НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 46 864
  • 841
  •   1
Отговори
# 705
То и аз нямах за сваляне, ама свалих още 5 кила, без да смятам абсолютно нищо. Даже мисля, че прегрешавам с чаша вино честичко, хапвам порция паста (верно пълнозърнеста или с брашно от леща) веднъж на седмица-две... Прекалявам и с разни сирена и маскарпоне, тиква.... Но тялото ми си държи едни килограми, явно съм постигнала собствения баланс.
Аз няколко пъти подчертах, че не целя отслабване и не мога да пазя стриктно ВМ НВХ. От здравословна гледна точка се спрях, защото наистина прекалявах.
Винаги си ме чела правилно, благодаря за което.
Прави ми впечатление, че поддръжниците на определени режими, не толерират никакви малки отклонения.
Но аз съм доволна от себе си!

# 706
  • София - Рим и обратно

Аз няколко пъти подчертах, че не целя отслабване и не мога да пазя стриктно ВМ НВХ. От здравословна гледна точка се спрях, защото наистина прекалявах.
Винаги си ме чела правилно, благодаря за което.
Прави ми впечатление, че поддръжниците на определени режими, не толерират никакви малки отклонения.
Но аз съм доволна от себе си!
То ще стане постепенно по-стриктното. Без да се усетиш ще намалиш и изключиш почти всичко, което ти вреди. Просто самият организъм спира да ги толерира. Аз сега като се наям с нисковъглехидратната паста, стомахът ми се скъсва от газове. Ми все по-рядко си позволявам. Чувствам се добре, не боледувам, леко ми е, не ми се спи постоянно. Като знам, че след 1-2 прегрешения пак ще започна да се уморявам лесно, да ми притреперва от глад, ми не го искам и се ограничавам. Поне съм щастлива, че съм намерила начина. А много хора и това не са разбрали.

# 707
  • София
Miglenasky, важно е ти да си доволна от себе си и да се чувстваш добре! Blush
Не се сърди. Темата е за високо мазнинно хранене и понеже задаваш въпрос „къде бъркам?”, получаваш адекватни отговори и никъде не виждам нетолерантност.
Мисля, че има отделна тема нисковъглехидратно хранене само, при което са  позволени плодове.
И аз се храня по- скоро НВ, но много са ми полезни съветите на момичетата. Спрях да се „страхувам” от по- тлъстите меса и повече зехтин в салатата. Започнах да се наблюдавам и вече знам кои храни ме подуват, кои храни ми причиняват дискомфорт, нямам киселини  и т.н.

# 708
От първия пост към темата, цитат:

"Първоначално, докато свикнете, може да въвеждате дневни менюта в някой от сайтовете от рода на fitday.com, cronometer.com. Следете да показва въглехидратите, мазнините и белтъчините като процент от дневните калории, а не като процент от дневните грамажи. По тази причина българският здравословно.ком не е подходящ."

# 709
О, в никакъв случай не се сърдя. Хората тук си направиха труда да ми обяснят каквото ме интересува, благодаря! Hug
Аз по тази причина казах, че май не съм в правилната тема.
Честно казано, надявам се да мога след известно време съвсем да изчистя храненето си, дано! Важно ми беше да осъзная какво си причинявам сама с безразборното ядене на какво ли не.
А на вас се възхищавам, че имате волята да промените всичко от веднъж.

# 710
Не е нормално при под 50 гр ВХ чак до спешното да се стига. Има някакъв проблем

# 711
От първия пост към темата, цитат:

"Първоначално, докато свикнете, може да въвеждате дневни менюта в някой от сайтовете от рода на fitday.com, cronometer.com. Следете да показва въглехидратите, мазнините и белтъчините като процент от дневните калории, а не като процент от дневните грамажи. По тази причина българският здравословно.ком не е подходящ."
Благодаря.Blush

# 712
И аз така мисля, но при направените изследвания, не се установи проблем.
Не мога да ти опиша начина, по-който се чувствам, ужасно е.
Такъв световъртеж, причиняване, сърцебиене, имах чувството, че умирам.

# 713
Предвид, че преди си се хранила основно с тесто, захар, картофи ориз, като си ги спряла рязко, си изпаднала във въглехидратен "грип".И съвсем нормално, източила си бързо много вода, а заедно с нея ценни елетролити.Подобен "грип" се лекува със солена вода/айрян.
То затова и съветите винаги са, за всеки режим/диета, първо човек да чете, да чете, да чете, да разбере всичко за конкретния режим, за да няма ей такива "АА, този режим е зле, докара ме до спешното!".
Ами, не е виновен режима, а незнанието.
А коментара ми, че отслабване с ориз и банани няма да се получи, беше в отговор на твой пост, където писа, че очакваш да свалиш около 5 кг все пак.....
Иначе, аз съм толерантна към всички и всеки.Кой какво да яде, сам решава.
Аз отговарям на зададен казус/въпрос.

# 714
  • София - Рим и обратно

И според мен е било хипогликемична криза или някакъв кето грип в по-силна форма. Иска се време за пренастройка на организма. Някои изведнъж ограничават въглехидратите и вероятно това е последицата. Не е причина да се отказваш или да си мислиш, че без В не можеш. Просто изключвай плавно.

# 715
Кафе с мед , точно това се опитвам да направя, да ги изключвам плавно, докато се настрои организма. Така четох, че при такива силни симптоми, това е начина.

# 716
От тази тема съм научила страшно много и благодаря.
Не можех да живея без сладко, но сега ям само 85 или 99% шоколад по две парченца и то не всеки ден. Въглехидратите ми бяха основна храна и без да имам здравословни проблеми ми пречеха заради повишено и то много тегло. Сега отслабвам и се чувствам отлично. Нямам никакво намерение да се отказвам.
Всички около мен вече знаят и не ме и питат, а ми се възхищават на волята и успехите. Вече не ме карат насила да вземам бонбони и питки в офиса.

# 717
Франсоаз, четох! Сутрин не излизах без шише с айрян с много сол, също така и костни бульони варих и пиех. А режима не съм обвинявала изобщо , казах че Аз, не мога да огранича въглехидратите толкова рязко.
А иначе продължавам да чета и да се информирам, интересувам се, по тази причина писах тук!
Не ми се иска да влизаме в такъв тон, не ми беше това целта.

# 718
Липса на електролити ми мирише, щом няма друг здравословен проблем. Просто е изключително важно да се соли достатъчно, особено в нач„алото, а и даже да се взимат допълнителни електролити. Много хора го пропускат това и се получават такива неща.

# 719
Липса на електролити ми мирише, щом няма друг здравословен проблем. Просто е изключително важно да се соли достатъчно, особено в нач„алото, а и даже да се взимат допълнителни електролити. Много хора го пропускат това и се получават такива неща.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт