Боран Кузум❧Айбюке Пусат и колеги - след "Соколовият хълм"❧Навсякъде ти/Her Yerde Sen❧Т.3

• 61 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, пчелички! Animal Bee

Тази доктор Ела дано да е с епизодична роля само и да не задържи дълго, че не ми е много лицеприятна актрисата. Но пък има хубаво палтенце, не мога да отрека. Grinning

И ето, че Адил и Селви постепенно започват да изплуват на повърхността. Grinning

Лу, пак да кажа - много ми е тъжно за "Азизе". За Буура, най-вече. Sad "Мраз" обаче изглежда интересно, ще видим какво ще излезе.

# 136
Пчелички, привет Hug

За Чудесния доктор

И на мен доктор Адил и старшата медицинска сестра Селви са ми много симпатични като взаимоотношения. Blush Тя очевидно е влюбена в него, а той е свикнал с присъствието и. Ще видим как ще ги развият.Blush Селви и сама по себе си ми е много симпатична героиня.

Около вината на Ферман има някаква загадка. Да не би да му е внушена тази вина? Защото доколкото знам, ДЦП няма как да се причини от друг човек, някой друг да е виновен за заболяването. Не знам, има нещо мъгляво тук... Иска ми се нашият чуден Али да  помогне в преодоляването  на чувството за вина на новия си по-голям брат Heart

За Опияняващата любов

Копирам един тест от една от групите във ВК-  защото е интересна версия за отношенията Аллаедин- Кимия-Шамс-Руми.  Слагам в скрит текст.

Скрит текст:
✨Кем была Кимия Хатун? Что случилось между ней, младшим сыном Руми Алаэддином и Шамсом? 💔

✅Версия из "Rumi's Untold Story"/ "Неописанная история Руми".
Исследование Shahram Shiva, который 30 лет работал над исследованием жизни Руми.

💫 После смерти своей первой жены Руми женился второй раз на женщине, которая была вдовой и имела очень маленькую дочь по имени Кимия Хатун. Кимия была принцессой, и очень красивой девушкой. Она воспитывалась в культурном, уважаемом и богатом доме.
У Кимии были близкие отношения с младшим сыном Руми, Алаэддином. Была ли эта особая романтичная связь между ними, и должна ли была она в конечном итоге привести к браку, не совсем понятно из истории, но автор исследования убежден, что они планировали пожениться и между ними была настоящая любовь. Их тесная связь теперь является частью истории жизни Руми.
У молодой красивой девушки, такой как Кимия, вероятно было много кандидатов - женихов, но, поскольку она уже была очарована Алаэддином, их судьба, возможно, была решена.
По мнению автора, Кимии было 12 лет во время ее принудительного брака с Шамсом. Это просто имеет исторический смысл и согласуется с неописанной или тайной историей Руми, а также объясняет трагические события, которые следуют за этим неудачным воссоединением.
Руми, желая держать Шамса как можно больше времени рядом с собой, делает ему предложение, от которого он не может отказаться - брак с Кимией. И это сработало. До предложения Шамс был полон решимости „исчезнуть” во второй раз и никогда не возвращаться в Конью. Ему надоели смертельные угрозы и постоянные призывы всех окружающих, чтобы он оставил мастера Руми в покое.
Когда Руми объявил о своем решении судьбы Кимии, это вызвало шок в регионе. Руми потенциально умножил растущую непопулярность Шамса. И это решение не только сделало дом очень несчастным, но и вызвало недовольство младшего сына Руми, который, скорее всего, планировал брак с Кимией.
После свадьбы Шамс становится чрезвычайно агрессивным к Кимии. В основном он постоянно держит ее взаперти и запрещает ей выходить из дома. Очевидно, младший сын Руми постоянно находился, скрываясь, около дома Кимии, поскольку он не хотел принимать ее брак. И это сильно раздражало Шамса. Поэтому Шамс обычно прогонял Алаэддина и запрещал Кимии когда-либо видеть ее сводного брата. Очевидно, Шамс наказывал Кимию за любые плохие поступки, даже за незначительные, такие как выход в общественный сад со своей матерью...
Давние традиции брака на Ближнем Востоке, как правило, проявляются в крайней собственнической психологии мужей. Так что Шамс, в сущности, вел себя очень похоже на типичного мужа.
Вся жизнь Шамса заключалась в стремлении к самореализации и вознесению, не заботясь о социальных нормах. Мистики высокого калибра, такие как Шамс, обычно никогда не женятся, и живут изолированной жизнью вдали от общества.
Итак, этот злополучный брак - одна из самых больших ироний нестандартных отношений Руми и Шамса.
Кимия умирает через несколько месяцев после свадьбы. И смерть Кимии по сути стала концом Шамса.
Есть разные исторически объяснения причины того, что Шамс исчезает второй раз из Коньи сразу после смерти Кимии.
Однако реальная причина заключалась в том, что весь регион пришел в ярость из-за того, что молодую принцессу постигла такая неудачная судьба. И все желали, чтобы Шамс заплатил за это.
Вскоре после смерти Кимии Алаэддин и трое его друзей совершают "убийство чести" Шамса. И это "убийство чести" было одобрено всеми, включая горожан и полицию. Его хранили в тайне от Руми всю его жизнь.
Руми думал, что Шамс исчез после смерти Кимии и не хотел, чтобы его нашли.

Ама картинката няма да е в скрит текст, че са много хубави! Grinning

И тъй като текстът, от който е взета частта за Кимия и Аллаедин е на английски, ето линк. Предполагам, че някои от вас ще предпочетат направо там да погледнат. Hug

https://www.rumi.net/about_rumi_main.htm

Вие чели ли сте "Любов" на Елиф Шафак? Казват, че по мотиви от книгата се прави филма. Там историята е по-различна, но кой знае как ще я представят. Аз още не съм стигнала до тази книга.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 22:00 от oncee

# 137
  • AMS
Благодаря ви за събраното, пчелички!!!
Желая здраве и успех на рожденичката Хилал
и на Зерин от Соколовият хълм!!!
Успех и на новия им сериал!!!
Трея  >>>

# 138
Привет,
много харесвам "Доктор Чудо", но тази с бялото палто е много несимпатична. За какво ли я вкараха, най вероято да забърка някаква каша. Само да не развалят сериала, както правят напоследък.

За "Азизе" гледах 1 и 2 епизод, нещо ми липсва, жалко за добрите актьори...

"Любов" на Елиф Шафак съм го чела, на мен много ми хареса, но има хора, които не могат да я дочетат. Ако е по романа и е добър сценария ще им се получи.
 bouquet bouquet bouquet

# 139
Привет! Hug
Д-р Ела е гост в сериала и едва ли ще остане за повече от две, максимум три серии. Не съм гледала актрисата, нямам мнение за играта ѝ, но мисля, че идеята е интересна. Ясемин Ергене е родена в Германия преди почти 35 години. Омъжена е за Иззет Йозилхан, имат две момиченца. Ще дари парите, получени за участието си в "Доктор Чудо" на благотворителен фонд.

Разгледах акаунта ѝ в ИГ, Фуркан доста нейни снимки е харесал Laughing

Нови от Мурат

"Гекхан Алкан и Ойкю Караель станут приглашенными звездами , Они сыграют своих персонажей из сериала Сердцебиение."

Онче, ДЦП може да се получи и след тежка травма на мозъка -  например падане на детето върху главичката е много опасно. Преди време бях гледала филм, сега се сетих - дете беше виновно за смъртта на брат или сестра, май се удави... трагедията на майката беше ужасна. Нищо друго не помня от филма.

За филма с Боран - не съм попадала на информация Елиф Шафак да е дала правата. Но пък историята няма как да се промени. Ако някой се интересува - книгата "Любов" е в сайта читанка.

Благодаря ви за всичко, което сте споделили! bouquet

# 140
Лу, благодаря за инфото за ДЦП  Hug
На всички вас, пчелички- за всички интересни неща, които споделяте Hug

Ето го и фрагмана на "Ние сме такива"  Heart Eyes

# 141
Привет! Hug

Онче, благодаря за фрагмана bouquet Премиерата на филма е с нова дата - 10 януари.

Боран с Нихал Ъшъксачан. Побързал да каже на репортерите, че тя е просто приятелка ooooh! Какво ще го правим този ерген Laughing
Засега нямал сериал.

От Hürriyet

https://instagram.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t50.2886-16/80395744_2 … fe330d4942e5349f2

Цитат
Проживают ли любовь Боран Кузум и Нихаль Ишиксачан?

11 декабря 2019 г.

✨Боран Кузум и актриса Нихаль Ишиксачан, с которой они 2 недели назад были в Зорлу ТЦ и там с ними были сделаны фотографии, на этот раз оказались перед объективами в Нишанташи. Актер сказал, что они с Ишиксачан только дружат.

✨Боран Кузум, который стал знаменит благодаря роли Леона в сериале " Моя Родина - это ты", 27 ноября был замечен вместе с Нихаль Ишиксачан в Зорлу ТЦ и сказал репортерам, которые их фотографировали: "Нихаль мой очень близкий друг. У нас долгое время не было шанса встретиться из-за рабочего графика. Мы хотели сегодня встретиться и утолить тоску".

✨Оба накануне (*8 декабря) попали в объективы СМИ в Нишанташи. Боран Кузум, который при ходьбе положил руку на плечо Нихаль Ишиксачан, как только заметил камеры, напрягся, и убрал руку. Ишиксачан отошла немного от актера. На вопросы он ответил: Это моя подруга, никакой особенной ситуации."

От 27 ноември в Зорлу

Шемс

https://instagram.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t50.2886-16/80046660_4 … 214ae7f634228c2b1

https://instagram.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t50.2886-16/79871654_1 … 6f3ddcd295675f155

А тези двамата изчезнаха безследно. Фенките на Фуркан дебнат даже лайковете на бащата на Фуркан, но следи от младите няма и ни няма. Дали са в Турция или някъде към Бомбай Joy

# 142
Здравейте! Flowers Four Leaf Clover

И аз като Айбюке и Фуркан отдавна не съм се мяркала тук... Blush
Но очаквам някакви новини за тях. Все още не ми се иска да се разделям с двамата сладури. Disappointed

Много се радвам за Боран - и за новия му проект, и за новата /стара/ приятелка.
Харесват ми като двойка, но щом Боран е казал, че са само приятели, добре. Laughing

Всъщност тя както разбирам, също е актриса, а в кой филм /сериал/ е участвала?

Харесва ми новият проект за  филм на Боран не само заради него,
а и заради участието на други, познати ми лица - напр. Берак Тюзюнатач и Енгин Йозтюрк.
Пожелавам им успех! Дано имаме късмет скоро да го видим. Hands Pray

На всички благодаря за новините и снимките, трейлъра  и клипчетата. Hands Plus1

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 19:21 от jupetrov7

# 143
"Хекимолу" започва на 17 декември - вторник, 19 ч. наше време по Канал Д

Д-р Атеш Хекимолу

"Успешный врач, настоящий друг!
Единственный друг Атеша - Орхан."

"Все лгут.
Атеш тоже? Никогда."

Фрагман 4

Озет за еп. 14 - "Доктор Чудо"

Цитат
Что нас ждет в 14 серии? Озет.

Али, который узнает секрет Фермана и приближается к нему, думает, что нашел в нем своего нового брата. Но Ферман просит его сохранить все, что он узнал.
Не сказать правду уже сложная задача для Али; и когда Назлы и Адиль о
Фермане задали вопрос о том, что происходит между ними, это стало неизбежно.
С другой стороны, Демир, снова оказывается в зоне внимания Танжу.
Назлы обвиняет себя в том, что произошло между Ферманом и Белиз.
Ферман наконец рассказывает всю свою историю как Белиз так и Али.
Али ощущает чувство боли, которое он никогда не чувствовал .
И спасет ли отношения Фермана и Белиз его запоздалая честность пока остается неясным...

Берк Туна Токтамъшолу и Онур Туна - двамата братя на Али Вефа Two Hearts

Адин Кюлче

От търсачката Гугъл са обявили най - търсените турски сериали през 2019 г.

Доктор Чудо/ Mucize Doktor
Жестокият Стамбул / Zalim İstanbul
Навсякъде ти / Her Yerde Sen
Игра на тронове / Game of Thrones
Северна звезда / Kuzey Yıldızı
Мафия не може да управлява света / Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
Любов на показ / Afili Aşk
Кузгун / Kuzgun
Имало едно време в Чукурова / Bir Zamanlar Çukurova
Забраненият плод / Yasak Elma

# 144
"Игра на тронове" нали не е турски?

# 145
Да, tigasa1, но така беше публикуван списъкът и аз не си позволих да го редактирам.

# 146
Фрагман 1 за еп. 15 рус. суб., с логване

https://vk.com/video506672097_456239318?list=e4cf2d530843f7cb74

Зад кадър

Списъкът на най - търсените сериали в Гугъл, не са само турски, както бяха писали в друга група във вк.

От Боран

# 147
Здравейте Hug
Изгледах новата серия на Доктора с руски субтитри. Малко по-мудна ми беше тази серия. Или по-тежка, не знам...
Радвам се, че Назлъ започва да осъзнава, че платоническата и любов към д-р Ферман поизтлява. Вероятно  това е плавен преход към едва пърхащото чувство към Али, което в момента се крие зад приятелството и загрижеността към него. Blush Предполагам Ачеля по-рано от нея ще се сети. Grinning Всъщност дано продължат в тази посока сценаристите, да не кривнат в някакви нови връзки, че кой  знае.. Аз не съм гледала американската версия. Който е гледал, нека разкаже- там Али с Назлъ ли е? Не знам имената на американските герои, затова си пиша нашите Blush

Между Ферман и Белиз както вървеше тежко, така тежко и ще свърши... Оше ще има да се разделят предолагам. Нещо не са ми много любовни отношенията между двамата още от самото начало. И... как да кажа, трудно ми е да харесам Белиз. Опитвам се, но нещо не ми се получава. Може и актрисата да не ми допада, кой знае... ама и Белиз не ми е по вкуса. Такова мятане между емоциите, все нещо не и достига, търси идеалното... Ами няма такова.
Кавалджъм пък е толкова типична Sunglasses- много добре са подбрали актрисата, точно пасва на събирателния образ, който представя.Satisfied
Доктор Адил  получи просветление Smiley Кой знае колко години са му трябвали, за да го осени, че харесва сестра Селви Grinning  А Селви търпеливо и ненатрапчиво си дочака този инсайт Smiley Нея много я харесвам- не че е Пенелопа спрямо доктор Адил, а просто като характер, много е готина.
Споделям  мнението на всички, които писаха, че прочутата доктор Еля не им е симпатична- и на мен не е Grinning Ше я изтърпим 1-2 серии, явно за комшиите носи сантиментални спомени от обичан  сериал. Blush

Джу, приятелкатана Боран /другарче или гадже, те си знаят Grinning /  Нихал е играла в "Сезона на черешите". Аз не съм го гледала, не знам ролята и каква е. Но след това мисля че се насочва към рекламата.

А Боран днес пусна поредната красиво-загадъчна  снимка в инстастори с текст на Къмингс.

И да завърша с нещо приятно- хубавото ни нежно момиче Лейла Тънлар е рожденичка. Да е много щастлива и да има късмет! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 00:58 от oncee

# 148
  • София
Здравейте, пчелички! Animal Bee

Съгласна съм с Ончето, че 14-ти епизод на Доктор-чудо беше по-муден, но беше разбираемо. След изключително наситения с емоции 13-ти епизод, беше логично 14-ти да е едно ниво по-спокоен. Въпреки това, Онур Туна отново изпъкна с майсторска игра, особено в спомените на Ферман как е "оставил" сестра си в дом. Важното в серията беше, че каза на Али - този път ще се боря и няма да те оставя, и ще се борим заедно. Веднага след това имаше "но няма да ме наричаш "батко"", обаче Ферман се държи с Али точно като батко към по-малкото си братче - "заедно ще се борим, аз ще те науча". Heart Eyes

Аз разбирам Белиз, колкото и объркващ характер да е. Мислех, че Къвълджъм ще ѝ помогне да преосмисли нещата, но не, тя реагира даже още по-зле. Ако травмата ѝ е смъртта на майка ѝ и това, че баща ѝ се е оженил повторно, а след това също е починал, то тогава няма много логична причина да се държи като дете (както Къвълджъм ѝ каза) и трябва вече да порасне. Обаче вероятно във всичко това има и още нещо, което се премълчава засега от сценаристите. В такъв случай, Белиз също има какво да споделя с Ферман, не е едностранно. Иначе му каза добре "не само ти имаш болки" - всеки човек си има свои тъги и проблеми, няма как да сравняваш и измерваш своите с чуждите.

Много ми харесват Адил и Селви - малко като тийн любов изживяват, а са най-възрастните в сериала уж. Grinning Обаче ми хареса идеята, че, въпреки годините и опита си, Адил всъщност ще "прогледне" за чувствата си и изпуснатите си шансове със Селви чрез Али. Тоест, и малкото момченце, което е отгледал и което е обгрижвал, ще му помогне да построи живота си. Heartbeat

Имаме и малко разгръщане от страна на Танжу, с развода му, и от Къвълджъм, със смъртта на бащата на Белиз. Даже донякъде очаквах доктор Ела да е съпругата на Танжу, с която се развежда, ама уви, не. Радвам се поне, че е епизодична роля Ела, не ми харесва, и това е. И се надявам наистина да не е свързана с ничие минало, а да е вкарана в сериала просто, за да раздвижи Ферман. И, донякъде, да предизвика ревността му към Али - когато и доктор Ела иска да работи с него, и Ферман, и Али е поставен пред избор. Thinking Танжу обаче и умело не отговори на въпроса на Къвълджъм защо всъщост се развежда, което продължава да ме навежда на мисълта, че там ще има интересна история. Thinking

Каквото и да кажа за Ферман и Али, все ще е малко. Green Heart Страхотна химия, още по-страхотна игра на Танер и Онур. Дори в момента, в който Али крещеше "не можах да го направя" и се удряше по главата, лицето на Ферман сякаш се промени и изрази "трябва да му помогна", въпреки че се бореше сам със себе си. А съвсем невинното поразрошване на косата на Али, което дойде естествено от Ферман, дори необмислено, предизвика най-сладката реакция от страна на Али. Heart Eyes Така ме радваше как се гледаше в огледалото и си оправяше косата, а и как гушкаше шала на Ферман и спеше, загърнат с него. Purple Heart Тази връзка е по-прекрасна и истинска от всички уж любовни истории в сериала, каквото и да си говорим. Grinning

# 149
Ах колко хубаво си го написала, Тинче🤗
Наистина Ферман се държи като по- голям брат, колкото и да иска да не е така.😁 Иначе е прав, че когато става въпрос за работата, ще е строг учител- точно така ще направи Али велик доктор. Вече и той вярва в това. Първият, който го каза, бе другото младо докторче. И неговата история започна да се разкрива впрочем.

Една симпатична снимка зад кадър на Онур и Танер.😊

А тази се появи в Туитър и предизвика вълнение сред феновете- Али в смокинг, Назлъ във вечерна рокля, танц 😯 😍 Или е новогодишния купон на болницата, или събитието, което тайно организираше Къвълджъм.
Тинче, права си за Танджу, има нещо там. А той започва да се променя. Май нашият Али на всички действа положително. 🥰

Хубав ден ви пожелавам с тези две  дружки- сладурки🤗😘

Общи условия

Активация на акаунт