Каква марка хладилник да избера

• 71 804
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Велики Преслав
Баба 28, не се обиждайте ама са си супер хладилниците. Струват ви се малки защото имат хубава изолация. Рафтовете, особенно на Libherr, LG, Aeg, Haier са много здрави. Вие сякаш сте проучвала от какви материали е направен за да е здраве, за да направите такива технически заключения.
Като искате като стария в Олх е пълно.
   Не искам да обиждам но от мнението ви, аз разбирам, че всички нове са боклуци, а то не е така.

# 676
Стандартна торта се хваща. Вече някакви по метър или на 6 етажа ...е ясно че ще е трудно. Grinning
Не мисля че има хладилник на който рафтовете да не се местят ?

То зависи какво се има предвид под стандартна торта Smirk  Проблемът е най-вече с височината - ние купуваме за рождени дни най-вече от Неделя, а те са високи. Във фирмената кутия или с пластмасова кутия за торта с капак, за да се побере, трябва да вдигнеш/свалиш единия рафт, което пък означава, че другото междурафтово разстояние става десетина сантиметра и там вече можеш да сложиш само ограничен вид кутии/продукти.

За ниски торти няма проблем, ако имаш кутия с капак, които също са ниски - аз обаче съм виждала по магазините само от по-високите.

# 677
  • Пловдив
Следя темата и ми е било много странно как понякога се хвалят дадени хладилници.Разсъждавах "хладилник като хладилник,какво може са им е различно освен консумираната енергия?".
Не съм била права.Търсех хладилник за вграждане и съвсем стрелях на посоки с един Самсунг.Просто на място(в Англия) в шоурума ми се видя добре като качество на рафтовете и разпределението на фризерната за този обем.
Ползвам го от 2 месеца.Ами,страхотен е!Нищо общо с хладилници,които сме ползвали преди.Дали е от ноу фроста или от по-хубавата изолация,продуктите вътре остават свежи за много по-дълъг период от време,а е настроен на максималните му 7°.Щом на ММ му направи впечатление,а той не обръща внимание на подобни неща..
 Начинът му за вграждане също бе направен интелигентно-без да се правят отвори за панти на мебелна врата,с допълнителна разпенена изолация,която също се слага между шкафа и врата му.
Така,че Ноу фрост за мен е много по-добър от предходните,които съм ползвала,е предходния бе само 5 годишен,не права сравнение с 20годишен такъв.
 Преди ден ми попадна следният клип.Може да е полезен на някого.
https://youtu.be/JrloHZis2NM

# 678
Когато днешният ни хладилник "сдаде багажа",непременно ще си купя ретро-хладилник,(сещате се,предполагам),в ярък и топъл цвят. Тези хладилници имат едно такова приятно,домашно излъчване на уют.

# 679
  • Велики Преслав
Това ретро има няколко значения. Като нов модел в ретро стил ири стар реставриран. Вие кое искате.

# 680
Ретро в нов модел. Мисля че на Ханза имаше такъв в Технополис. Ханза нали са немска фирма?

# 681
  • Велики Преслав
Не не са немски. Полски са. Главно ги правят в Русия и Полша.

# 682
  • София
Скрит текст:
Днес обикаляхме да си харесаме хладилник след като предния но на около 20 години се развали. Ами не предполагах,че ще е толкова зле положението с новите хладилници. На размери уж са също като стария, но вътре всичко е някак по-малко и...някак сякаш направено от деца в някакъв кръжок...бутафория пълна. Рафтовете са в пъти по тънки и нестабилни чак не мога да си представя как ще сложа отгоре голяма тенджера. Освен това няма толкова опции сама да си определям на какво разстояние да са един от друг...
Чекмеджето за зеленчуци при повечето модели е точкова плитко че не си представям да сложа вътре цяла зелка.
Скрит текст:
Фризерната част няма отделение за лед и се чудя дока съда е с вода как и къде да го слагам за да не се разлее...отделно чекмеджетата са доста по-малки от това, на което съм свикнала...ужасно разочарование. Харесах два модела, но те пък идват твърде дълбоки, освен това
са големи и високи и се притеснявам, че няма да достигам спокойно вътрешната част на горния рафт.
Скрит текст:
Направо не знам...не съм вярвала че ще е толкова зле положението. По-скъпите модели са същата работа само дето са по-големи и инокс нищо повече не предлагат...Навремето стария гомкупихмемот едни складове, не е известна марка, чудя се дали все още има места където да се предлагат такива не известни марки хладилници? Стария е Polar полски и е купуван 2002г няма ремонти до сега искам подобен бюджет до 1400 лв.
Чак пък всички да са плитки. На самсунг са дълбоки някои модели, либхера също са с дълбоки. Аз, когато купувах моя, държах да е с долна камера,т.к. по-рядко се ползва, а и е с чекмеджета, което улеснява достъпа. Приставка за лед нямам, т.к. като го купувах, почти нямаше избор, а и много оскъпяваше. Леда си го правя в обикновени формички.

# 683
Това което се пише от производителите като разход няма нищо общо с реалността. Някой каза, кога би изхабил толкова ток, без отваряне, без промяна на температурата и при определена външна, разбира се не висока.
Същото е с автомобилите, пише 8л градско, ама на практика 10-12.

Имам приятел, който беше вързал един електромер на един хладилник уж с много А-та и + и го остави 3 месеца.
Оказа се, че е изгорил над два пъти повече от това което пише теоретично производителя.

# 684
  • Пловдив
Родителите ми имат голям хладилник Зануси с Горна камера ,старичък и фризер Силтал също голям(над 180см).И двата уреда са 15+години,със сигурност не икономичен клас.Не се живее в апартамента,само въпросните уреди работят.Лятото се плаща 30лв.ток,зимата 18лв.Естествено,че има значение сезонът,настроената температура,броят отваряне и т.н. Забелязала съм,че никой производител не е дал в лейбъла консумация на час,а приблизителна годишна консумация.

Мисля,че понякога само визуално кошниците за плодове изглеждат малки.Имайки впредвид,че вграденият ни хладилник е по-малък от свободностоящите,кошницата за плодове и зеленчуци събира 1 касетка домати и половин касетка краставици,а като я погледна изобщо не е голяма.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 14:30 от nelina_london

# 685
Мнение за тeзи модели?

Siemens КG39EALCA

Bosch KGN36VW45

Teka NFL 430 S

# 686
  • София
Мнение за тeзи модели?

Siemens КG39EALCA

Bosch KGN36VW45

Teka NFL 430 S
За моделите не знам, но за марките - сименс и бош са добри, но не съм чувала в хладилници да са добри, а бош среден  нисък клас си е скъпо беко. Тека и да ми подарят ще го изхвърля.

# 687
Не е само до марка, а и модел предполагам. Писала съм и преди - нашия Samsung след като изтече гаранцията от 2 години започна да спира сам...
Взехме Bosch, наистина нищо общо.
А за мястото - забелязах, че всички нови модели са огромни. С по-малък обем са вероятно по-евтиният ценови клас.
От 4 рафта, на 3 имам достатъчно място, за да събера големите тенджери. 😊

# 688
За моделите не знам, но за марките - сименс и бош са добри, но не съм чувала в хладилници да са добри, а бош среден  нисък клас си е скъпо беко. Тека и да ми подарят ще го изхвърля.

Да, бе. Имам хладилник Сименс и е супер, хванах последния влак преди да спрат да ги внасят. Бош са същите.

# 689
  • София
Знам за перфектно 4 работещи самсунга, купени преди 2-6г.

Общи условия

Активация на акаунт