Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 окт. 2019, 19:51 ч.

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 68

  • 20 079
  • 829
  •   1
Отговори

Анкета

Какво правите през обедната си почивка?

Опции:

# 825
  • Мнения: 1 189
Напускала съм с двумесечно предизвестие, но си беше тегаво... Спокойно можеше да е един месец - беше дори слаб сезон, но ме държаха до последно. Причините за напускане бяха сравнително ниското заплащане и че вече вършех всичко автоматично (отегчавах се).
Ако напусках заради конфликт с колега/пряк началник или заради нещо, произтичащо от работата - увеличен обем, промяна на работно време и т.н., не знам как щях да ги устискам тези два месеца. Загуба на време си е определно.

Относно придобивките - това че аз лично не се възползвам от тях (не пия кафе, мляко, зеленчуково смути, не ползвам предлаганата спортна карта, не обичам да ходя на фирмени партита), не ги прави излишни. Това е знак, че фирмата мисли за служителите си, няма как да задоволява обаче индивидуалните им потребности и предпочитания.

Коледен бонус в брой е определено по-добре от парти по случая, за което ще се похарчат дори повече пари на калпак и има допълнителна организация и хамалогия, но целта е и сплотяване на колектива и създаване на общи спомени извън работна среда. Точно това не е особено желано от мен 🙃

# 826
  • Мнения: 18 564
Ще пусна малко по-късно. След като поне си вляза у дома Blush Или, ако някой друг има желание, моля да заповяда.

# 827
  • Мнения: 2 793
Честно да ви кажа аз дори не знаех, че работодателя няма право да задържа възнаграждението. Ето научих нещо ново. Може би наистина трябва да има някакви информативни кампании, защото наистина не си знаем правата.
Явно е станало честа практика и хората вече го приемат за нормално.

# 828
  • Мнения: 30 763
В кодекса на труда го пише изрично Simple Smile
Според мен всеки трябва да изчете КТ поне веднъж в живота си, най-добре още в училище! Сред най-полезните четива е!

# 829

Общи условия

Активация на акаунт