Ако имаш ОСМОКЛАСНИК, добре дошъл си на форумски празник

• 30 139
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Бърз отчет - 20 сини баджа, 12 розови и около 15 бели, за тези, за които не мога да се ориентирам
Heart

# 271
  • у дома с любимите си хора
Привет и от мен!Жива съм. Малко се позагубих и въобще изостанах с четенето по не много добри обстоятелства.
Alexandra, тук ме уцели-обичам го тоя унгарски! Много ми е на сърце.Не е толкова труден,но за хора,които го чуват за пръв път звучи шокиращо.Въобще много ми е дал този език и култура и животът в Будапеща. Младежът го проговори за месец и половина само от слушане в унгарска среда.Апропо, и аз имам унгарска жилка по майчина линия от моята пра- пра- баба.Животът е странно нещо- навремето нейният баща е дошъл да живее в България,а после моето семейство живя дълги години там по стечение на обстоятелствата.

# 272
  • София
Бия ви обаче по труден език - майчин унгарски,
Astonished Респектира ме здраво, не се шегувам. Този език има ли научаване изобщо? Simple Smile
И на мен унгарския ми е тъмна Индия. Бидейки от съвсем различна езикова група спрямо т.нар. индоевропейски, си мисля, че никак не е лесен, адмирации за Вилиан и Alexandra  bouquet

# 273
  • Варна
При мен е било наравно с българския, от проговарянето, баща ми също е научил унгарски заради майка ми /любов по плажовете по соц-а Wink /. Всяко лято при баба и братовчеди там. Обаче на 11 като бях,  се разделиха, ние останахме с баща ни в България,  цялата история е доста неприятна,  и оттам нататък всичко отиде някъде дълбоко в мозъка ми. Щрак и край. Проучвала съм за хипноза, но ме е страх. Години след това,  когато възобновихме връзка с майка ни, тя ми даде учебници от А-б, струваха ми се познати нещата, но все така нищо не ми идваше. Сега вече като ходим, поспомням си някои думи.. Предполагам че ще му дойде времето и ще ми изникне.
Извинявам се, че стана доста дълго..
При Вилиан си е истинско научаване, така че поздравления Flowers Hibiscus

# 274
Като ви слушам не сме уцелили езика, ако немският е за организирани хора само 😬; той определено е антипод на организирания човек; не виждам и аз как и кога ще светне; засега само на произношение го докарва... утре дълго контролно вкл. прословутата рекция на глаголите; аз това, което им е е дала да научат за 10тина дни за три години не мога да го запомня, пък съм супер организирана!

# 275
  • Sofia
Дами, аз досега не можех да се включа след сутрешния си пост, да поясня, че не ги знам тия езици - учила съм ги и съм ги ползвала, когато ми е трябвало, но това е било края на миналия и началото на този век Grin Обаче, ако децата забият в някоя от тези страни, ще ходя да им гледам внуците и няма да съм мълчаливо бабе Stuck Out Tongue
Сънчо, френският 5-7 клас наред със задължителния руски по комунистическо време, после втори език в английска гимназия. В началото имахме много вятърничава госпожа, но после ни подхвана една млада и стабилна, та в гимназията си се оправях с него. Реших, обаче, че е безперспективен за икономист и в СУ записах втори език - немски. Абе учена-недоучена работа и на двата. Веднъж се загубих в Лиеж и като взеха тия ми ти хора да ми обясняват на френски къде ми е хотелът... леле - зорът е голяма работа Satisfied По-лесен ми беше от немския.
До преди няколко години си мислех, че немският не ми върви, защото не го залюбих на времето. Също си мисля, че ако децата научат немски, всеки друг ще им е лесен. Jiema, немският ми е най-труден на мен. Тъкмо наскоро реших, че съм започнала да вдявам и от тия рекциони снощи ми се върна едно чувство на ненаучаемост от студентските години Confounded
звездица, малката ми се струваше по-"трудна" с езиците за разлика от батко си и затова по-рано я подхванах, но тя пък излезе много старателна и ѝ сече мозъчето, та доста добре се справя. На входния тест вчера за нивото, в което са нейните връстници, учили 3 години вече, тя изкара 93 от 100т., а е учила АЕ само една година в училище.
Алексче, изненада ме с произход Revolving Hearts Може би някаква дори неозъзната психологическа травма от раздялата на вашите, е накарала мозъкът ти да се затвори за този език. Много е интересен, нищо не му разбирам. Вилиан, шапка ти свалям!!!
Много ми се иска и руски да научат - не мога да повярвам как дума, много близка по звучене с наша, не могат да я разберат какво значи Persevere

Какъв извод се наложи от разговора ни - "абе учете ги тия езици" Laughing

# 276

Много хубави театри споменавате, тук във Варна рядко има нещо подходящо, ако някой срещне - да се обажда.

Гледахме "Двубой" на Варненския театър, доста добра постановка.Аз съм гледала пиесата преди много години в Народния театър, както и телевизионна версия. Малко съм скептична към нашия театър, но се получи много добре,синът ми гледа с огромен интерес.В началото в интериора са поставени "на стената" портрети на Вазов,Елин Пелин, Ал. Константинов, доколкото помня,интересно му беше.А е и много свежа комедия.

Препоръчвам и мюзикъла"Уестсайдска история". Също много добра постановка е,на английски  пеят с бълг субтитри и прекрасна сценография.

# 277
Много хубави театри споменавате, тук във Варна рядко има нещо подходящо, ако някой срещне - да се обажда.

Ако ви се гледа комедия "Редки тъпанари" на Теди Москов е във Варна на 11 ноември.

А относно това, че децата не четат и речникът им е беден на български не винаги е вярно. Големият ми син чете изключително много книги на български език и въпреки всичко доста често се случва да се сеща думите на английски или немски език. Причината според мен по-скоро е, че гледат видеа само и единствено на чужд език.

# 278
  • Варна
Благодаря,  ще се опитам поне едното да уговоря с девойката.

# 279
  • В средата на времето
Бърз отчет - 20 сини баджа, 12 розови
Тц, тц, тц...сериозен дисбаланс. И к'во пра'им сега?Joy

# 280
  • София
Пре РС НЕГ е в Green Deli Cafe на Стамболийски.

# 281
  • София
пускаме обява за набиране на СИНчета 😂

# 282
  • В средата на времето
Звездице, лесно ти е на теб.Joy Който презентирал успешно - презентирал.

# 283
  • София
пускаме обява за набиране на СИНчета 😂
Все си мислех, че девойки трябва да набирате спешно. Joy

# 284
  • София
Е кво правим? Вие си подготвяте снимки, презентация с умения, а ние избираме Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт