Забранената ябълка/ Доктор Чудо/ Скъпо минало/ Онур Туна и Севда Ергинджи Тема 24

• 48 540
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
привет , честит никулден
eidin ,мерси за линковете и превода

# 616
  • Варна
: ) Много сладък кучо.
Според мен Ябълката ще й е последен сезон. СМ го спират и ще останем само с ДЧ, ако продължат с втори сезон.
Rolling Eyes

# 617
боби , мерси радвам се, че ти харесва  муцунчо
почвам преговора на 12 еп.  язък за  прекрасното сутрешното  настроение на алиназ , али подскачаше като малко дете , докторите набързо им изтриха усмивките от  лицата
 тръгвайки колко състрадателно я гледа ,не иска да я остави

е играе този артист  танер -али за минити при момичето постоянно  сменя изражението на лицето си

ха ха танжу , не "'искрено се усмихва'' , но искрено  щеше да  стъжни живота на али , ако не беше го спасила  идеята на демир

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 21:34 от kmaroo

# 618
# 619
Добро утро,момичета! Hug Hug Hug

Боби HugКмаро Hug

СМ
Снощи нямах възможност да гледам новия епизод! Peace

Каста са гледали заедно 7-ми епизод!

ЧД
Али!Брат!

тайната на д-р Ферман

ЗЯ
И ''Дъщерята на посланика'' започва в понеделник 16.12.! Wink

Приятна събота на всички! Hug Hug Hug

========================================

Рейтинга

▪Total:
1. Ветреный [ATV] - 9.37⬆(+1.14)
2. Опасные улицы [KANAL D] - 8.40⬇(-0.74)
16. Право на престол Абдулхамид [TRT1] - 3.71⬆(+0.24)
17. Ферхат и Ширин [FOX TV] - 3.54⬇(-0.45)
19. Клятва [KANAL 7] - 3,43⬆(+ 0,01)
22. Любимое прошлое [STAR TV] - 2.75⬇(-0.08)

▪AB:
2. Ветреный [ATV] - 5.22⬆(+1.77)
6. Право на престол Абдулхамид [TRT1] - 4.62⬇ (-0.63)
7. Опасные улицы [KANAL D] - 4.16⬇(-0.78)
9. Ферхат и Ширин [FOX TV] - 3.18⬇(-0.85)
15. Любимое прошлое [STAR TV] - 2.74⬆(+0.08)
33. Клятва [KANAL 7] - 1,37⬆(+0,15)

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 10:30 от Zlatina3

# 620
  • София
Привет! Heartpulse

Снощи, докъм два-два и нещо сутринта, гледах 13-ти епизод на Доктор-чудо. Не бях плакала на турски сериал от години, наистина, но ето, че Доктор-чудо изкара и тази емоция от мен. От момента, в който Али каза на Ферман "батко", до онази заветна братска прегръдка между двамата, се скъсах от рев, просто не знам какво ми стана. Sob Неповторими Онур и Танер. Blue Heart Гледах ги и си бършех сълзите, а по едно време направо си се давех. Аз, каквото и да кажа вече за тази серия, все ще е малко, затова просто ще сложа това гифче - изчерпва цялата ми емоция: Weary

Иначе в серията имаше и други интересни неща - например, това с жената, изневерила на съпруга си, заради болестта си. И това, че всички "двойки" малко или много си зададоха този въпрос. Ако сценаристите го използват умело, може по-нататък именно някаква такава драма да завържат и с второстепенните двойки (било то Демир-Ачелия, или Гюнеш-Гюлин). Имаше и лек намек от Селви към Адил относно това, че трудно откриваме любимия човек. Къвълджъм и Танжу са ми все още странни с тази връзка, имам натрапчивото чувство, че Танжу изпитва нещо към нея, защото, въпреки че откликва на замислите и плановете ѝ, някак се държи настрани. Дори не мога да го обясня, ама е нещо като фалшивата му усмивка пред пациентката в предния епизод - уж се усмихва пред Къвълджъм, но има и нещо друго. И си мисля дали не е това, което загатна Адил в предни епизоди - каква ли точно е причината Танжу да не е главен лекар, какво се е случило в миналото. Може би бащата на Белиз и съпруг на Къвълджъм, е изиграл някаква роля. Thinking Ще видим дали въпросният благотворителен бал няма да изкара някоя и друга тайна наяве. Впрочем, очаквам с нетърпение този бал - предпоставка е за други интересни емоции. Нали Али вече танцува, току-виж и валс дръпнал. Grinning

А, че Хазал (Белиз) не е красавица - за мен има необикновена красота, не съм свикнала да виждам синеоки рижавки в турски сериали. (Иначе рижави актриси бол, де, и коя от коя по-красиви.) Радвам се от реакцията ѝ, когато видя прегърнатите Али и Ферман, някак по детски и със съчувствие се усмихна. Иначе не одобрявам изобщо това, че ги проследи - след като любимият ти човек е избрал да не ти сподели нещо, е по-добре да уважиш решението му, не да шпионираш. И, аз като вас, се надявам да не развали момента, но мисля, че и няма, предвид фрагмана за следващия епизод. Hands V

Нямам вече търпение за следващата серия! Този сериал е нещо друго, просто... Толкова емоция, събрана само в една серия, рядко съм изпитвала. Blue Heart А мислех, че съм вече претръпнала и свикнала на турските сериали. No Mouth

И завършвам с тези емоционални снимки: Heart Eyes

# 621
  • София
Привет!
Тинче, благодаря ти!
Винаги чета с интерес и възхишение написаното от теб . Прекрасни анализи, които изцяло споделям и чакам с нетърпение следващия епизод. Всичко добро и до скоро.

# 622
Здравейте дружки Hug
Сигурно ли е това за края на СМ ? Даже не дадоха шанс на новия екип да се докаже , да не говорим ,че понякога смяната на деня има значение .
Малко смях от ЧД

За мен ЗЯ ще си остане сериалът на Онур и Севда , и който ни събра в тази чудесна , интелигентна и толерантна група . За съжаление вече не са ми особено интересни и в понеделник от по-следващата седмица ще съм в съседната ни приятелска тема за Неслихан , за да гледам Дъщерята на посланика . Но разбира се ще продължавам да следя какво става в Змиярника Sweat Smile
Нещо хубаво ое миналото на ЗЯ

# 623
Добро утро! Hug Hug Hug

Тинче HugНина HugФили Hug,благодаря за хубавия анализ,снимки,коментари и клипчета! bouquet bouquet bouquet

Аз си продължавам със сериалите от темата!ДП само с превод! Peace

СМ
Преводът на руски ез.все още не е пуснат! Peace
нови снимки зад кадър...

ЧД

ЗЯ

Приятна неделя! Hug Hug Hug

# 624
  • Варна
Злати bouquet
ДЧ

ЗЯ зад кадър с Шефак, Бусе и Доач

СМ

# 625
Хелоу дружки Heart Eyes- част от интервюто на Онур с превод на руски :
Скрит текст:
Онур Туна в новой фотосессии и репортаже для "Хюрриет"

-Какой у вас рост?
-1,96
-Трудно быть таким длинным?
- Трудности, конечно, есть. Но я уже так живу 35 лет, я привык. Когда я иду по дороге, я говорю себе: “Почему ты горбишься?”. Когда я стою прямо, я вижу конец дороги, мне становится скучно, я снова наклоняю голову. В подростковом возрасте я даже ударился головой.
-Есть ли кто-то в вашей жизни сейчас?
- Нет!
- Я пою и играю на гитаре с 13 лет.У меня есть студия уже 2,5 года. Там я сочиняю и пишу слова.
- Вы играете хирурга в сериале "Чудо-доктор". Что нового вы открыли в себе с этим персонажем?
- Я еще больше стал уважать врачей. Потому что это очень разнообразная концентрация. Ваш первый приоритет-жизнь.
-Вы работаете с настоящими органами в серии?-
-Да. Например, в сцене, где я говорю:” Я удаляю селезенку", я действительно держу селезенку в руке.
Моя мама из Чанаккале, она пенсионера. Мой отец учитель математики. Сейчас им по 60 лет. Они познакомились в школе в фольклорной команде. Стали держаться за руки и до сих пор не отпустили их друг от друга. Они все еще танцуют вместе по ночам, скидывают мне видео вальса.
- Мой брат окончил математику. Благодаря ему у меня всегда была математика в моей жизни. Я изучал экономику в университете Докуз Эйлюль. Существует серьезная связь между математикой и актерским мастерством, и я получил много пользы от этих знаний.
-Тарантино, Кубрик и Альмодовар - мои любимые режиссеры. Я бы не скучал, если бы я смотрел "Бэтмен: Темная ночь" снова и снова. Я думаю, что у одного из турецких режиссеров, Фатиха Акина, другая голова. Я бы с удовольствием сыграл с Шенером Шеном.
На вопрос о том, не делал ли он пластическую операцию, ответил смеясь "Где вы видите это? Мой нос кривой.
И снимки :

Много Онур днес - ето и видеото му ( или късометражния му филм ) ''Кir '' Надявам се подругите да преведат филма ( разбирам по малко , но си едруго всичко да се разбира ). Много талантлив актьор е Онур .Мисля ,че Ябълката го събуди - нов сериал ( супер успешен ! ) , нова песен , нов игр.филм , този малък филм( или клип )

Превод от Гугъл :
Кой съм аз?

В свят, в който всичко е толкова сложно, защо винаги съм непознат, когато ми е най-близкото?

Ако събера всички моменти, които съм си задал, мога ли да направя крачка по-близо до намирането на отговора? Не знам.

Нямам ли право да полудявам без страх? Нямам ли смелостта да се боря със себе си, да бъда отговорен, да бъда искрен?

Може би затова тази история.

Докато силата на израженията ми намалява, птиците мълчат в гората, но това, което е вътре в главата ми, е точно тук.

''Мърсотия ''

Днес ви побърках от инфо , но ето и видео от интервюто - споменава и Севда ,че въпреки ,че е 1.59  заради енергията м/у тях разликата в ръста не се е забелязвала - прав е , страхотни бяха ЗейАл ! Heart

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 16:04 от Phillipine

# 626
  • Варна
Фили bouquet
Мерси Фили! Hands Plus1
Имаше и една част, където коментира за снимането и ръста и споменава Севда.

Онур Туна за Севда:

Скрит текст:
✨Все, кто играет с вами в одной сцене, используют табурет?

— Есть те, кто использует табурет. Если нет потолка на плато, не могут снимать с нижнего ракурса. В основном меня снимают с прямого ракурса. Порой я вынужден раздвинуть ноги в разные стороны и играть так.

✨Как это?

— Так я нахожу золотую середину в ближних планах. Но я думаю, что у актера должен быть мотор внутри. Чтобы хорошо использовать этот мотор и правильно нужно знать методы. Когда ты играешь с актёрами, которые знают эти методы, теряется и разница в росте. Например, моя партнёрша из сериала «Запретный плод» Севда Эргинджи ростом 159 см. Севда приходила на съёмочную площадку с такой большой энергетикой, что между нами начиналась игра и разница в росте сразу терялась.

Става по-готин с годините, ама акъла му май още не е дошъл JoyJoyJoy Дивак си е : ))))

Фотосесията му е супер и говори с повече енергия и хъс от друг път.

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 18:11 от BVAR

# 627
Привет, дружки! doh

Благодаря за всичко, което сте споделили!

Цяла седмица ви гоня, но най-накрая успях да ви настигна, както се казва. Изгледах седмичните епизоди и на трите сериала.

„Забранената ябълка“

Все още ми е интересно, но все нямам време да коментирам за нея.
Халит е отчаян и май допусна огромна грешка като привлече на своя стана Шахика. Тая продажна и подла твар във всеки един момент може да му забие нож в гърба и какво като е нащрек и й няма доверие, тя сигурно ще намери начин пак да го преметне. Като я гледам как прелита като пеперуда от единия към другия… Даже открито заявява намеренията си да ги изпързаля и двамата и холдинга да остане за нея. А Халит с тия луди жени около себе си е все едно се е качил на виенско колело. Постоянно го лашкат насам-натам, ама нека му.

На Ендера малко й пропадна  самоувереността, че е намерила силен покровител в лицето на Надир и взе да се страхува, че и тя може да остане между двамата. Шахика успя да се измъкне с наивни обяснения, но  не й е спокойно, защото и двамата й нямат доверие.  Тя е много смела, но и имулсивна и сега няма кой да замита след нея и ще я видим какви ще ги надроби.

Ийит, който първоначално ми беше доста симпатичен вече доста ме дразни. Каква му е играта и на него, не знам. Явно е намислил нещо, не е само голо отмъщение. Как само извъртя и Кая и Ендер с пубертетските си номера. Шахика и Лила му разместиха чакрите и той откачи. Ще видим защо е този измислен брак. Да си отмъщава на Ендера, тя го е изоставила. Кая е невинен, а точно той ще го отнесе като се раздели с Лейля. А Ендера вятър я вее на бял кон, ще си забоде още един съпруг като китка на ревера. Те и  двамата с Кая само говорят, че брака им ще е фиктивен и временен, но не са питали сина си неговите планове какви са. Може да поиска и да го консумират…. Ха ха. И сега какво, Ендера се мести в дома на Кая и фактически с Шахика ще живеят под един покрив. Голям смях.

Добре, че е Йълдъзка да ни разсмива и весели, че иначе съвсем ще отидем в папура. За мен тя е свежия полъх в сериала. Трябва да й признаем, че въпреки всичко, успя да  консолидира всички от това ненормално семейство и им  направи скучния живот интересен. Може да е импулсивна и глуповата на моменти,  но в сравнение с останалите жени на Халит е направо светица. Не му изневерява, не флиртува с чужди мъже, не иска да му отнеме фирмата или богатството, държи се добре с децата му, не изисква от него нищо, освен да й дава пари за дрешки и да се държи добре и най-важното е прекрасна майка. Добричка е, всички защитава и и на всеки е готова да помогне, когато има нужда, нищо че не заслужават и често несправедливо я обиждат и пренебрегват. Абе дано не е кьорфишек онова промо с клошаря Халит и Йълдъзка в лимузината.  Той точно това заслужава, а докато кучките се надскачат една друга, някак си ми се иска Йълдъз да ги надхитри и да ги остави с пръст в уста. Така ще е справедливо.  Много интересен персонаж изгради Еда и с голямо удоволствие я гледам. И съм й благодарна, защото точно заради нея погледнах първа серия на „Ябълката“ и така открих Онур и Севда. Спокойно можех да ги пропусна и щеше да е голяма загуба за мен.

„Скъпо минало“

Много ме е яд, че го спират така в нищото. Да бяха сменили деня и да ги оставят да направят поне 15-тина серии и да поразвият историята. На мен много ми харесва сериала и ще изгледам с удоволствие и финалната серия. Жалко за прекрасния каст и обещаващата история. Но поне ми беше приятно.

За „Доктор Чудо“ ще кажа само, че финалната сцена беше направо потресаваща. Много ми хареса. Страхотни актьори са и Онур и Танер. Ферман избра да сподели голямата си тайна точно с Али и това беше избор, който направи със сърцето си. Али също избра със сърцето си учителя Ферман, който често се държи с него доста строго да е първият човек, към който ще се докосне.  И за двамата постъпките им бяха своеобразно геройство и преодоляване на вътрешните им съпротиви. Али превъзмогна страха си, а Ферман дълго стаяваната болка. Прекрасни!

Приятна неделна вечер!

# 628
Добро утро! Hug Hug Hug

Дъга Hug,за анализа на трите сериала! newsm10 newsm51

Фили HugБоби Hug,за снимките с Онур,интервюто и коментарите! newsm10 newsm51 newsm51

Днес е денят на ЗЯ! Party Очакваме и фрагмани за ЧД и СМ! Party

ЧД

СМ
Все още не е пуснат превода на 7-ми еп. на руски ез.! Peace

Ако има скок във времето на финала, Чилем ще роди и ще имаме бебче... Thinking

Приятен ден и лека седмица! Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover

===========================================================

ЗЯ
Промо снимките от продуцентската компания MEDYAPIM

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 11:20 от Zlatina3

# 629
Добър ден Момичета, Боби, Злати, Фили, Дъгичка,:joy:Flowers Hibiscus

Излязох за 3 дни от ежедневието и отидох малко на почивка, затова не бях с вас.
                                         Беше страхотно, минерален басейн, парна баня, сауна и джакузи, толкова се чувствах
                             уморена, че ми се отрази много добре. Сега с нови сили, идват и празници , ще се погрижа за
                             прехраната на 3 къщи и така.
                             Снощи като отворих темата направо се изумих, интервю, клипове на Онур, инфо, снимки и
                             всичко останало, благодаря на всички вас, добре, че ви има.
                             ЗЯ, наистина Йълдъз е като светъл лъч в този сериал, тя всъщност е добър човек, помага
                             на всеки, който се обърне за помощ към нея, изгради много добри отношения с децата на
                             Халитко, мисля, че често ни разсмива , а всъщност тя не е злоблив човек. Не се занимава с
                             други мъже и винаги съм твърдяла, че тя си обича Халит по някакъв си нейн начин. Да не
                             говорим, че няма намерение нито да го фалира нито да му вземе фирмата. На моменти е
                             много весела и малко повърхностна, но това е тя. Оказва се, че Еда е страхотна актриса.
                             Ендера пак си показа кучешкия нрав, нима сме си мислили, че се е променила?
                             Аз също мисля, че Халит сбърка като повика Шахика, никога човек не трябва да се доверява
                             на такава убийца.
                             Този глупак Игийт още отначало не ми хареса,заедно с Дюндар, даже го писах тук. Няма как
                             да се съглася, че има право да поставя условия на Кая и Ендера да станели семейство, ако ще
                             да не ми вика майко, какво от това, той го направи заради Лила, но няма право да има
                              такива изисквания към майка си и баща си.Това е решение на СЦ и няма какво да се ко-
                             ментира.
                             СМ от 4-та серия не съм гледала, но ще наваксам в близките седмици, но ми е мъчно за
                             Севдичка, че не можа да намери добър проект и да изкара поне 20 серии.
                             ДЧ е страхотен сериал, последната серия не можах да я гледам, но ще коментирам когато
                             излезне превода.От вашите коментарии разбрах, че е имало много емоционални моменти,
                             сигурно пак ще си поплача, впрочем аз на всички серии си рева,  действат ми на много
                             тънки сруни от душата . Няма шанс да не си поплача.

Общи условия

Активация на акаунт