НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 47 299
  • 841
  •   1
Отговори
# 660
Гастроентерологът ми (светла му памет) постоянно агитираше да се хапва често, но в по- малки количества.
Ами гастроентерологът ти е живял в голяма заблуда по този въпрос явно. Честото ядене означава поддържане непрекъснато на увеличен инсулин, дори само мазнини да ядеш + непрекъснато производство на ензими, стомашни киселини и т.н. вещества свързани с храносмилането.  

С това често хранене сме заприличали на преживните вече  ooooh!

Сладко за хипогликемии и най-лошата услуга която може да си направиш. Влизаш в порочен кръг - захарта ти пада, ядеш сладко, скача инсулина и сваля рязко КЗ, ядеш сладко, скача инсулина и т.н.
Октакто не ям сладко и големи количества ВХ, не съм имала нито един хипогликемичен епизод.

# 661
  • София
И аз така знам. При хипогликемична криза (така ли се казва) трябва да се хапне нещо сладко. Имам приятелка с ИР, която винаги си носи сладко в чантата. Докторът ѝ така и казал.
НО пък от друга страна какво съм забелязала. Когато тъпча основно въглехидрати, сладки неща, много по-бързо и някак си по-рязко огладнявам и се случва да ми прималее. Като намаля драстично В пак огладнявам, но не така зверски и не се случва да ми прималее чак.

Писали сме заедно с Миоки.

# 662
Аз не коментирам пред хората какво и колко ям. Оня ден казах, че съм сменила бирата с водка и за това съм отслабнала и толкова.

# 663
Аз не коментирам пред хората какво и колко ям. Оня ден казах, че съм сменила бирата с водка и за това съм отслабнала и толкова.
Joy ще докараш алкохолизъм на някой Joy
И аз не се обяснявам - просто отказвам да взема или вземам, но не го ям. Няма смисъл да слушам една и съща лекция как трябвало да си хапвам, щото и аз съм човек, нищо че приличам повече на мечка Confused

# 664
Гастроентерологът ми (светла му памет) постоянно агитираше да се хапва често, но в по- малки количества.
Ами гастроентерологът ти е живял в голяма заблуда по този въпрос явно.
При мен има проблеми със стомаха, така че му вярвам. Той много добре знаеше как се храня и никога не каза нещо против този начин на хранене, единствено за фастването, (което при мен се случваше от само себе си ) се изказа против, ако искам да си запазя стомашната система с леки здравословни проблеми. Така че не съм съгласна с твоите доводи.

# 665
Когато се храниш нисковъглехидратно, няма хипогликемични кризи. Откъде ще дойдат, те се провокират от силно отделяне на инсулин, а той пък се отделя при консумиране на бързи въглехидрати.
Откакто се храня така, нито веднъж не ми е прималяло или причерняло от ниска захар.
Та така....

# 666
Сега дали ти си съгласна или не, си е твоя работа, храни се както си убедена, но аз не прочетох аргументи в полза на честото и по малко хранене, освен личното мнение на някакъв гастроентеролог.

# 667
Да, не си прочела, защото не съм ги написала.

# 668
На обяд хапнах кето мусака( колко да е кето, като съм я сготвила с малко олио...), задушени броколи, карфиол и зелен боб и няколко лъжици кисело мляко, пълномаслено. Сутринта взех само малко масло - лъжица кокосово и парче краве със сол. Въпросът ми е - това малко мазнини ли са за този режим, и ако да, как да набавям повече?  Вариант ли е към готвеното да хапвам и допълнително масло? Аз винаги съм се хранила с готвена храна, варианта месо и салата не са много за мен. Или поне не за всеки ден. Така че като за начало ще готвя, отсега нататък с масло.

# 669
Когато исках да си набавям повече мазнини си мажех кашкавала с масло, яла съм и варени яйца с парчеца масло.

# 670
Здравейте искам да попитам дали може да е свързано главоболието ми и леко повишаване на кръвното налягане с режима?
Сутрин не закусва само пия кафе, на обяд риба, пържола или шницел със салата, а вечер салата и най- често гювече със
по малко  сирене, масло, кашкавал, домати, суджук и 2 яйца. Дали се храня правилно?

# 671
Две нови "находки" от Lidl:

Това какао го пия много, но дали са му верни макросите?

# 672
Аз имам да свалям сравнително малко, около 6кг. В живота си съм свалила общо 50, в последствие качих 10, от тях свалих после 6 и стигнах 63-64. Декември не зная какво се случи, но изведнъж се оказах 66-67. Висока съм 160. От нова година съм на ВМ, въвеждам когато мога във май фитнес пал. Не съм свалила нищо, но забелязвам промяна в тялото си, надявам да не е самонавиване. Тренирам редовно, не супер много, но редовно, и с тежести и чисто кардио - спининг. Много съм стегната, но искам да смаля обиколката на корема и да изчистя малко краката. Няма да се откажа. В ПМС съм днес малко прекалих с калориите, ама не ми е било тежко:
Орехи 30гр, тиквени семки 30, 180 гр свинска вратна пържола, 200 гр зелева салата с моркови, 100 млечно телешко, три парчета черен шоколад 85% Линд. Вечерята след спининг тренировка ще е крем супа от тиквичка и броколи със сметана и чедър. Мазнините и протеините са добре, вх то като процент също, но като грамаж са доста към 42 гр но адски много ми показа от зелевата салата, което ми е малко странно, чак пък толкова въглехидрати да има в 200 гр салата зелева.

# 673
Здравейте искам да попитам дали може да е свързано главоболието ми и леко повишаване на кръвното налягане с режима?
Може да е свързано, да. Обикновено е адаптационен период.

# 674
Скрит текст:
Аз имам да свалям сравнително малко, около 6кг. В живота си съм свалила общо 50, в последствие качих 10, от тях свалих после 6 и стигнах 63-64. Декември не зная какво се случи, но изведнъж се оказах
66-67. Висока съм 160.
Скрит текст:
От нова година съм на ВМ, въвеждам когато мога във май фитнес пал. Не съм свалила нищо, но забелязвам промяна в тялото си, надявам да не е самонавиване. Тренирам редовно, не супер много, но редовно, и с тежести и чисто кардио - спининг. Много съм стегната, но искам да смаля обиколката на корема и да изчистя малко краката. Няма да се откажа. В ПМС съм днес малко прекалих с калориите, ама не ми е било тежко:
Орехи 30гр, тиквени семки 30, 180 гр свинска вратна пържола, 200 гр зелева салата с моркови, 100 млечно телешко, три парчета черен шоколад 85% Линд. Вечерята след спининг тренировка ще е крем супа от тиквичка и броколи със сметана и чедър. Мазнините и протеините са добре, вх то като процент също, но като грамаж са доста към 42 гр но адски много ми показа от зелевата салата, което ми е малко странно, чак пък толкова въглехидрати да има в 200 гр салата зелева.
За да се получат нещата, зарежи семки, ядки и млечни.Наблегни на чисти мазнини-мазно месо/риба, яйца...и малко зеленчук.
При малко кг, ядки и млечни спъват работата....

Общи условия

Активация на акаунт