НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 46 865
  • 841
  •   1
Отговори
# 690
Щом си намалила въглехидрата до 70 гр значи си направила голяма и важна крачка към редуцирането на кг си. Оттук нататък 1. Научи се да разлимаваш жажда от глад 2. Хапвай до засищане и дори малко преди него 3. Не се притеснявай от мазнините,  но и не се филмирай в гимнастики как да добавяш постоянно нещо мазно, че да излязат сметките.
С времето стомахът ще се свие и ще са ти нужни по-малки количества храна.
Благодаря!

# 691
Скрит текст:
Здравейте и от мен! От седмица се опитвам да се придържам към този режим на хранене. Не целя кетоза, имам да свалям килограми, но не бързам.
Държа въглехидратите около 70- 80 гр. на ден, така се чувствам много добре, ако падна по-надолу съм пред припадък.
За мен това си е истинско постижение, като се има предвид, че се хранех основно и само с въглехидрати.
Голям проблем са ми мазнините, обаче!
Не си набавям достатъчно мазнини, а превишавам протеина.
Всеки ден се старая и накрая като калкулирам,  все не съм направила съотношението. Някакви съвети, ако може да ми дадете, ще бъда много благодарна! Не мога да ям по-тлъсто и мазно месо, опитах, но няма как да се науча!
Иначе безумния глад през 2 часа изчезна,  чувствам се по-леко и по добре.
Какво ядеш, че успяваш да превишиш протеина? Аз и да се напъвам, не успявам въпреки че ям основно месо и яйца.

Seeflower, олиото не е от полезните мазнини. Махай го. За готвене масло, свинска и патешка мас и в краен случай зехтин.

Яйца и меса основно. И като сметна с калкулатора все ми дава 130-140 гр. протеин. Не е ли много за моите 60 кг.?
Поне така чета, тепърва навлизам в това хранене.
А и нали идеята е да се хапват повече мазнини.
Дай примерно меню. Аз с мъка докарвам 70гр протеин. Как успяваш да изконсумираш 130-140гр ми е трудно да си представя.  newsm78
Щом се прибера от работа, ще напиша какво хапвам. Благодаря за включването, сигурна съм, че ще ми бъдете много полезни.Hug

# 692
Херц, Мериха ми я - 200 гр, но овкусена, не е само зеле 200 гр. Калориите излизат 156, ВХ - 24.8 гр. (но нали знаеш, че не всичко в МФП е ОК). Аз още не мога да повярвам, че една пържола от 180 гр, е 37.8 гр мазнини и 32,4 гр. протеини, но може, знам ли.
Кафенце, благодаря ти Heart Exl
Явно количествата ще трябва да намалявам.
Свински уши как правите?

# 693
Скрит текст:
Щом си намалила въглехидрата до 70 гр значи си направила голяма и важна крачка към редуцирането на кг си. Оттук нататък 1. Научи се да разлимаваш жажда от глад 2. Хапвай до засищане и дори малко преди него 3. Не се притеснявай от мазнините,  но и не се филмирай в гимнастики как да добавяш постоянно нещо мазно, че да излязат сметките.
С времето стомахът ще се свие и ще са ти нужни по-малки количества храна.
Апетитът се регулира и порциите стават по-малки, не защото стомаха се свива, а защото този вид хранене "препрограмира" хормоналното равновесие на тялото.Както почти всичко, И глада се регулира от хормони-лептин, грелин, инсулин.Когато те се вкарат в ред, тялото самО си регулира и апетита , и количеството храна, без да се налага да стоим гладни, да броим калории и да се ограничаваме.
Сега се наяждам с около 100-на грама Чедър/3 яйца в масло със сирене или сланинка/1 вратна пържола с една краставица със зехтин, а преди можех да изям 3 филии хляб с 2 порции зеле с месо и да питам за още.Сега ако изям подобно количество, най-вероятно ще повърна всичко....ако изобщо успея да го преглътна.

# 694
Менюто ми за вчера:
З. 3 бъркани яйца с масло
и пълномаслена извара,  около 50 гр.
О. Пилешка пържола със шопска салата и около 50 гр. ориз със зеленчуци.
След обяд хапнах един банан и една ябълка.
В. Направих си свинско контра филе със гъби и топено сирене, хапнах 150 гр.
На калкулатора ми дава:
122 гр. протеин, 100 гр. мазнини и 70 гр. въглехидрати.
Къде бъркам? Пак казвам, че не целя кетоза, ако държа така въглехидратите ще бъда доволна, стремя се да се храня нисковъглехидратно,  не кето.
Но съотношението на мазнините и протеините май не е добре.
До тук за 8 дни като ефект усещам, че ми намаляха , да не кажа изчезнаха пристъпите на глад през 2 часа, чак до прималяване на моменти, от което съм много доволна.

# 695
За мен лично не ок това меню. Пиле пържола и св. контра филе няма как да ти донесат нужните мазнини. Това което виждма е някакво смесено хранене, не че е лошо, но няма общо с режима НВ ВМХ...

# 696
  • София - Рим и обратно
Дори и да приемем ориза, махни поне тоя банан, за какво ти е?
Опитай се да ядеш кокосово масло, поне 2 лъжици на ден. Но при всички положения, щом искаш да си либерална с въглехидратите, не знам дали е добра идея да увеличаваш мазнините.

# 697
То май това е най-честата грешка-съчетаването на мазнини с въглехидрати. И аз не успявам да се вмествам в 20 гр. Въглехидрати, защото хапвам доста салати , а и пия малка чаша червено вино вечер, та дори и не се тегля в момента. Но преди да започна режима или поне да опитам:) беше точно това дилемата- дали да  е с ограничение на въглехидратите и калорийния прием, но и Съответно на мазнините или да пробвам кето.
В интерес на истината преди години постех на няколко пъти и ми се отразяваше много добре на килограмите- отслабвах без ограничения, със стабилна консумация на картофи и ориз. Сега обаче покрай всичко прочетено за кето храненето, инсулин и т.н не смея...

# 698
Да, и аз си помислих същото. При високи мазнини и 70 гр. въглехидрати на ден (това е доста), няма ли да се стигне до напълняване?

# 699
Ако няма ИР или друг пробелм може и да толерира В и да не качи( аз бих много! ) но не мисля и че ще свали.
Мазнини плюс В не е ок комбинация.
В дни в които съм планувала малко повече В намалявам мазнините.
Пилешкото е отврат, освен ако не е домашно. Вода, хормони, скърца ми 🤢🤢🤢
Не мога и не искам да го ям. От пилето крилца понякога ям и то рядко.

В показаното меню мисля че са повече от 70 гр В. С какво е смятано и точно ли е теглено?

Аз днес скумрия печена, малко сьомга на пара и малко салата зеле, карфиол около 200 гр ми зеленчука, ще го разделя на 2 части, сега обядвах, не знам ще ми се дояде ли пак, че бая мазна беше рибата. Вчера си останах с яденето в 15 часа.
Нещо шоколад ми се иска ще объркам 2-3 л какао с ГХИ и малко вода. Това ми в течния шоколад🤪❤

Семки тиквени много обичам бе и слънчоглед Sad((( Това ми е греха. По 30-50 гр ям. Не всеки ден ама през ден. И то тук последния месец започнах:( Искам да ги откажа😂😂🤭

# 700
Сутринта се теглих,  900 гр. надолу съм.
Пак ще кажа , че не искам кетоза и не държа въглехидратите да са ми под 50 гр. на ден. Опитвах го това и стигнах до спешното. Повече такива експерименти с тялото си не искам да правя. Не всички хора толерират толкова ниски въглехидрати.
Аз се хранех основно с въглехидрати.
Ориз, картофи, паста, тесто.
За мен да ги държа в тези граници е истинско постижение! Колкото пъти опитвах,  завършвах с пълен провал.
Сега се чувствам добре. Но на тези въглехидрати,  ако падна по-надолу ми прилошава ужасно.
Не целя отслабване, имам 5 килограма да сваля, тежа 60 кг. , висока съм 168, на 55 ми е идеално. Не бързам, когато ги сваля, тогава.
Започнах да опитвам да се храня по този начин, защото усетих, че с предишния ми начин на хранене, нещата не отиват на добре. Започнах много често да охладнявам,  прималяваше ми от глад и реших да прекратя това. Всичко правя с цел да подобря здравето си, не искам да бързам и да се хвърлям веднага в стриктни изчисления, защото ще се проваля пак. Предпочитам да го правя бавно и поетапно да изчистя храненето си. Може би след известно време ще достигна до момента да се храня по-чисто, но на този етап, така се чувствам добре.  Инсулинова резистентност нямам, но с предишния ми начин на хранене, натам бях тръгнала, а банана съм съгласна, трябва да го махна , ще го заменя с берита.
Може би не писах в правилната тема, извинете ме и благодаря за съветите.

# 701
# 702
При съотношение 168/60 кг, с ядене на ориз, банани, ябълки, топени сирена, няма да се получи. Ти и така си с нормално тегло, отиващо към поднормено... Тялото ти би свалило още или при много стриктно ВМНВХ, или при калорийна рестрикция.

# 703
  • София - Рим и обратно
То и аз нямах за сваляне, ама свалих още 5 кила, без да смятам абсолютно нищо. Даже мисля, че прегрешавам с чаша вино честичко, хапвам порция паста (верно пълнозърнеста или с брашно от леща) веднъж на седмица-две... Прекалявам и с разни сирена и маскарпоне, тиква.... Но тялото ми си държи едни килограми, явно съм постигнала собствения баланс.

# 704
Менюто ми за вчера:
З. 3 бъркани яйца с масло
и пълномаслена извара,  около 50 гр.
О. Пилешка пържола със шопска салата и около 50 гр. ориз със зеленчуци.
След обяд хапнах един банан и една ябълка.
В. Направих си свинско контра филе със гъби и топено сирене, хапнах 150 гр.
Смени пилешките пържоли с пилешки бутчета с кожа и контра филето с вратна пържола. С изварата по-пестеливо. Заменяй я с кашкавал или сирене. Махни ориза.

Общи условия

Активация на акаунт