се оставя по-меко и престоява в хладилник, за да се втвърди. Правих топчета и пекох на 180 градуса до леко зачервяване. Наръсих с малко пудра захар отгоре. Това е 😊

# 993
  • Мнения: 1 998
lulumba, въпрос относно ментовите елхички - къде има ментови есенции? Нямам спомен да съм виждала, а може и просто да не съм обръщала внимание?

# 994
  • Мнения: 2 855
Момичета, в момента правя тези, стават много ефектни и вкусни. Не са трудни:

http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/

# 995
  • Мнения: 22 867
Разбира се, ето рецептата:
Скрит текст:
1ч.ч. стопена мас;
1ч.ч. пудра захар;
1 яйце;
100 г едросмлени запечени орехи/бадеми;
Ванилия;
2 1/2 ч.ч. брашно
На мен ми отиде малко повече брашно. Тестото се оставя по-меко и престоява в хладилник, за да се втвърди. Правих топчета и пекох на 180 градуса до леко зачервяване. Наръсих с малко пудра захар отгоре. Това е 😊

Pали, без никакъв набухвател ли са сладките?

# 996
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 151
lulumba, въпрос относно ментовите елхички - къде има ментови есенции? Нямам спомен да съм виждала, а може и просто да не съм обръщала внимание?
Взех от Арома хаус. Имат два вида - класическа и ментов крем или нещо такова   беше. От първата взех аз. Много е силна и според мен ще е по-добре да се сложи по-малко, отколкото е по рецепта.

# 997
  • Бургас
  • Мнения: 5 800
Пробвах се с тези елхички, но без мента, че дребният не обича, а и бяха основно за базара им в училище. Моите "5 пари" по рецептата са, че шоколад не сложих, че нямах време да стържа и само с какао ги метнах. В английската рецепта лъжичките бяха чаени, не супени и пробвах така. Брашното ми дойде точно и не добавях. В шоколадовата смес сложих и малко кандирани портокалови корички с идеята да стоят като играчки, но хем дойдоха малко, хем не се забелязват особено. Станаха ефектни и вкусни, така че благодарности на Лулумбичка за тях Heart
Скрит текст:
Преди печене:

След печене колко се поразляха:

Шоколадовите бисквитки на Креми също направих, но без слепване, а с малко фонданова украса (за любителите на сладкото, захарта може да се увеличи малко)
Скрит текст:
Опаковани чакат базара Simple Smile


Рохлички 2 дози отлежават в кутиите, вече, едни сладки с печат, дето не ми харесаха много как станаха, ама ще се хапнат. На ред са меденките, капучиновите звезди, линцери и напуканите шоколадови сладки - окъснях тази година Grinning

# 998
  • София
  • Мнения: 12 222
bradata, много хубави са станали, много! chef

# 999
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 151
bradata, супер са станали! Браво! Рецептата хич не е сложна, а се получава много ефектно. И според мен търпи интерпретации относно цветове и аромати.

# 1 000
  • Мнения: 1 998
Благодаря, lulumba! Благодаря и на bradata! Много са ви красиви елхичките  bouquet

И аз много закъснях тази година. Този уикенд ще ми се разкаже играта. Ще правя меденки, линцери, капучинови звезди и мини щолените на labrex. През седмицата ментовите елхички и анасоновите дукати. И стига толкова. Ще има и за коледният базар в училището на малкия. За първа година няма да правя рохлички, но много се яде от тях. Много. Ще ги спестя на всички  Laughing

# 1 001
  • Мнения: 10 702
Как правите толкова отдалеко се чудя. На мен всичко на 2-3 ден ми е сухо.

# 1 002
  • Мнения: 6 585

Pали, без никакъв набухвател ли са сладките?
Да, точно така - никакъв набухвател няма в рецептата. То си е всъщност тип масленка, не пречи това.

# 1 003
  • Мнения: 8 429
Как правите толкова отдалеко се чудя. На мен всичко на 2-3 ден ми е сухо.
Аз съхранявам в метални кутии като на дъното и най-отгоре слагам книжна салфетка. След това или в шкаф в хладна стая, където температурата не е повече от 15 градуса, или в шкаф (СКШ) на неостъклен балкон. Сладките (линцери, рохлички, сладки мини - щолени, щолен, меденки по Джемма) правя първите две седмици на декември. Тези сладки са ми традиционни от доста години (може би 10 🤔) и не са ми изсъхвали. Три дни преди Коледа слепвам меденките и линцерите. В последните години правя и ричарели, тях приготвям 3-4 дни преди Коледа.
Тази година и аз окъснях със сладкоправенето. Дотук само щолен имам. Имам и три вида теста, но снощи забравих да ги извадя от фризера. Преди малко извадих тестото за линцерите и рохличките. Докато ги чакам да се отпуснат ще направя мини-щолените на Лабрекс. Утре ще са меденките.

# 1 004
  • Мнения: X
Кафена чашка - вместимост 60 мл. Чаена - 200 мл. Всичко останало са вариации. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт