Ако имаш ОСМОКЛАСНИК, добре дошъл си на форумски празник

• 30 154
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Сънчо, а твоята дъщеря къде ходи на английски? Впечатли ме това, че са 3 деца.

# 301
Адора - благодаря за споделянето! Много свежо! Испанският “кърти”... и не само той.
Шарлот, винаги си била изключително полезна! И при нас картинката е същата: всеки учител работи по различна”метода”: дано накрая децата да финишират със сходни времена ...

# 302
  • Sofia
Да му мислим плямпалата. Държим си се тук като у дома, а  сме доволно публични.

По принцип е притеснително кой и с какви намерения чете (и въобще нямам предвид пасивно четящите НЕГ-родители или които и да са други добронамерени хора Heart) Просто често си го мисля...

# 303
Дори и не можем да си представим колко хора четат, случайно или не. Всеки Гугъл сърч съдържа поне 10  бг-мамма резултати, от готварски рецепти до реглаж на гуми. Какво да говорим за НВО. Чете се, че и години напред ще се чете какви сме ги писали.

# 304
  • София
Да му мислим плямпалата. Държим си се тук като у дома, а  сме доволно публични.

По принцип е притеснително кой и с какви намерения чете (и въобще нямам предвид пасивно четящите НЕГ-родители или които и да са други добронамерени хора Heart) Просто често си го мисля...
На мен пък вече никак не ми е притеснително. Да чете, който иска. Току виж някой, от когото зависи възможността за промяна към по-добро за образованието, да се "светне" от предложенията в тази тема и няколко други във форума.
А нашата тема ми идва много мила и полезна с всички споделени въпроси, мнения и предложения. Направо си станахме виртуални приятелки. Дано да е така и на живо Heart Eyes
Вчера, на едно обучение по медийно поведение споменаха колко голямо е влиянието на социалните мрежи и специално на Фейсбук и Бг мамма.

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 11:00 от Fair Lady

# 305
  • В средата на времето
Четящите винаги са били по-голяма бройка от списващите. Просто всеки сам за себе си трябва да прецени, колко лично инфо може да отпусне тук. Ясно е, че нищо не остава само в кръга на клуба. Simple Smile Да не говорим, че писанията остават forever. Simple Smile

Fair Lady, прави са, само подребата е трябвало да бъде друга - първо bg-mamma и после Фейсбук. bg-mamma е нумеро уно просто. Simple Smile

Испанският “кърти”... и не само той.
На испанския се изхилих, както си  бях в автобуса.Simple Smile

# 306
  • София
Привет. Аз не успях да се включа в бг-мама срещата преди РС. Реших да посвърша някои неща в работата, докато чакам да стане време за РС, че ми се бяха натрупали задачки.
От самата РС съм със смесени чувства. Нещо не ме грабнаха учителите, които дойдоха. Вече разбирам защо дъщеря ми не харесва философията. Няма как да се получат нещата, съгласна съм с нея. Всъщност от всички харесах само учителката по ИИ, по информационни и класната. Тя ми е симпатична и мисля, че при нея, който иска, може да научи езика. Успокоявам се, че това е най-важното и че те затова са там, но за другите предмети не знам...  Дано да греша.
Странното в тази родителска, поне за мен, беше, че госпожата казваше поотделно за всяко дете впечатленията си и то пред почти всички, тъй като минаваше по чиновете с дневника и си говореше на висок глас. Не ми се е случвало подобно нещо, откакто съм родител.
Върнах се назад във времето, когато чаках с трепет майка ми да се прибере от РС, за да ми каже дали другарката ме е похвалила или порицала, за да знам дали ще ми набиват канчето или не.

# 307
Жени, не би могло да бъде по друг начин. Нашите в момента са като прохождащи деца. И когато се вижда, че някой замята краче, а друг се движи с неравна стъпка, следва да се реагира. На този етап нещата са обратими и поправими.
Без да искам чух, че детенце чете немския с английско произношение и вместо "вас" изговаря "уас". За това дете проблемът ще се реши със слушане, с пречупване на ухото към немското произношение. Друго се спъва с падежите. За него ще препоръчат повече упражнения до автоматизиране на материята. Нужно беше за всяко човече да се определи мястото му и да се предложат решения. Забележката към моята беше, че говори тихо. Колкото и да знае, такова дете не може да грабне група екзаменатори /визирам немците на изпита за Лайстунгскласе/ и да се конкурира с отворено дете, излъчващо самочувствие, което греши, но замазва грешките си и отклонява вниманието на изпитващите с чар.
Та, дори да е малко извън буквата на правилата, смятам, че беше и нужнен, и полезен разговорът от предната вечер.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 10:48 от Шарлот

# 308
А, и за нашите говориха поименно; така случайно разбрах от класната, че го помръзвало: какво откритие и проникновение бе за мен този факт!

# 309
Радвам се , че "немските" мами сте имали хубава среща. Направо сте загряли за събота. Ах, как нямам търпение вече за срещата, сигурна съм, че ще е много топло, уютно и вълнуващо. И какво сега много са ни момчетата в темата, значи за нашите момичета ще има турнир. Предлагам да е в няколко кръга :
1. Покриване на нормативи
2. Кулинарни умения на младежа, може и свекървата/тук моята девойка ще даде много точки, не може да готви/
3. Умения  на майката/бащата/, по натам във времето сина в консумацията на бЕло и кехлибарено, приготвяне на отвари от розмарин, вещерски умения за късмет при изпити и вземане на сертификати.
4. Постижения в областта на музиката, спорта, изкуството, мързела, разсеяността/да има за всеки възможност за изява/
5. Точки от НВО като мил спомен от седми клас. Smile
На нашата родителска среща също учителката по френски говори за всяко дете като отиваше до конкретния родител и родителите около него можеха да чуят какво се казва за детето,но аз лично нямам проблем с това.
Моята девойка от няколко дни се активизира малко, тя продължава да има сериозен проблем с планирането на времето. Прави някакви маловажни неща, пилее се и накрая не и остава достатъчно време за важните неща. Говоря, напомням, но тя много лекинко реагира на думите ми. Няма такова спокойствие, добре че е съвестна, че съвсем тежко щеше да стане.

# 310
  • В средата на времето
Ради, какво ни направи...?! Това не е човешко. Joy Моят ще си ходи несдвоен.Joy

# 311
  • София
Абе, остави ги! Те със Звездица се правят, че нямат момчета, не знаят как е! Айде, молА ви се! JoyJoyJoy

# 312
Ради, какво ни направи...?! Това не е човешко. Joy Моят ще си ходи несдвоен.Joy
Eeee, дала съм различни полета на изява, сигурна съм, че ще се представите достойно Smiley
Слънчевата , една заблудена много свястна мома хареса моя момък в НПМГ  и аз затова сега слагам таквиз условия Smile

# 313
  • София
Аааа, аз изисквания няма да поставям. Че току виж после и за чеиз се отвори дума и ко пра'им тогава? Моята мома ще 'артиса, че ни чаршафи е шила, ни кАвьорчета е везала.
Дайте да се концентрираме в основното, в което ни бива - бело/червено/кехлибар и сладки приказки. Sunglasses

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 14:49 от Fair Lady

# 314
  • В средата на времето
Eeee, дала съм различни полета на изява, сигурна съм, че ще се представите достойно Smiley
При такъв превес на младежите, за да преборим конкуренцията, ще трябва да има силно представяне по всички точки, а аз още от сегиз виждам изоставане при нас по 3 от тях.Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт