Професия учител - 7

• 39 685
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Шумен
За болничните съм абсолютно съгласна - аз до този момент с почти 24 годишен стаж никога не съм била в болнични, без да съм била болна. Не толерирам въобще, но това си остава вариант в изключително краен случай и ако има кой да ти го даде.

# 196
А, ако е неплатен отпуск - правят ли го на проблем? През ваканциите неплатен ли се пуска?

# 197
При ползването на отпуск през учебно време, дори и при неплатен, проблема е дали има кой да замести отсъстващия учител.
През ваканции ползваме платен отпуск.

# 198
  • Някъде по Дунава
При нас ползването на отпуск през учебно време не е желателно и нямало да се толерира каза директорката, но определени учители често отсъстват за екскурзии и санаториуми. Явно е според човека. Заместването на отсъстващите уж е доброволно, но става доброзорно. Искаш не искаш заместваш.

# 199
  • Sofia
Извинявам се, че така нахлувам в темата, но току-що я открих във връзка с един мой казус. Ще съм благодарна на мнение! Revolving Hearts
Дами, с магистратура НУП и СДК "Учител по английски език" имам ли право да преподавам езика от 1-ви до 12 клас в държавно училище и еднакво конкурентна ли съм с някой, който е с филология например? Според това, което аз чета в наредба 15 с "педагог, учител" от магистратурата и "учител по ... език" от СДК-то би трябвало всичко да е ОК.
За СДК-то в СУ ми искат задължително някаква педагогика (бакалавър "Стопанско управление" и една магистратура по туризъм не им вършат работа). За същото СДК в НБУ ми казват, че не е необходимо нищо друго - това било промяната с Нардеба 15, за разлика от Наредба 12 - с каквато и да е бакалавърска диплома можеш да изкараш СДК "Учител по ... език" ( с "малък тест по езика") и можеш да преподаваш не само предмети, свързани с бакалавърската ти специалност, а по принцип съответния език.
Нещо не им се вързвам на НБУ. Мисля да заложа на сигурно със СУ, та в тази връзка някой явявал ли се е на изпита по английски за СДК и знае ли с каква трудност е?

# 200
Здравейте, колеги! Някой може ли да даде линкове към руски педагогически сайтове?

# 201
Някакви обучения се водят по приобщаващото образование, като се събирали хора от различни училища.
Нещо знаете ли, може би? Гласи се някаква промяна в наредбата за приобщаващото образование ли??

# 202
# 203
Бях ви споменала, че имам проблемно дете в занималнята. Майката най-накрая разбра, че няма смисъл да идва на занималня като не пише домашни и прави само бели. Затова ще го отпише от занималня. Обаче сега аз ли трябва да дам заявление на майката или трябва тя да напише собственоръчно, че го отписва?

# 204
При нас входират в деловодството собственоръчно написани заявления.

# 205
Здравейте! Всички знаем обявената най-ниска основна  заплата на учител 920лв за 2019г. Учудващото обаче е това, че на място директора решава. Например учител с педагогически стаж 20г е с основна заплата под 920лв ,отделно/ клас и пкс/.Дали така стоят при вас нещата? Какви са залатш:;6

# 206
  • Балчик
Здравейте! Всички знаем обявената най-ниска основна  заплата на учител 920лв за 2019г. Учудващото обаче е това, че на място директора решава. Например учител с педагогически стаж 20г е с основна заплата под 920лв ,отделно/ клас и пкс/.Дали така стоят при вас нещата? Какви са залатш:;6
Това не е вярно,  когато учителят има пълна катедра. Възможно е само при недостиг.

П. П Да, Лиляна е права, ако не си правосподобен учител също.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 14:32 от Джемма

# 207
  • Ямбол
Ако все още не си завършила педагогическата правоспоспособност, е нормално заплатата ти да не е учителска.

# 208
Аквамарин, ако учителя има 10 години стаж, той става старши учител. За старшите учители основната заплата е 955лв.

# 209
  • оттам, откъдето започва България
Аквамарин е права, на места има директори, които не дават тази заплата, макар и да е регламентирана.

Общи условия

Активация на акаунт