Най-накрая седнах и на спокойствие изгледах първите два епизода на "Почит". Много, много, много ми хареса!
На Боран определено му отиват нетипични роли, а ролята на изграждащ се
психар е все едно писана за него. 
Сцените след убийството на таксиметровия шофьор - в дома на Саваш, в архива, че по-нататък, и в полицейското управление - бяха страхотно изиграни от Боран, и просто се усещаше вътрешната борба на Саваш. Между чисто човешкото и невинно "убих човек, убих човек, убих човек - извърших грях, как ще живея оттук-нататък?" до "изграждането" му като личност, бореща се за справедливост по някакъв, да го кажем, извратен начин - "убих го, защото той не заслужава нищо добро, и това е единственият начин, да се разправиш с подобни същества". Търсенето на "Почит" и "уважение" по този начин, обаче, наистина не знам как ще завърши.

Много красиви гледки от Истанбул в тоя сериал!
И си затвърждавам мнението, че операторското майсторство е много, много добро. Нюансите, светлините, дори потрепванията при снимането, създават особената мистична (и дори "психарска") атмосфера, която е нужна за сериала. 
Много красива Рожда Демирер, както винаги - излъчва някаква хладна и привличаща красота тая жена. Добър подбор за героиня, противостояща на Ерджюмент - хем го съблазнява и предизвиква, хем точно тя ще изиграе ключова роля в размътването на водите на раздаващите "почитта".

Мирай обаче нещо не ми допадна така, както очаквах. Имам чувството, че се е стегнала и не се разгръща докрай. В самото начало, когато дадоха героинята ѝ (гласът ѝ, по-скоро) - само как говори по телефона в предаването - имах чувството, че чувам думите на Хилял... за справедливост, за наказание, и т.н. Обаче и в играта същото. И в двата епизода за мен си беше Хилял, може би с изключение на сцената от тийзъра, от спирката, със зайчетата и пияната Хелен. (Те па "Хилял" и "Хелен", оф, бе...
Боран да не беше "Саваш", тогава, да беше "Левент" - съвсем да се замотаем.
)

Ами то трудна работа, особено сериал с исторически названия, препратки, трудни имена и т.н. 

За селджуците и други освен нашите съседи имат претенции да са им наследници.
А пък с нас са почти втори братовчеди по прабългарска линия.