НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 46 852
  • 841
  •   1
Отговори
# 720
Да сте забелязали като увеличите мазнините да ви болят гърдите повече? Дойде ми нормално този месец, но гърдите ме болят доста преди ужким овулацията, почти през цялото време. Нито съм задържала вода, нито други симптоми. Преди време пак бях забелязала такава закономерност.

# 721
Да сте забелязали като увеличите мазнините да ви болят гърдите повече? Дойде ми нормално този месец, но гърдите ме болят доста преди ужким овулацията, почти през цялото време. Нито съм задържала вода, нито други симптоми. Преди време пак бях забелязала такава закономерност.

Да, и при мен се получи така този месец. Стриктна съм от 01/01, до преди това все бях в нарушение с храната, но този месец съм супер стриктна.
А гърди не бяха ме боляли не помня от кога .... дали има общо с мазнините не знам ...

# 722
Здравейте,
    Записвам се да следя тази много полезна тема. От години се храня по начин, близък до НВ ВМХ в изчистения му вариант, но има още какво да желая от себе си, за да премахна захарта от ежедневното си меню.
   От днес вдигнах количеството на мазнините и белтъчините,  с надежда това да намали желанието за захар в кафето, черен шоколад и плодове, то това са ми и прегрешенията, но на моменти стигат до количества, които са в състояние да заменят едно целодневно хранене.
   Бихте ли ми отговорили какво означава "фаст"-един ден само на мазнини в чист вид ли е това?

# 723
  • София - Рим и обратно
Моите че болят почти всеки месец, почти по цял месец. Но и едновремнно са попораснали, независимо от отслабването. Така че, аз нямам против Joy. Чувствам ги все едно съм бременна постоянно. Но без другите симптоми.

# 724
Нищо не ме боли мен, не забелязвам и някакви особени промени в цикъла.

# 725
Прекарах си закуската през калкулатор, горе долу добре излезе - хапнах парче масло и малко извара. Показа 73% мазнини към 6,7% въглехидрат останалото - белтъчини. Но обяда ми беше далеч не така мазен - две пълнени чушки с месо и карфиол, едно кюфте на скара , сос от жълтък и сметана.  Това посмъртно няма как да изчисля, но си мисля - ако хапвам допълнително масло, ок ли ще е ? Довечера ще ям кисело зеле с пушени гърди, този път съм готвила с кокосово масло. Да добавям ли към него още нещо мазничко?
Извинявам се за тъпите въпроси, но наистина ми е трудно още да проумея същноста. Знам, че с месо, салата и яйца ще ми е по-лесно, но обичам готвено. А и яйцата не са ми много голяма опция, защото нямам жлъчка.

# 726
  • Пловдив
Кисело зеле с кокосово масло??? С мас или зехтин щеше да е по ок...за мен, де като вкус.

# 727
Съгласна съм, но нямах мас. А зехтина е ЕВ, и не съм сигурна, че става за готвене. Освен това месото беше мега мазно, добавих лъжица кокосово само за да съм сигурна, че няма седи постно. Аз много харесвам кокосовото масло - мажа коса,  кожа,  ям го с голямата лъжица.

# 728
  • Пловдив
Не мисля, че за киселото зеле с мазни св.гърди ще е нужно да добяваш още мазнина странично в хапването...
Ако е по-сухо пилешко, напр. може резенчета масло. Поне аз така правя.

# 729
  • София
  Бихте ли ми отговорили какво означава "фаст"-един ден само на мазнини в чист вид ли е това?

Гладуване... т.е. 16, 18, 20 или 24 часа само на вода. Прави се с цел разтоварване на организма и постигане на калориен баланс, т.к. при този начин на хранене не се обръща сериозно внимание на калориите. Отделя се и излишната вода от организма.

# 730
Има и т.н. "мазен фаст". До 1000 ккал/ден, 80% поне от които мазнини, максимум за три дни. Препоръчват го при застой или след "чийт".

# 731
  • София - Рим и обратно
Залепено на вратата на кабинета по Природни науки в училището на малката Anguished

# 732
Joy Вероятно някакъв криворазбран опит за противодействие на анорексия и хранителни разстройства.... Thinking

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 11:53 от dolce miele

# 733
На мен ми стана любопитно какво е science & critical thinking логото и търсенето ме отведе до страница на блогър и автор на книги, който не ми е познат. Има позоваване на проучвания, според които сред изследваните 15-16 хил. души, тези с 50% въглехидрати от дневните калории в храненето имали най-голяма продължителност на живота..и съвпада с друго паралелно проучване на 24-25 хил. души, според което хора с минимално количество въглехидрати имат с 32% по-висок риск от смърт. Thinking Сякаш са им проследили храненето целия живот, невероятно ми звучи такъв мащаб..

# 734
Тъжно...

Балансирана диета е куха фраза, неозначаваща нищо.
Кой реши, че 50% ВХ трябва да се ядат? От задника ли си го извадиха? Щото няма нито едно изследване върху хора, което да отсича такъв постулат.
Няма категорични доказателства, коя е най-подходящата диета за човека, така че такива плакати са си пропаганда  нищо повече.

stephchica, това е епидимиология - не може да се докаже причинно-следствена връзка с подобни, служи единствено за изграждане на тероии, които след това да бъдат тествани, а такива тестове няма и няма и да има, защото не е етично.

Общи условия

Активация на акаунт