Боран Кузум❧Айбюке Пусат и колеги - след "Соколовият хълм"❧Навсякъде ти/Her Yerde Sen❧Т.3

• 61 062
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте, пчелички! Animal Bee

Най-накрая седнах и на спокойствие изгледах първите два епизода на "Почит". Много, много, много ми хареса! Hands Raised Hands На Боран определено му отиват нетипични роли, а ролята на изграждащ се Grinning психар е все едно писана за него. Green Heart
Сцените след убийството на таксиметровия шофьор - в дома на Саваш, в архива, че по-нататък, и в полицейското управление - бяха страхотно изиграни от Боран, и просто се усещаше вътрешната борба на Саваш. Между чисто човешкото и невинно "убих човек, убих човек, убих човек - извърших грях, как ще живея оттук-нататък?" до "изграждането" му като личност, бореща се за справедливост по някакъв, да го кажем, извратен начин - "убих го, защото той не заслужава нищо добро, и това е единственият начин, да се разправиш с подобни същества". Търсенето на "Почит" и "уважение" по този начин, обаче, наистина не знам как ще завърши. Thinking

Много красиви гледки от Истанбул в тоя сериал! Heart Eyes И си затвърждавам мнението, че операторското майсторство е много, много добро. Нюансите, светлините, дори потрепванията при снимането, създават особената мистична (и дори "психарска") атмосфера, която е нужна за сериала. Nature Star2

Много красива Рожда Демирер, както винаги - излъчва някаква хладна и привличаща красота тая жена. Добър подбор за героиня, противостояща на Ерджюмент - хем го съблазнява и предизвиква, хем точно тя ще изиграе ключова роля в размътването на водите на раздаващите "почитта". Wink

Мирай обаче нещо не ми допадна така, както очаквах. Имам чувството, че се е стегнала и не се разгръща докрай. В самото начало, когато дадоха героинята ѝ (гласът ѝ, по-скоро) - само как говори по телефона в предаването - имах чувството, че чувам думите на Хилял... за справедливост, за наказание, и т.н. Обаче и в играта същото. И в двата епизода за мен си беше Хилял, може би с изключение на сцената от тийзъра, от спирката, със зайчетата и пияната Хелен. (Те па "Хилял" и "Хелен", оф, бе... Grinning Боран да не беше "Саваш", тогава, да беше "Левент" - съвсем да се замотаем. Grinning)

# 616
Нашият художник с красиви есенни снимки.
Явно почива и се наслаждава на хобитата си Боран.

# 617
Очаква ни интервю и фотосесия. Heart Eyes
Как лети времето, за първи път Боран и  Мирай се появиха в същото списание през пролетта на 2017 . Blush

Ето ги сега на обложката.

# 618
Привет! Hug
Много хубава корица с Мирай и Боран Hands Clap
Айбюке в рекламата на Mercedes-Benz Türkiye.

Mирай и Боран в клипче зад кадър "Почит"

https://vk.com/miray_boran?w=wall-135955712_821030

Боран с наградата в категория "Равенство" в Men Of the Year/Мъж на годината на сп. "GQ Türkiye"

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 20:52 от LU4IQ

# 619
От еп. 3 на "Почит"

Откъс от епизода

https://vk.com/miray_boran?w=wall-135955712_821075

Нов постер

Фрагман за еп. 4, засега няма преводи.

https://www.instagram.com/p/CHZ_Y4SD5Mt/

# 620
  • София
Привет, пчелички! Animal Bee

Трета серия на "Почит" ми беше малко по-монотонна, обаче абсолютно нужна заради прехода в сериала. В първата серия имахме своеобразния път на Саваш, във втора серия беше този на Хелен, сега имаме вече двамата заедно в общия им път, в четвърта серия вече ще е още по-активна и помощта на Ерджюмент. Много истински диалози, особено при сцената с ваната, която видяхме и в тийзъра. Heart Exl

Аз пристигам в темата и с тази снимка, която просто ме накара да се усмихна широко пред монитора:

Като дечица са, беее! Smiley Heart Eyes

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 21:25 от *Tincheto*

# 621
Момичета, трета серия има ли  я вече на български? Тъй като започнаха в една от групите, за което много им благодаря, я чакам. Съвсем друго е на роден език.
Да, Тинче, много са хубави в тази фотосесия Мирай и Боран. Blush Същото списание прави с тях също фотосесия и интервю през 2017, но сега качеството е много по-високо.

Борката днес.

# 622
  • София
Онче, аз преди имах регистрация в blu tv, но не съм я подновила, та се разрових днес да видя къде го има въобще качен, и само тук го видях и от тук го гледах - има го и в оригинал на турски, и с руска озвучка (предполагам, предпочиташ субтитри):

https://turkru.tv/uvazhenie-3-seriya.html#octopus

# 623
Тинче, благодаря Hug
Да, предпочетам субтитри- най-добре на български, ако няма и на руски става. Smiley
С "озвучката" не всичко разбирам. Сега, като гледам Селджуците и нямам търпение, та се опитвам с озвучката, направо е леле мале Satisfied Joy Ами то трудна работа, особено сериал с исторически названия, препратки, трудни имена и т.н. Grinning
Пък и друго си е да слушаш гласовете на актьорите на оригиналния език.
Но ако "Почит" не се появи с наши или руски буквички- ще кандисам и на дублаж. Blush

# 624
  • София
Тинче, благодаря Hug
Да, предпочетам субтитри- най-добре на български, ако няма и на руски става. Smiley
С "озвучката" не всичко разбирам. Сега, като гледам Селджуците и нямам търпение, та се опитвам с озвучката, направо е леле мале Satisfied Joy Ами то трудна работа, особено сериал с исторически названия, препратки, трудни имена и т.н. Grinning
Пък и друго си е да слушаш гласовете на актьорите на оригиналния език.
Но ако "Почит" не се появи с наши или руски буквички- ще кандисам и на дублаж. Blush
Ахахах, Онче, напълно те разбирам. В началото, като учех езика, полудявах с тая озвучка! Още повече, че преди 10-15 години помниш какво беше - рядко имаше субтитри, а ако някой превеждаше на руски, то беше озвучка. Кошмар! Grinning

Ех, тия Селджуци, много са те вманиачили, бе! Grinning

# 625
Тинче, ти сега като знаеш езика, направо е песен! Heart Eyes

А знаеш ли, аз май с озвучка почти не съм гледала. Първият ми турски сериал бе "Великолепният век" - с чудни български субтитри. И май оттам нататък почти не се е случвало да ми говорят на руски, докато гледам турски  филм. Grinning

Да, много съм залитнала по Селджуците, наистина. Grinning Много ми е интересно, даже първо него чакам, после сериала на Боран. Joy  "Почит" ми е някак много тъмен, мрачен. А при Селджуците си потъвам някъде в 11 век- просто супер! Grinning Horse Racing

Ама това за мен не е нещо ново- историческите филми са ми любими, не само турските. Почти всичко историческо  или биографично съм изгледала. Е, стига да ми хареса. Например още ми е криво, че свърши "Полдарк", но прочутия сериал за английската кралица - е, не ми стана интересен и толкова. Grinning

Ех, чакам си Боран отново да изиграе някой аристократ, много му подхождат такива роли. Hands Thumbsup

# 626
  • София
Тинче, ти сега като знаеш езика, направо е песен! Heart Eyes

А знаеш ли, аз май с озвучка почти не съм гледала. Първият ми турски сериал бе "Великолепният век" - с чудни български субтитри. И май оттам нататък почти не се е случвало да ми говорят на руски, докато гледам турски  филм. Grinning

Да, много съм залитнала по Селджуците, наистина. Grinning Много ми е интересно, даже първо него чакам, после сериала на Боран. Joy  "Почит" ми е някак много тъмен, мрачен. А при Селджуците си потъвам някъде в 11 век- просто супер! Grinning Horse Racing

Ама това за мен не е нещо ново- историческите филми са ми любими, не само турските. Почти всичко историческо  или биографично съм изгледала. Е, стига да ми хареса. Например още ми е криво, че свърши "Полдарк", но прочутия сериал за английската кралица - е, не ми стана интересен и толкова. Grinning

Ех, чакам си Боран отново да изиграе някой аристократ, много му подхождат такива роли. Hands Thumbsup
А, Онче, представи си Боран в историческа, ама психарска роля - това вече ще е супер комбинация! Grinning Или другият вариант е някаква смесица между Леон и Ефе - историческа и любовна. Two Hearts

"Почит" изисква супер внимание, поне от моя страна. Бавно, бавно го гледам, съсредоточено. Ти казваш, че знам езика, обаче има такива ситуации, в които трябва да върна назад, за да съм сигурна, че съм хванала правилно нюанса - все пак, нито ми е роден, нито съм го изучавала, каквото сама съм направила, колкото и да го обожавам този език. Cupid
Обаче си много, много права, че сериалът е тъмен. И е страшно тежък, затова имам и моменти, в които го спирам, поемам си дъх, правя си чайче, разтъпквам се из нас, и пак пускам. Grinning

"Селджуците" мисля да седна като нормален човек и да ги гледам сериите една след друга около коледните празници, че ме чака отпуск там и се очертава да имам повечко свободно време (дано!). Засега съм само на откъслечни моменти и фрагмани, ама искам да му се посветя. И аз много обичам историческите, ама с този сериал не почнахме добре. Обаче ще се опитам да се преборя с предразсъдъците, поне за него. Simple Smile

# 627
Тинче, с предразсъдъците няма да ти е трудно, пропагандата е в съвсем поносими размери. Grinning Както и Лу отдавна бе писала, и аз сега го потвърждавам- няма как да има голяма пропаганда, все пак за 11 век става въпрос и не за Османската империя, а за Селджукската. Sunglasses  За селджуците и други освен нашите съседи имат претенции да са им наследници. Relieved А пък с нас са почти втори братовчеди по прабългарска линия.Smiley

Тинче, сама ли си учила турски език?! Браво! Heart EyesАз мислех, че имаш турска или някаква от източните филологии. Приеми моите възхищения! Hands ClapFlowers Rose

Една новина за Боран. Утре ще има излъчване по повод "Мъж на годината 2020" на  GQTurkiye, където Борко получи награда за равенство/има се предвид уважение и зачитане правата на жените,  уважение към равенството между половете/. Та за утре пише, че ще имат мастър клас носителите на наградите, каквото и да значи това. Ще разберем утре.

# 628
  • София
Не, Онче, правист съм - и бакалавър, и магистър право. Grinning Нищо общо с филологиите, още по-малко с тюркологията. Просто обожавам чуждите езици. Единствено съм учила по-задълбочено история - освен, че сама съм се интересувала, още в гимназията ходех на допълнителни часове, после в магистъра бях в турската общност и там понякога организираха събития и курсове, посветени на Османската империя. А турския, и никак не ме е срам, основно го научих, благодарение на форума - превеждах сериали или откъси от тях в началото през руския, после постепенно свикнах, и така накрая сама превеждах и слагах субки. Със сериали, с песни, с ходения в Истанбул, стигнах до някакво ниво, после само отидох за сертификат, докато още бях в Англия. Grinning Дори и вече не знам на какво ниво съм всъщност, не ми и трябва, просто ми стига да се разбирам с хората.

Явно сега е сезонът на GQ наградите - завчера бяха в Русия. (Там има друга тръпка, затова ги следя. Grinning)
"Мастър клас" е нещо като тези TED talks - нали наш Боран и там се беше изявявал. Интересни могат да се получат някой път - известни личности в дадена област (в този случай, актьори, примерно) говорят по поставена тема. Виждам, че темата е "Нас какво ще ни спаси?"

А за "селджуците" като племена, а и като династия и империя е много хитро да се направи сериал, именно защото предразполага за повече поле за изява и интерпретация. Добър е подборът на актьорите, виждам, обаче още в първия епизод ми беше странно да гледам Буура като баща на Екин, та оттам нещо се превъртя в мен. Grinning От това трябва да се абстрахирам. И от много боеве и кървища. Grinning Нооо! Във "Великолепният век" обвинявахме, че има твърде много любов и харемни сцени, тук пък много битки... няма угодия. Grinning

# 629
Още повече ти се възхищавам, Тинче! Hands Clap
Благодаря за инфото за утрешната изява на Борко и другите актьори, интересно ще е.
За бащата Буура и синът Екин много хора се чудеха, но да ти кажа, изобщо не  прави впечатление. Първо- гримът, знаеш, прави чудеса. Второ- явно се има предвид, че героят на Екин Ахмед Сенджер е управлявал много дълго, да не влизам в подробности, но е един от наследниците на Меликшах. И сигурно ако ще го показват и в по-зряла възраст няма как да сложат съвсем младеж. А гримът на Буура наистина добра работа е свършил.
Пък и по онези времена рано са ставали родители, а юношите, обръгнали на битки изобщо не са изглеждали като сегашните. Smiley
Иначе от каста, аз писах и на друго място, ми е неприятна най-вече актрисата с тунингованото лице и устни, изобщо не пасва на средновековна дама.  И други има от женския каст дето много не ми допадат, ама те са по за 1-2 минути. Мъжете всички до един са страхотни, много добре подбрани- и добрите, и лошите, абсолютно всички.

Стига съм писала, че много оспамих темата. Grinning
Да се върна към Боран. Тинче, за твоите предложения за историческа и психарска роля- ето една такава, има опит нашето момче.Blush Изобщо значи няма да му е трудно. Sunglasses

Боран като Мустафа I в "Кьосем"Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт