Каква марка хладилник да избера

• 71 870
  • 734
  •   2
Отговори
# 645
  • Козлодуй
Всичко в къщи ми е LG - монитори, телевизор хладилник, пералня - всичко Simple Smile Стария беше на бледи охлювчета - много дизайнерски - направо го обожавах Simple Smile И сегашния е по-голям и инокс ама не ми е така на сърце като стария Simple Smile
https://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-GBB60SAGFS - ето новия е вече не е нов ама беше А+++ и затова го взехме уж пестелив и по-голям Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 13:59 от pvacheva

# 646
Всичко в къщи ми е LG - монитори, телевизор хладилник, пералня - всичко Simple Smile Стария беше на бледи охлювчета - много дизайнерски - направо го обожавах Simple Smile И сегашния е по-голям и инокс ама не ми е така на сърце като стария Simple Smile
Е то приказката за първата любов не е случайна Relaxed
Да не би настройките на новия да поддържат по-висока температура в хладилната част и затова да е по-влажно?

# 647
От 20 и повече години имам но фрост и никога не избирам хладилник без тази функция. Някой да търси хладиник без нея е като да иска кола без АБС.

# 648
  • Козлодуй
Не, сменям температурата - през лятото по-ниска през зимата по-висока сега е на 4 градуса имам темометър за хладилник вътре и най-горе подържа 5 Simple Smile

# 649
Не, сменям температурата - през лятото по-ниска през зимата по-висока сега е на 4 градуса имам темометър за хладилник вътре и най-горе подържа 5 Simple Smile
А трябва винаги да я поддържаш една и съща - няма лято, няма зима. Той сам ще си регулира режима на работа според външната температура и тази на продуктите вътре.

# 650
  • Велики Преслав
Аз като Тета75 и Черта станция повече няма да взема хладилник без Но фрос. Сега имам един 44 годишен фризер Снайге, който мисля да го сменя, с такъв с ноу фрост защото ми втръсна на 6 месеца да става панаир вкъщи. Така че има много плюсове тази система.

# 651
  • Козлодуй
Скрит текст:
Ето така изглеждаше стария ми хладилник - не мога да се сетя модела му - търсих в интернет но няма Simple Smile
Беше на много бледи спирали Simple Smile

# 652

Каква е логиката? Храната се запазва оптимално на дадена температура и лятос и зиме, но лятото му е по-трудно да я поддържа. Като я намалиш допълнително само му идва нанагорно на хладилника.

# 653
pvacheva, това е култов модел! Има духалки на вратите нали? Аз имам една идея по-нова версия на 18 години е и още работи безотказно. Имам и един по-нов, пак ЛГ и той е супер!

# 654
  • Козлодуй
Намалявам температурата през лятото защото ми се иска да се охладя с нещо по-студено като ми е горещо Simple Smile През зимата ми е студено и няма такава необходимост няма значение че на хладилника му е по-трудно - той затова е в кухнята да ми служи Simple Smile
На вратите стария не е имал духалки ама като се замисля може и да имаше иначе отзад си имаше цели вентилатори и добре изсушаваше всичко Simple Smile

# 655
То все едно да се пият напитки под 10 градуса в жегата не е много полезно, ама дали вместо 6 градуса ще са 4 не вярвам да усетиш. Но хладилникът ще харчи много повече ток.

# 656
  • Велики Преслав
Чак пък много, 2 лева повече

# 657
Не знам колко. По принцип хладилникът се води измежду най-харчещите уреди, но само това знам. Едва ли някъде има информация колко повече работи компресорът при по-ниско задание и по-висока околна температура. Може и почти да не спира да бръмчи.

# 658
  • Велики Преслав
Аз мислех така но най-харчещия уред не е ли бойлера.

# 659
  • СИ
Не знам колко. По принцип хладилникът се води измежду най-харчещите уреди, но само това знам. Едва ли някъде има информация колко повече работи компресорът при по-ниско задание и по-висока околна температура. Може и почти да не спира да бръмчи.

Хладилникът не е от най-харчещите уреди. Но е от постоянно харчещите. Зависи колко е голям, какъв е компресорът и изолацията. Ако толкова искаш да знаеш, може да го провериш с ватметър. Не са много скъпи. Към 30-40 лева. Или ако можеш да намериш от някого временно.
Като сменихме хладилника, при нас имаше разлика. Новият е със сигнализация за отворена врата. В първите няколко месеца пищеше редовно. Ту жената, ту децата го оставяха отворен... Кой знае колко е стоял отворен старият...? После, защо не изключвал...!           Smile

Общи условия

Активация на акаунт