Ако имаш ОСМОКЛАСНИК, добре дошъл си на форумски празник

• 30 099
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Jiema, писах ти на лични, но и тук да пожелая бързо оздравяване. За съвет за ваксини не се наемам да давам, но аз към ваксините съм мноооого внимателна.

MIA
Аз поисках стихчето, мерси. Много прилепва към моя синковец. Оня ден забравил картината по ИИ и ми звъни веднага да му я нося (АниК, дори не ми отпусна до 5 час аванс ). Добре, че още не бях тръгнала на работа, снимах я и изпратих по вайбър,а  госпожата му разбрана та скърпихме положението. Та мисълта ми е, че повечето деца са разсейки-блейки 😂
За сметка на това щерката е друга бира, там изобщо не зная какво се случва и дори не съм разбрала дали пишат есета, аргументативни текстове или друго.

# 616
  • Sofia
Аз да продължа по темата с освободеното място в 35-то - ми заело се е тихомълком от момче. Поне са им станали 4 в паралелката. Обаче как, кога, защо.... някой, ако има време и желание, може да им поиска справка.
Погнали сме СМГ, 91, 73, а имам едно вътрешно усещане, че и вдругите има размествания, но тихомълком.

# 617
  • София
АниК
И френската беше правила разни шмекерии, но не помня подробности.
Абе май всички езикови не им беше читава работата, но някои са били по-дискретни.
Как ти се занимава не зная, но се радвам, че някой разрови кошера. С интерес ще следя развоя.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 18:01 от звездица

# 618
  • София
Абе имам едно чекмедже с канцеларски, но в него имах бял картон А3, а не цветен А4. То и тя има  в един шкаф, но щеше да разбуди цялата къща. Все се каня да я оставя да си носи отговорността, но съм мека Мара и ми дожалява. Веднъж в 6 клас даже ревах на мъжа ми, защото аз имах спешен ангажимент, а той беше безкомпромисен и каза, че няма да тича напред-назад с колата, за да принесе забравеното.
Аргументиран параграф е някаква част от есето. Есето трябва да има теза, която да се докаже с няколко аргумента, които се обосновават. Всеки аргумент е отделен параграф и си имало правила и за него. В случая аргумента беше нещо от рода, че "огънят е много ценен за развитието на човека", като част от есе как се характеризира постъпката на Прометей.

# 619
Здравейте, момичета! Аз повече чета тук, но напоследък ме мъчи един въпрос относно сина ми и ще съм много благодарна да чуя вашите мнения. Виждам, че сте компетентни по много въпроси, особено за тийновете. Синът ми е в 8кл, но е много затворен, трудно се сприятелява, не е комуникативен, не споделя. Учи в една от т.нар."елитни гимназии"(там си беше и 5-7клс), отличен ученик е, но много трудно си намира приятел, все не му допадат, не са му интересни разговорите на другите. Той е спортист, в края на миналата година най-сетне си намери едно приятелче с подобни интереси, но то пък се премести в друго у-ще и сега пак е сам. Опитвам се да му обясня, че трябва да е по-общителен, да участва повече в разговорите с другите деца, да е по-отворен, но...Много ме притеснява неговата самотност, в събота и неделя няма с кого да излезе, освен с нас. Иска ми се да общува повече със себеподобни. Ако някоя от вас е имала/има подобен проблем- как се справяте?

# 620

Как да си обясним неудачите с учителите по математика в толкова силни гимназии?! Очевидно са голям кът истинските професионалисти.

Тъй като околомен най-близките родственици са учители/ действащи и пенсионери/,имамсвоите наблюдения и обяснения.

Няма правило,по което най-добрите учители да желаят да преподават в най-добрите училища. Имам родственица,великолепен педагог и професионалист,с огромна любов се отнася към децата. Основно училище- 1- 8 клас, което в града ще е последното, което някой би пожелал. Обаче...през една детска площадка от блока и е,а в периода на стажа си тя отглеждаше две деца,мъжът и работеше на смени и т.н.

Моето дете в първи клас беше в училище,безспорен първенец в града по рейтинг.Записах детето там не по тази причина,а защото училището беше на 6 мин пешеходно разстояние. Е,началната учителка казваше "отпредЕ"," отзадЕ"-Да не говорим за  писмени "шедьоври"

Учителите са като цяло на късмет. Факт е,че директорите малко от малко се съобразяват какъв екип да създадат, но изключителни педагози има и в не-рейтингови училища,както и недоразумения в елитни.

# 621
МИА, тук са малко от моите впечатления по темата:

Прекрасно е детето, точно така! А човек е разсеян, когато умът му е зает с важни неща.

Jiema, успех!

# 622
Та кога ще е следващата среща? Bowtie

strong10, тази "самотност" дали не я чувства само твоето майчино сърце? Възможно е на него да му е добре на този етап така. Различен е, прекрасно е, че има и спорт, който му дава много!

Jiema, бързо да се оправя крачето!

Последните нормативи по ФВС, да чукна на дърво, добре ги покрива засега (или поне така смята тя Smile) - лицеви, скачане на въже.. В четвъртък остават коремните преси.. Пу, пу! Иначе по математика май е оплескала контролното за векторите, но явно не се е подготвила достатъчно добре.. С френския всичко е тип-топ, все повече й се радвам с какво желание го учи, даже буди леко възхищение у мен като я слушам и нищо не вдявам.. Grin Много е странно усещането детето ти да знае и да е добро в нещо, което ти не знаеш! И все повече ще е така занапред!! Нека! Трябва!

# 623
strong 10, не е лесно да се бориш срещу особености на характера на човек. И аз се сблъсквам на моменти с подобни трудности.
Детето просто е такова, трудно става с указания тип: "трябва да си отворен". Ми кат не е? Има и такива хора.

На първо място бих се запитал дали наистина не се чувства добре, може пък така да му е по-комфортно. Сигурна ли си, че е самотен или според теб е така? Какъв спорт практикува? Ако е колективен, там лесно се формират приятелства, даже и при индивидуалните работят в групи и отбори.
Отделно проучи за групи по социални умения, в които психолози работят с децата именно с цел да ги научат да формират контакти и да се позиционират в обществото. Една първоначална консултация само от теб със специалист въобще не е излишна. Успех.

# 624
Стронг, погледни ситуацията от по-високо. Дали не сте приобщили детето към вашия приятелски кръг /казваш, че му е комфортно с вас/. Ако е така, то навярно е надрасло възрастта си. Вписало се е в общество на по-възрастни и децата на неговата възраст му малеят. Подобно нещо наблюдавам при дъщеря ми. Тя чете от много малка и чрез четене натрупа сериозен товар. На негов фон лековатите теми я дразнят, шегите на наборчетата й звучат плоско....Чрез дистанцирането от децата, съответни на психо-физическата наборна зрелост,  подобно дете си обезпечава комфорт. Рискът е да не  затъне в елитаризъм, който няма да го ползва.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 12:22 от Шарлот

# 625
Здравейте, всички.
Имам един страничен въпрос, надявам се някой да може да ми отговори. През декември месец ще сменям ЛЛ на децата. В квартал Хиподрума има ли ДКЦ, ако да къде е то? Бихте ли ми дали насоки за някой лекар, може и в друг район, но близо до Хиподрума. А децата са вече големи, малката е осмокласничка. Благодаря предварително за информацията. Може и на лични да ми пишете да не се разводнява темата.

# 626
Na_Vesi_Pateto, аз си мисля, че му е самотно понякога, защото той търси контакт с някои приятели от предишния му клас, но го прави в последния момент и те обикновено са заети. И за да не стои вкъщи обикновено с мъжа ми измисляме някое спортно занимание-тенис на маса, фитнес. Той е състезател по сноуборд и зимата всяка събота и неделя пътува за тренировки. Това го прави щастлив, чувства се добре с отбора,но това е сезонен спорт и в период като този изпада в безтегловност. Благодаря за съвета за социалните групи- имаш ли нещо конкретно впредвид или да се разтърся из мрежата?

Шарлот, много правилно отбеляза- и на мен ми се струва, че е надрасъл възрастта си. Разговорите на връстниците му не са му интересни. Обича да общува с големи хора. Точно днес ми казваше как голяма група се събира в голямото междучасие и си говорят, но на него не му било интересно, но не защото се чувства на по-високо ниво от тях, напротив. Липсва му самоувереност. И точно това ме човърка- защо е така, след като има много медали от състезания в спорта, в у-ще се справя отлично, учителите го уважават. Но той още от малък все повтаря, че има много по-добри от него и въпреки успехите си се свива в черупка и не смее да покаже глава по-високо. В у-ще при по-строгите учители не смее да се обади (на контролни е много добър и отличен), за да не сбърка нещо. И те съответно почти не го забелязват...

# 627
  • В средата на времето
Jiema, бързо оздравяване пожелавам! Пиши после как е детето.

Strong10, моят си е нещо подобно. Но той не спортува, т.е занимания извън училище няма никакви. Не излиза никъде, с нас също предпочита да не го прави (освен ако не е нещо задължително и от което не може да се измъкне). За толкова години не създаде едно трайно приятелство. В училище, до колкото знам, е комуникативен, не страни от другите, но до там. Не го ръчкам и бутам.  Не съм сигурна дали е съвсем ОК с липсата на социален живот, но това е нещо, което си зависи от него самия, а и той не дава вид да страда (само дето лятото умира от скука). Та аз лично нищо не правя.Надявам се по някакъв начин с годините това да се промени. Rolling Eyes

По повод тичането и обгрижването на ученици-забраванчовци - и моят син е като вашите деца. Всичко се снася в последната минута, ако изобщо се снесе. С тази разлика, че моят много пъти е ходил без необходимите м-ли на училище, защото в 7 вечерта няма как да му набавя прежда, летви, цветни картони и т.н. И хич не съм се чувствала кофти, че отива неподготвен. Малко може и да съм егоист, но чудеса от храброст, понеже неговата глава е другаде, но не и на раменето му, никога не са ми се правили...Simple Smile

Миа, честито за 6-цата. Simple Smile Детето си се справя дорипрекрасно. Simple Smile

# 628
Много благодаря на всички за мненията и съпричастността.
Все пак решихме да я сложим, сега отиваме. Ще пиша повече по-късно.
Иначе е сравнително добре, справя се с болката и куцукането.
По повод тази ваксина ми се наложи да си я сложа преди един месец, защото паднах на улицата и си сцепих брадичката. Доста дълбока рана се отвори, че даже ме шиха. Сложиха ми ваксината за тетанус. От нея ме боляха на другия ден рамената, гърдите, поду ми се рамото и цяла седмица болки в ръцете.
След месец направих бронхоспазъм, но може да не е свързано. Ужас! Дано при вас няма странични реакции.
Момичета, радвам се, че се запознахме. Чудесни сте!

# 629
  • София
Стронг, аз не разбрах- детето оплаква ли се, че е самотен или ти си решила, че щом е ограничен в контактуването си с връстници, значи нещата не са ок?

Общи условия

Активация на акаунт