НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 46 869
  • 841
  •   1
Отговори
# 675
Няма да стане. Месо мога да ям не повече от 2-3 пъти седмично, ако това ще е "цената" ще си седя кръгла

# 676
  • София
Две нови "находки" от Lidl:

Това какао го пия много, но дали са му верни макросите?

За жалост ребрата имат и натриев нитрит и захар, само clean label стават от лидълските, другото е с нитрит.

# 677
Семките са много опасна работа. Преди години двете с майка ми се бяхме освинили само от семки, по няколко пакета изяждахме. Да не говорим, че пристрастяват повече от кокаин и скапват зъби, венци и т.н.
Ребрата видях, че имат захар, но аз не приемам никакви ВХ и един грам не ме притеснява. Нитритите ги има във всичко, дори в суровото месо май слагат., но ако не е основна храна не пречи толкова.

# 678
Няма да стане. Месо мога да ям не повече от 2-3 пъти седмично, ако това ще е "цената" ще си седя кръгла
Е, аз казвам как ще ти се получи, а изборът си е твой.

# 679
Ама аз семки тиквени за първи път си вземам. Основно орехи и то сурови и не повече от 50 гр през няколко дни.
Мислех че са ок предвид съотношението м п в

# 680
  • София - Рим и обратно
Духче, салатата е много, според мен. Чисти въглехидрати и фибри. Наблягай на яйца, масло, авокадо, маслини, щом не искаш месо. Ако намериш хубава кайма, тук съм чела и си правя много често проста кето манджа - задушен в масло или мас лук, кайма около 200 г, 2-3 яйца, чедър. Става за 2 минути и е супер вкусотия.

# 681
Здравейте и от мен! От седмица се опитвам да се придържам към този режим на хранене. Не целя кетоза, имам да свалям килограми, но не бързам.
Държа въглехидратите около 70- 80 гр. на ден, така се чувствам много добре, ако падна по-надолу съм пред припадък.
За мен това си е истинско постижение, като се има предвид, че се хранех основно и само с въглехидрати.
Голям проблем са ми мазнините, обаче!
Не си набавям достатъчно мазнини, а превишавам протеина.
Всеки ден се старая и накрая като калкулирам,  все не съм направила съотношението. Някакви съвети, ако може да ми дадете, ще бъда много благодарна! Не мога да ям по-тлъсто и мазно месо, опитах, но няма как да се науча!
Иначе безумния глад през 2 часа изчезна,  чувствам се по-леко и по добре.

# 682
А защо не продължиш с това си хранене и не видиш какви резултати ще имаш след 2 месеца. Честно казано за хората, които не обичат мазно месо, задачата е мн сложна. Трябва да се ядат мазни риби, авокадо, маслини всеки ден. Не е по джоба на всеки, а и омръзва, колкото и да обичаш тези храни. Аз се храня така, но хич не се старая вече да съм високомазнинно. Факт е, че нямам кг за сваляне, затова и акъли не давам. Ям само риби (от морски град съм), домашни яйца със салати с песто,  домашно пресносолно сирене,  сметана Хармоника  (когато я открия изобщо),  задушени зеленчуци в масло и/или сметана ,  рядко бри или маскарпоне. Като цяло трудно огладнавам и ям малко, просто се засищам и нямам място за повече. Но ако трябва да изхранвам цяло семейство така. ...финансово би било непосилно.

# 683
Здравейте пак от мен.Много сте ми полезни и вдъхновяващи.
Имам няколко въпроса:-храня се с месо, топено сирене, кашкавал, яйца, кис.мл на айрян от време на време...краставички, но..ами..правя си пържоли(с олио), но...не са много мазни.Ако не приемам достат.мазнини какво става🤔?
И, с това ядене-какво правите за редовно ходене до wc😳🙄?

# 684
Здравейте и от мен! От седмица се опитвам да се придържам към този режим на хранене. Не целя кетоза, имам да свалям килограми, но не бързам.
Държа въглехидратите около 70- 80 гр. на ден, така се чувствам много добре, ако падна по-надолу съм пред припадък.
За мен това си е истинско постижение, като се има предвид, че се хранех основно и само с въглехидрати.
Всеки ден се старая и накрая като калкулирам,  все не съм направила съотношението. Някакви съвети, ако може да ми дадете, ще бъда много благодарна! Не мога да ям по-тлъсто и мазно месо, опитах, но няма как да се науча!
Иначе безумния глад през 2 часа изчезна,  чувствам се по-леко и по добре.
Какво ядеш, че успяваш да превишиш протеина? Аз и да се напъвам, не успявам въпреки че ям основно месо и яйца.

Seeflower, олиото не е от полезните мазнини. Махай го. За готвене масло, свинска и патешка мас и в краен случай зехтин.

# 685
А защо не продължиш с това си хранене и не видиш какви резултати ще имаш след 2 месеца. Честно казано за хората, които не обичат мазно месо, задачата е мн сложна. Трябва да се ядат мазни риби, авокадо, маслини всеки ден. Не е по джоба на всеки, а и омръзва, колкото и да обичаш тези храни. Аз се храня така, но хич не се старая вече да съм високомазнинно. Факт е, че нямам кг за сваляне, затова и акъли не давам. Ям само риби (от морски град съм), домашни яйца със салати с песто,  домашно пресносолно сирене,  сметана Хармоника  (когато я открия изобщо),  задушени зеленчуци в масло и/или сметана ,  рядко бри или маскарпоне. Като цяло трудно огладнавам и ям малко, просто се засищам и нямам място за повече. Но ако трябва да изхранвам цяло семейство така. ...финансово би било непосилно.
Притеснява ме това, че аз все още си имам апетит(който , обаче няма общо с преди седмица) и за да съм нахранена, прекалявам с протеина. А се притеснявам да не си навредя по този начин.

# 686
Какво ядеш, че успяваш да превишиш протеина? Аз и да се напъвам, не успявам въпреки че ям основно месо и яйца.

Seeflower, олиото не е от полезните мазнини. Махай го. За готвене масло, свинска и патешка мас и в краен случай зехтин.

Яйца и меса основно. И като сметна с калкулатора все ми дава 130-140 гр. протеин. Не е ли много за моите 60 кг.?
Поне така чета, тепърва навлизам в това хранене.
А и нали идеята е да се хапват повече мазнини.

# 687
Щом си намалила въглехидрата до 70 гр значи си направила голяма и важна крачка към редуцирането на кг си. Оттук нататък 1. Научи се да разлимаваш жажда от глад 2. Хапвай до засищане и дори малко преди него 3. Не се притеснявай от мазнините,  но и не се филмирай в гимнастики как да добавяш постоянно нещо мазно, че да излязат сметките.
С времето стомахът ще се свие и ще са ти нужни по-малки количества храна.

# 688
Дух, с кокосово мляко/сметана ще си доволно сита
2гр Вх на 100 милилитра
Масло с кашкавал също е добре откъм калории и мазнини
ти мери ли я тая зелена салата или на око я поса, много за 200 за листа

# 689
Скрит текст:

Яйца и меса основно. И като сметна с калкулатора все ми дава 130-140 гр. протеин. Не е ли много за моите 60 кг.?
Поне така чета, тепърва навлизам в това хранене.
А и нали идеята е да се хапват повече мазнини.
Дай примерно меню. Аз с мъка докарвам 70гр протеин. Как успяваш да изконсумираш 130-140гр ми е трудно да си представя.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт