Какъв крем за лице използвате? – Тема 16

• 73 293
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аптеката,, Мирела"ли се казва?

# 136
По същия начин съм виждала и в Софарма, има си местенце "продукти на 50%". Точно както в уточнено, когато остава кратък срок на годност

# 137
  • София
Писах, че се казва Студентска Grinning

# 138
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Досега не съм писала в темата, но доста момичета ми помогнаха в друга тема и с лични съобщения в избора на продукти за суха, белеща се кожа. Поръчах продуктите и идвам с молба да ме посъветвате кое кога и как да използвам.

Какво взех:
Булстери на Клиник с витамин С и Ретинол
Овлажняващ лосион в комбинация със зелен концентрат на Клиник
Alpha liquid gold
Крем Cicapair и Ceramidin Dr.Jart+

Дайте идея в какъв ред да ги слагам.

Гледам назад в темите пишете и за серум, който се слага след Liquid gold - някакви препоръки какъв да взема?

Задължително ли е през деня кремът ми да бъде с фактор, защото нямам? В момента съм с Clarins Extra-Firming.
Нямам и нощен крем. Моля за препоръки и за него. Мога ли вместо крем да слагам лосиона+концентрата на Клиник? (пише, че се използва два пъти дневно)

Исках да взема и нощната маска Laneige, но не успях.

Доста станаха въпросите, но ще съм благодарна за всяка насока.

# 139
Lili_78, аз бих въвела продуктите един по един. Толкова нови неща накуп може да ти дойдат множко и ако има реакция, няма да си сигурна за точния причинител.
Ретинола и вит. С на Клиник се комбинират добре с овлажняващия лосион. Може да ги смесваш - капка-две от ретинола с една-две помпи от лосиона вечер. Поне в първите няколко седмици не го слагай всяка вечер, а всяка трета или четвърта. При първите няколко нанасяния лицето ти може да се зачерви и обели леко. Без слънцезащита не е добре. Може да образуваш пигментни петна.
Вит. С - във вечерите, когато не слагаш ретинол или сутрин. Него нанасям директно, изчаквам да попие и след това лосиона или крем отгоре.
Cicapair не трябва да се комбинира с вит. С заради металните оксиди в състава му. Бих ползвала в отделни дни.
Alpha liquid gold не трябва да се комбинира с ретинола. Трябва да се ползват в различни вечери. Бих ги започнала през поне няколко седмици, т.е. да въведа втория продукт след привикване с първия.  При първо ползване не бих посмяла да оставя продукт с гликолова киселина на лицето си цяла нощ.

Аз бих започнала с вит. С и лосиона 2-3 вечери, на четвъртата - ретинол с лосиона и така ..... След 3-4 седмици примерно бих пробвала Alpha liquid gold - първоначално за не повече от половин час.
Кремовете на Dr.Jart+ - денем, например. Първоначално бих си останала с Clarins Extra-Firming, докато попривикна с останалите новости.
Може да ги въвеждаш и в друга последователност по твое предпочитание, разбира се Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Light Beam, много благодаря за подробното обяснение. Ти ми помогна много и в избора на продуктите.
Точно това ми беше проблемът, че не знам кое с кое може да се комбинира.
Ще пробвам твоята схема и някои от продуктите ще ги оставя за по-нататък.

Предложете сега серум и нощен крем, които да използвам вечер. Ходих да разгледам Hada Labo в ДМ, мислих да взема лосиона, но за момента толкова пари за лосион не ми се дават. По-скоро бих инвестирала в по-висок клас нощен крем. Може и да пробвам на Кларинс, защото марката досега ми понася идеално от всичко, което съм ползвала от този клас (Диор, ЕЛ, Шанел, Клиник).

# 141
Нощният Extra-Firming на Кларанс е хубав, но при продуктите изброени по-горе можеш да изчакаш малко според мен. Серумът от същата серия също е хубав. Дабъл серума им лично на мен не понася добре, обривам се от него. Това е индивидуално, разбира се.

Вит. С-то и ретинола ще ти дадат достатъчно добър и видим ефект, по-ясно изразен от този на който и да е нощен крем. Лосионът, който си си взела ги допълва достатъчно добре.

# 142
  • Пловдив
Ами понеже бях чела, че след Alpha liquid gold вечер задължително серум и нощен крем. А аз нямам. И се чудя, дали мога да го използвам самостоятелно.
Ще започна сега с вит.С и ретинола + лосиона с концентрата на Клиник, а след няколко седмици ще слагам Alpha liquid gold за кратко, след това ще го отмивам. Правилно ли съм разбрала?

# 143
Не бих го използала самостоятелно, крем задължително след него, а аз ползвам и силен хидратант преди крема.

# 144
  • Пловдив
Densi, кои са твоите продукти - крема и хидратанта?

# 145
На Клиник са и двата.

# 146
Когато ползвам Бустърите, преди тях нанасям Advanced night repair серума на ЕЛ. Той хидратира добре. Изчаквам да попие, след него буустъра с лосиона. Но, дори да пропусна серума, голяма разлика не усещам, особено във вечери с вит. С.
След АНА киселини, като с гликоловата съм предпазлива по принцип, слагам обилно хидратанти. Лосионът на Клиник би свършил добра работа и в този случай. Него вечер слагам доста обилно. Сутрин кожата ми хем е спокойна, хем няма пресушаване.

# 147
Light Beam защо ретинол и вит.С се ползват отделно? Какъв ще е резултатът ако се ползват заедно

# 148
Light Beam защо ретинол и вит.С се ползват отделно? Какъв ще е резултатът ако се ползват заедно
По принцип не е невъзможно да се ползват едновременно, но комбинацията може да доведе до свръх чувствителност на кожата. Аз като прост потребител без особени познания по химия и със суха, чувствителна кожа със склонност към зачервяване, предпочитам да спазвам инструкциите на производителя и да си призная не съм пробвала да ги комбинирам.

# 149
Моля,препоръчайте ми крем за лице без алкохол ,спирт защото се изривам. Confused

Общи условия

Активация на акаунт