Есента при нас дойде с октомврийче на ръце 2019 - Тема 1

• 20 049
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
От както смениха часа детето тотално си разби режима,преди това беше плътно през 3 часа сега е през 1.30/2/3/4,всеки път е различно...вчера будува от 16ч.до 12ч,през цялото време ни разиграва да го държим,храним,играем с него,мъжа ми все ми се кара че ще го разглезим,че вече хитрува,а за мен е много малък и си иска мама и тати,пък и ми се къса сърцето като реве..

# 136
И моят мъник нещо е много нервен. Понякога заспива сам без да плаче, понякога иска само на ръце да седи. С акането сме добре, но оригването е голяма драма. Не всеки път се оригва и така го мъчат коликите още повече. Давам Инфакол, но мисля да го сменя  с нещо друго. Взех анасон да опитам с него. От два три дни плаче много докато захапе зърното както трябва Първите 5 мен плаче, държи го в устата, но не смуче изпуска го на всяко цокане. След малко сме на преглед и ще питам нормално ли е. А и гърдичките са му подути. Има като бучка на едната. Майка МО каза да се разррива а четох, че не се пипали. Вие знаете ли нещо по въпроса?

# 137
За коликите да споделя моя опит - последните 2 дни много ни мъчеха .. бодува по 3-4 часа посред нощ и се гърчи миличкия .. вчера режих да огранича храните в менюто си .. закуска банан , обяд , следобед и вечер салата с пилешко месо ( така се хранех и когато спортувах :/ ) снощи си беше спокойна вечер - събуждахме се на 3 часа само за хранене и заспивахме след това . Като преди хранене затоплям пеленката му , повивам го в нея и така се храним .

# 138
И ние от вчера сме на infant drops, colief.  Доста по-спокойна е. Обаче даването на капките е ебаси ужаса. Само с едни шишета и стерилизатор се разкарвам.
На опаковката им пише, че коликите може да продължат до 3-4месец. Дано да не.

# 139
Като го правите това с термометъра, свивайте краката на бебо към стомахчето. При нас даже само това действа да се изходи.

# 140
Подутите гърди на бебето НЕ СЕ ПИПАТ! Най-добре е да ги погледне доктор и да прецени. Нашия ни предопреди да не ги пипаме или масажираме. Правят се специални компресия ако са много подути, но ако прецени доктор. Това е част от хормоналната криза, мисля че не е болезнено за детето!

# 141
И ние от вчера сме на infant drops, colief.  Доста по-спокойна е. Обаче даването на капките е ебаси ужаса. Само с едни шишета и стерилизатор се разкарвам.

Аз давам с лъжичка ... не става ли при вас ?  Много му харесват и с нетърпение чака втората лъжичка , тъй като ги давам на два пъти.

# 142
Инфакола го давам директно в устата с капкомера,биогаята в лъжичка като понякога изплюва половината съдържание,но това е положението..още сме с акне и ние ту загасва,ту ново излиза,при нас отбиването от гърдите започна именно така с рев и не искане да захапе,докато напълно отказа да се кърми,аз пък вече толкова съм уморена от ревове,будуване,колики,и присвиване че не проявих упоритост да продължи кърменето...

# 143
  • Пловдив
Да, кърменето психясва още повече. Ние нали за седмица бяхме наддали само.70 грама. И после почнах да давам на 2 хранения дохранване..не съм давала чак толкова
 И за 5 дни пък качила 400 грама. Къв е този кантар при лекарката. И тя ми вика колко ядете..викам й ами не знам. Кърмим се и после.по 60 грама АМ , но не всеки път. Тя вика ако ви е важно кърменето спрете дохранването. Иначе скоро само детето няма да иска да се кърми. И аз се амбицирах и днес през час два иска кърмене. Дано амбицията ми не свърши утре...то...и аз съм човек.

# 144

Аз давам с лъжичка ... не става ли при вас ?  Много му харесват и с нетърпение чака втората лъжичка , тъй като ги давам на два пъти.

Ами аз пробвах с лъжица, но нали трябва и да го сгрея. Цвят се в няколко шишенца и слагам в хладилника. После само стопля, добавям капките и й го давам. Иначе вие как го правите?

# 145

Ами аз пробвах с лъжица, но нали трябва и да го сгрея. Цвят се в няколко шишенца и слагам в хладилника. После само стопля, добавям капките и й го давам. Иначе вие как го правите?

Ох ,аз съм с саб симплекс .. ама не затоплям ... да не бъркам нещо аз или при всички капки е различно Anguished

# 146
При саб симплекс не е така, ние си ги давахме с лъжичка след хранене. Вече сме с colief - тях ги слагаме в млякото, изчакваме 15 минути и след това се храним.

# 147
Едни и същи капки ли даваме? Colief infant drops, ДЕТО аз давам, не пише да се чака 15 мин. Напрптив- пише, изцедете няколко лъжички кърма, в стерилизиран контейнер, добавяте 4 капки и със стерилизирана пластмасова лъжичка го давате. ВЕДНАГА започнете кърмене. Също пише, че млякото не трябва да е мн топло или много студено.

Ето затова стерилизирам и се изцеждам по приблизително няколко супени лъжички в няколко шишета и са направо готови за затопляне. Ако някой го прави различно, моля да сподели.

Само да вметна, че аз  взимам капките  от Англия, но не би трябвало да има значение.

# 148
Едни и същи капки ли даваме? Colief infant drops, ДЕТО аз давам, не пише да се чака 15 мин. Напрптив- пише, изцедете няколко лъжички кърма, в стерилизиран контейнер, добавяте 4 капки и със стерилизирана пластмасова лъжичка го давате. ВЕДНАГА започнете кърмене. Също пише, че млякото не трябва да е мн топло или много студено.

Ето затова стерилизирам и се изцеждам по приблизително няколко супени лъжички в няколко шишета и са направо готови за затопляне. Ако някой го прави различно, моля да сподели.

Само да вметна, че аз  взимам капките  от Англия, но не би трябвало да има значение.
Ние се храним с АМ, за това е така.

# 149
Мина ми през ума, след като писах.

Общи условия

Активация на акаунт