Коледа 2019/2020

  • 129 095
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Мнения: 5 427
Момичета, помощ!
Една добра душа тук беше пуснала линк към английски сайт с едни уникални бисквити с карамелени бонбони  и пекан. Много моля, ако някой е запазил линка, да го пусне пак. Аз си спомням, че си го изпратих на пощата, а сега писмото вътре е празно...

# 1 006
  • Мнения: 449
Здравейте , имам печат на елхичка от Нутела , може ли да мо кажете как се използва ?
И да ви питам тестото за линцер сладки и сладките с печати може ли да стои единден в хладилник и на другия да го оформя ?

Благодаря ви предварително !

# 1 007
  • Мнения: 581
Здравейте , имам печат на елхичка от Нутела , може ли да мо кажете как се използва ?
И да ви питам тестото за линцер сладки и сладките с печати може ли да стои единден в хладилник и на другия да го оформя ?

Благодаря ви предварително !
Да, може, може и два да стои тестото.
За напуканите сладки слагам и какао и шоколад.
Всичко опечено стои на терасата, която не е остъклена. Линцери слепвам преди Бъдни вечер както и капучинови звезди. Въпреки, че не виждам проблем да се слепят звездите и по-рано, при условия, че марципана(купения) не е в хладилна витрина в магазина.

# 1 008
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 828
В рецептата на рохличките пише, че се овалват в пудра захар, докато са горещи. Но моите се разтрошават като ги взема от тавата. Чакате ли да изстинат?

# 1 009
  • Мнения: 6 045
Здравейте , имам печат на елхичка от Нутела , може ли да мо кажете как се използва ?
Благодаря ви предварително !
Изрязваш си сладките с някаква кръгла форма (ако нямаш такава за сладки и чаша става) и след това притискаш печатчето отгоре хубаво да се отпечата. Може и директно след като ги пренесеш върху хартията за печене в тавата. На предната страница съм показала моите курабийки с печати, Дядо Коледа е точно такъв - от Нутела-та.

# 1 010
  • Мнения: 4 226
Момичета, помощ!
Една добра душа тук беше пуснала линк към английски сайт с едни уникални бисквити с карамелени бонбони  и пекан. Много моля, ако някой е запазил линка, да го пусне пак. Аз си спомням, че си го изпратих на пощата, а сега писмото вътре е празно...
Тази съм запазила, https://www.eazypeazymealz.com/toffee-pecan-christmas-cookies/
Редактирам. На lulumba е, стр 34
https://m.bg-mamma.com/?topic=1152370.495

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 12:55 от niljaniljo

# 1 011
  • Русе
  • Мнения: 5 284
Скрит текст:
В рецептата на рохличките пише, че се овалват в пудра захар, докато са горещи. Но моите се разтрошават като ги взема от тавата. Чакате ли да изстинат?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

# 1 012
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 828
Благодаря, Пейч. Много апетитно изглеждат твоите!  Хванах им цаката. Ще стане работата! По-късно и от мен снимков материал. Simple Smile

# 1 013
  • Мнения: 1 955
Замесих тестА  Crazy . За джинджифилови, линцери, капучинови звезди и бисквити с печат. В резултат имам на две места по два хартисали белтъка.
Искам двата да ги оползотворя за RICCIARELLI, обаче не помня издържаха ли по-дълго, в смисъл от днес до Коледа?
А другите два за онези марокански ореховки, които някой похвали - https://www.kulinarno-joana.com/2009/07/ghriba-with-walnuts/ . Но и за тях да попитам, ако знаете, ще издържат ли до Коледа?

# 1 014
  • Мнения: 2 826
Ето и фотоси на моите браунис бисквитки, по тази рецепта:
http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/



# 1 015
  • София
  • Мнения: 11 755
Ето и фотоси на моите браунис бисквитки, по тази рецепта:
http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/
...................
Разкошни са! Ще ме накараш да ги почна, толкова добре изглеждат. chef

# 1 016
  • София
  • Мнения: 6 190
От сутринта направих една доза линцери. Не знам защо ги отбягвах досега. Кухнята ухае божествено.
Направи и напукани сладки. Мин. седмица правих по рецепта на Танита- с много какао и шоколад на парченца. Сега обаче ги направих по рецепта на Вкуснотека - с разтопен шоколад. Ми, по яки станаха. Едвам се удържах да не изям суровото тесто. И по-лесно се оформяха, абе супер станаха. Утре - меденки. Мога ли да направя глазура само от пудра захар и лимонов сок, без белтък?

# 1 017
  • Мнения: 2 826
marchеva14, благодаря Simple Smile Хубавото е, че може да се импровизира с декорацията и да се вложат различни поизостанали ядки, сушени плодове и подобни Simple Smile

# 1 018
  • Русе
  • Мнения: 1 894
Много са ти хубави браунис бисквитките! И аз започнах да им се чудя!
Замесих едно тесто за бисквитки с печати и отлежава в хладилника. Не съм правила досега и ще видим как ще ми се получат.

# 1 019
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 924
И аз правих браунис бисквитите днес, но моята украса е много по-зле от тази на ЕваНиколова. Станаха много вкусни обаче.

Общи условия

Активация на акаунт