Ако имаш ОСМОКЛАСНИК, добре дошъл си на форумски празник

• 30 094
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
svetlla, разбира се.
Ако има свободно място предполагам, че просто си носиш документите. Нямам идея какво се прави ако знаеш, че има свободно място, но си траят.

Аз по-скоро се интересувах за другата опция - т.н. надпланов прием. Тогава се пишело писмо до министъра, който, съгласно изменената наредба:
„(7) В случаите по ал. 6 министърът на образованието и науката определя комисия за разглеждане на случаите на преместване над държавния и допълнителния държавен план-прием, в която се включват трима експерти от Министерството на образованието и науката, един представител на Държавната агенция за закрила на детето и трима представители на юридически лица, осъществяващи дейност в сферата на училищното образование. Комисията взима решение с обиобикновено мнозинство и задължително излага подробни мотиви в становище.

Като са попитала в МОН какво значи особени случаи им казали "всичко извън наредбата"..

# 166
  • София
Честит празник!

# 167
  • София
Честит празник! Присъединявам се към пожеланието на Звездица за нови, истински будители. За съжаление всичко което изслушах от сутринта по медиите успя само да ме приспи, вероятно в съчетание с тихия есенен дъжд и мрачно време Sleeping

Моето момче е по-подредено и прибрано от девойката ми. Обрал е нечии чужди гени, защото всички у нас сме малко разбутани, а това келешче взе да ми прави забележки относно чистотата у дома. Горката му жена!

Мартеа, в колко си тръгват девойките след пижамено парти у вас? От нас децата си тръгват по нормално време, а моята не мога да я изстържа като отиде на гости някъде. Сега се чухме, по-късно щяла да си тръгне. Е не може цял ден да виси на главите на хората - неудобно ми е.

# 168
  • София
Честит празник!

По повод загубените и разменени вещи - не са само децата. Blush
Скрит текст:
За една зима преди десетина години купихме на щерката едни ужасно грозни, но много желани от нея розови апрески. Ама розови, та розови - погледът ти се изпразва като ги видиш.
Отивам да си я взема от ДГ. Обличам я, обувам я, пуфтя в горещия коридор /нали знаете вица за леля Мими?/ и се понасяме гордо към къщи. На другата сутрин учителката ни посреща: "Ама Вие знаете ли, ама то ботушите, ама то ...".
Оказа се, че още две дечица имали такива ботуши и аз съм грабнала чуждите. Не можех да повярвам, че и други жени са кандисали да купят този розов ужас.
Момиченцето, което е останало последно са си го прибрали по пантофи, защото носело два номера по-нагоре от нашия. А моето как е ходило с тези огромни ботуши ... Ама пуста красота, как да се оплаче.

# 169
  • София
Честит празник!
Толкова малко останаха истинските будители, че се плаша...

По въпроса с матурите ще кажа нещо - изключително много се радваме у нас, че нямаме по-малки деца!
Ще съчувствам особено много на следващите набори, че децата май са повече и от този на нашите деца, а лудостта с НВО става все по-голяма!

# 170
  • София
Повече са, да. Най-големи са наборите между 2007-2010 /като най-големият е през 2009/, след това намаляват. 2018 е най-малкият набор в последните 100 и повече години. Sad

# 171
  • София
Честит празник и от мен!
Вярвам, че това с наборите ще се промени! Ще се нормализира ценностната система и ще се наместят нещата!

# 172
МИА, понякога и по цял ден се остава. Днес, да ти кажа, не знам - третокласничката я  изпратихме като тръгнахме за работа с малката ми дъщеря, малката днес е с мен, а големите май още са у дома.

# 173
Боя се, че си оптимист /към Димитрина/. Има нова силна вълна емиграция /от нас на запад/. Преди месец след неколкократен отказ да вдигна на английски телефонен номер, се обади мой братовчед /имат 4 годишно внуче/. - Запиши ми - казва - новия телефон. По вайбър ще ти пратя адреса и когато пожелаете, добре сте ни дошли. Ние уредихме всичко в БГ и няма за какво да се връщаме. Очакваме младите да се решат. Нещо се назландисват....
Падна ми ченето. Хора устроени, на възраст, които дето се казва са преодолели трудните моменти /гледаха и изпратиха родители/ да зарежат всичко. А имаха 3 етажна къща в Княжево,  построена и обзаведена изключително мераклийски. Та щом те..., какво остава за по-млади хора, чийто живот е на стартова линия.

# 174
  • София
Ясно, значи само аз ги плаша и от нас си тръгват по-рано Joy

# 175
Честит празник!

По повод загубените и разменени вещи - не са само децата. Blush
Скрит текст:
За една зима преди десетина години купихме на щерката едни ужасно грозни, но много желани от нея розови апрески. Ама розови, та розови - погледът ти се изпразва като ги видиш.
Отивам да си я взема от ДГ. Обличам я, обувам я, пуфтя в горещия коридор /нали знаете вица за леля Мими?/ и се понасяме гордо към къщи. На другата сутрин учителката ни посреща: "Ама Вие знаете ли, ама то ботушите, ама то ...".
Оказа се, че още две дечица имали такива ботуши и аз съм грабнала чуждите. Не можех да повярвам, че и други жени са кандисали да купят този розов ужас.
Момиченцето, което е останало последно са си го прибрали по пантофи, защото носело два номера по-нагоре от нашия. А моето как е ходило с тези огромни ботуши ... Ама пуста красота, как да се оплаче.
Зима. Детска градина. Следобед. Децата се подготвят за тръгване и възпитателките и лелките помагат при обличането. Четиригодишният Ради нещо се бави с обувките и една от лелките идва на помощ. Високите обувки на хлапето влизат с мъка, сякаш са с поне два номера по-малки, но накрая, потънала в пот жената се справя, само за да чуе:
- Ама те са наобратно!
Поглежда и се вцепенява - наистина дясната и лявата са разменени. Оказва се, че процесът на сваляне е почти толкова трудоемък, колкото и слагането. В края на краищата, обувките заемат полагаемите им се места, а Ради съобщава:
- А това не са моите обувки!
Лелката буквално се изприщва, нервно (но далеч по-бързо, благодарение на натрупания опит) ги сваля и пита:
- А къде са твоите?
- Вкъщи. Татко ги залепи, а аз днес съм със старите обувки на батко Влади.
Едва сдържайки се да не закрещи, лелката подновява усилията по поставянето на зимното снаряжение. Когато най-после приключва, оглежда детето, после разравя и шкафчето му и със смес от надежда и отчаяние пита:
- А къде ти са ръкавичките?
- Като дойдох сутринта, ги сложих в обувките...

# 176
  • В средата на времето
Боя се, че си оптимист /към Димитрина/.
Стар виц: Simple Smile
Песимистът "Не може да стане по-сле"
Оптимистът "Ааа, може, може".

Шарлот,
Скрит текст:
не намирам нищо странно в действията на твоя роднина. Деца големи, задължения по-малко, решили хората да сменят начина си на живот и местообитанието. Аз бих казала - бравос! Колко хора на подобна възраст са склонни радикално да променят живота си? Simple Smile Аз съм от тези, които нямат желание да живеят в чужбина, но и не страдам от факта, че други хора искат и устройват живота си извън България. Ще има обратно връщане.

# 177
  • Sofia
До скоро се кълнях, че аз не искам да се махам от България. Обаче напоследък все по-често си мисля да помогна на децата да заминат и после да се изнесем и ние с дъртото при тях (, той малко непоклатим го раздава, но ако иска). Днес така съм яхнала метлата след разправия с НОИ, личен лекар и не знам си още какви институции, че ми иде утре да събера куфарите Rage Все пак ми се свива сърцето, като си го представя наистина де Laughing

Сиси и Спунк ми оправиха настроението с разкази и вицове Revolving Hearts

# 178
  • София
Честит празник!!!

Будители народни

Знайни и незнайни войни
на будителския фронт,
днес делата ви достойни
слави нашият народ!

Че с труда си благороден,
тихо, скромно – ден след ден,
карате духа свободен
да полита окрилен.

Умовете и душите
знанието да огрей.
Безпросветността рушите,
че напредък няма с ней.

Пълен пътят е с несрети,
ала с неугасващ плам –
не унивайте, будете!
Днес поклон и слава вам!

Борко Бърборко

Не познавам автора, но стихчето ми хареса и го споделям с вас Simple Smile

Леееко ще отклоня посоката на темата като предложа нещо за чаканата с нетърпение от мен форумска среща. Вчера ми беше останало малко свободно време и направих форма за баджове на всички, които са включени в първия пост на Спунк. Направила съм ги в розово за момиченца, както и в синьо за момченца (не мога да запомня на всички какви бяха дечицата Rolling Eyes така че ако някой иска, може да ги използва за база. Или да си направи свой Simple Smile
Бадж
Скрит текст:

Понеже не знаех как да го прикача като word файл, слагам ги като картинки. Ако има някой, когото не съм включила и иска да го използва, мога да пратя отделно в word, ако ми прати електронна поща
Мнооого благодаря на двете приятелки (форумски и не само) за съдействието, което ми оказаха с тая работа. Heart

П.П. Цял ден се бълбукам с конвертирането на файлове, та съм пропуснала 20 отговора. Връщам се да чета Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 15:29 от Fair Lady

# 179
Fair Lady, благодаря, само моля да ме сложиш в синьо Heart

Общи условия

Активация на акаунт