Коледа 2019/2020

• 139 572
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 470
Решено! Ще заложа Laughing
Колебаех се между нея и Килиманджаро, но тази ми идва по-присърце.
Благодаря ви! Flowers Rose

# 1 471
  • Стара Загора
tani_sz, точно навреме ми идва твоят пост.
Тъкмо разглеждах тази торта в Гугъл търсейки идея за новогодишен десерт Laughing Ще сме вкъщи три семейства  Crazy На мен се падна баница с късмети, питка и торта.
Искам тортата да НЕ е шоколадова, не обичам шоколадови десерти. И т.к. се падна, задачата за десерт на мен, ще бъде по мой вкус  Laughing Предполагам не е трудна за изпълнение, правила съм еклери.
Да залагам ли на нея?  Flutter

Тортата наистина е лесна за изпълнение и в тази рецепта е описано всичко много точно. Няма да сгрешиш  с нея ☺️

# 1 472
  • Sofia
Аз сглобих моето новогодишно меню и отиваме на пазар.

1. малко предястие от палачинкови рула, с 2-3 плънки
2. основните ще са 2:
 пълнено св. филе с гъбен сос и гарнитура брюкселско зеле с бекон
 тилапия с ориз и чери домати
- салата домати и патладжан
3. питка
4. две салати  - едната с леща, другата с нахут - демек подкрепителни, ако някой не е преял с вечерята
5. кокосовия чийзкейк
6. баница с късмети от мама (тя си точи колрите)

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 17:23 от Morena

# 1 473
  • Стара Загора
Morena би ли споделила рецептата за салата с нахут? Имам малко останал суров нахут и се чудех какво да го правя.

# 1 474
  • In transit
Tani, ето ти един вариант за салата с нахут от мен.

# 1 475
  • Sofia
Тани, суров нахут е много подходящ за фалафели - за тях само го накисвам например от вечерта и на другия ден го смилам.
За салатата ще ползвам сварен
Скрит текст:
- чери домати, червена чушка, червен лук, луканков салам, сирене Сеждамер и пушено, нахут, рукола и зелена салата. Дресинг - чесън, кокосова захар, суш. риган, балсамов оцет (1:1 тъмен и бял), сос уорчестър и зехтин.

Изобщо може да си подбереш съставките по ваш вкус. Simple Smile

# 1 476
  • Стара Загора
Morena, Mickey, благодаря 😊 Ще сваря нахута утре и ще направя някаква комбинация от двете рецепти може би ☺️

# 1 477
  • München, Deutschland
С нахут може хумус, баба гануш или фалафели. Тези правя аз най-често.

# 1 478
  • Mediterraneo
И моето меню е готово. Днес направих платките за торта Гараш. Въпросът ми е мога ли да я сглобя утре? Ш кремовете ми са готови, само остава да ги смеся и да я сглобя, но тази вечер вече ме мързи много.

# 1 479
  • София
И моето меню е готово. Днес направих платките за торта Гараш. Въпросът ми е мога ли да я сглобя утре? Ш кремовете ми са готови, само остава да ги смеся и да я сглобя, но тази вечер вече ме мързи много.
Може, разбира се, но между платките сложи по един лист хартия за печене, иначе има възможност да се залепят една в друга и е ...много неприятна работа. Опаковай ги да не съхнат.

# 1 480
  • München, Deutschland
Само споменавам, че ако и при теб е влажно, както е тук, ако ги сложиш на хартия и един в/у друг, пак залепват! Трябва на хартия и всяка платка самичка, нищо да няма отгоре. Заемам цялата маса с платки като правя такъв тип торта.

Даже е добре да я сглобиш утре и да й дадеш 24ч да стегне и да се поемат ароматите. 😃

Редактирам се и аз с въпрос: какво ще ми предложите да направя за НГ, което да отговаря на следните условия:

- да не е сладко, че почти никой не яде сладко
- да може да се носи в самолет (т.е. всякакви разядки и неща с пълнеж вероятно ще ми ги вземат на секюрити)

Канени сме на НГ в България и ще летим на 31, т.е. няма как да купя или приготвя нещо на място. Ще вземем и алкохол, разбира се, но исках и нещо за хапване да има.

Засега измислих кифлички със сирене или соленки на пръчици само, като кифличките със сигурност ще се одобрят. 😃

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 04:43 от chrissy

# 1 481
  • Sofia
Криси, а зеленчукови бухтички, кюфтенца... кюфтенца от киноа, булгур... Мислех си и за някакво руло с плънка, ама и тя май ще е проблем. Thinking

# 1 482
  • In transit
Chrissy, препоръчвам ти тези соленки: http://www.mycookingcreations.com/2019/06/biscottini-ai-pomodori-secchi-e.html Аз ги свършвам още топли. Може да ги направиш и само със сирене, ако не обичате сушени домати. Всякак са вкусни.

# 1 483
Нашето меню вече няколко години е съставено от плата със сирена и плодове, ядки.  Свежа салата. Всичко извън това меню ни идва в повече и ни успива. Утре ще се пробвам на едно коледно пънче, дано се получи, идеята ми е да е атрактивно и зарадва децата. Те няма да са с нас в  новогодишната нощ, но пък ние няма и да плачем за това- градът предлага много и разнообразни забавления след 12. Дано само не е много студено.

# 1 484
Момичета Честито Рождество Христово! Пожелавам на Вас и семействата Ви здраве!

Не съм се включвала в темата с коментар, но ви четях.
Обичам да готвя и тази година съм много щастлива, че попаднах на темата Ви.
Направих 6 вида от публикуваните сладки, за повече просто нямаше време. Не мога да кача снимки, първо защото така и не се организирах да подредя сладки като за снимка, и второ защото не съм пробвала да качвам снимки във форума, както и да е …
Та - направих:
рохлички, забравени сладки (2 дози), капучиновите звезди, браунис бисквити, мини щолени (2 дози), шотландки маслени бисквити, и меденки с фондан и фонданова хартия (тези от няколко години ги правя с повод и без повод, заради децата).
Всички без изключение станаха страхотни и на вид и на вкус, всеки в къщи си има фаворит различен от останалите. Моят е капучиновите звезди, не предполагах че ще ми хареса нещо с марципан. Преди години съм купувала немски марципан и е отивал директно в коша. Радвам се, че го преоткрих.

Благодаря ви още веднъж
и весело посрещане на Новата година

Общи условия

Активация на акаунт