НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

  • 46 841
  • 841
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 2 855
Когато готвя сърца ги режа на половинки и почти винаги намирам съсиреци, не би трябвало да те притеснява, нали оттам минава цялата кръв на животното. По-скоро гледай за цвета на самите сърца, да не е загубил блясък и да сивеят.

# 781
  • София
  • Мнения: 999
А случвало ли ви се е да купувате пилешки сърчица със съсиреци вътре? Махнах ги, но за първи път купувам подобни...
Нищо страшно Simple Smile. Останала е кръв в камерите на сърчицето и се е съсирила. Хубаво е да се махне, защото горчи.

# 782
  • Мнения: 1 376
Има съсиреци в сърцата. Аз махам тях и аортите.

Боб много обичам, но не готвен, а от консерва, без нищо. Особено кидни (червен). Или на салата с маслини, чушки и лук. Но не знам вече как би ми се отразил на стомаха.
Ряпата Дайкон ми е много гнусна. Другите видове ги харесвам, особено настъргани с лимон и морков. Но ме мързи да стържа и беля.

# 783
  • Мнения: 18 539
Слънчогледово олио не съм опитвала много отдавна. Веднъж ядох навън бъркани яйца с прошуто в италианско заведение. Не ми направи впечатление с каква мазнина са приготвени, вероятно е било олио, но не забелязах кофти вкус от това.

# 784
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 229
В италианско заведение би трябвало да готвят със зехтин. Те друга мазнина за готвене не знаят. Пържат във фъстъчено олио само.

# 785
  • Мнения: 1 376
Вкъщи от години майка ми ползва зехтин за салатите, а ММ е от Гърция и друга мазнина за готвене май не знае, освен масло.
Последно ядох олио преди две години, че пратих една колежка за салата и тя ми сложила... Ами, гадно е на вкус, не знам "нормалните" хора как го ядат. Да бе говорим, че не е от слънчоглед ами правят всякакви мешавици с рапица и други гадости.

# 786
  • Мнения: 18 539
Твърде е възможно да е било зехтин или масло. Аз питах с каква мазнина ги приготвят, сервитьорката каза с каквато искам. Казах масло и ми донесе към яйцата бучка масло. Може самите яйца да са били приготвени и без мазнина.

# 787
  • Мнения: X
Взех си от слабосолената сьомга на Берьозка, но нямам идея какво да я правя. Казаха, че била готова за ядене.
Май ще я сготвя нещо все пак, изглежда ми сурова.
Имате ли идеи, някой пробвал ли я е?

# 788
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 229
Аз да, много е вкусна. Ядохме си я така, както я продават. Тя е леко пушена. Според мен не бива да се готви, ще стане на нищо.

# 789
  • Мнения: 1 376
Да не е тип гравалакс? Аз  не понасям пушена риба, но съм си правила гравалакс и беше добра. Филе без кожа се слага в кафява захар, сол и копър и седи в хладилник няколко дни. Изсушава се сама и не е солена.

# 790
  • Мнения: X
Не е гравалакс. Само солена е без други подправки. Хапнах я със зелена салата без да я готвя.
Божествено вкусна е, да.

# 791
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 229
Като бяхме в Петербург се отядох на сьомга и хайвер. Супер евтини и вкусни. Сутрин в хотела на закуска имаше огромна купа с хайвер от сьомга и си сипваш с един черпак на корем. Е, просто беше връх.

# 792
  • Мнения: 599
Нова тема ще трябва .... но не съм пускала никога и ... Да не оплескам нещо Blush

# 793
  • Мнения: 18 539
Не знам в тази тема или в другата за ИР беше пускано предупреждение към кърмачките отностно кетогенния начин на хранене.
Ето една гледна точка от човек който разбира от този начин на хранене и коментарите по повод на опитите да се плашат кърмещите с това колко опасно може да е кето храненето за тях.

https://www.youtube.com/watch?v=0Ak5zrzsA3U

# 794
  • Мнения: 15 272
Момичета, нещо съм се филимирала яко:( Реших с вас тук да споделя. От 2-3 дни изпитвам болки в петите, от външната страна на петите и на двете. Никога не съм имала напукани пети, търкам с пемза под душа и мажа с крем с уреа и винаги са ми били ок. Сега обаче са зачервени и болят, на пипане няма пукнатини по кожата, а сякаш долу има. Не мога да го обясня, виждам че нещо не е ок и не е обичайно за мен.
Разбира се влязох да чета в нета... И на първа позиция - напукани пети- диабет. Втресе ме.
Знам че може би не е това, но го мисля цял ден.
Баба и дядо починаха от диабетни усложнения, дядо с два отрязани до горе крака и ми е голям кошмар тая болест:(((
В Тайланд съм още два месеца, да ида да си пусна една кръв на гладно ли в понеделник?!
На гладно винаги ми е била ок, аз след консумация на захар имам проблем.
Някой с мнение?
Режимна съм, даже за подагра се притесних, че пикочната ми беше малко висока при едно изследване, но там нали пък от пръста започва болката, а не от петата!?
Ако взема някакви лвнтички от аптеката дали ще отчетат коректно захарта, не съм мерила с тях. Глюкомери имам два -не ги взех:(((
Бе спекох се яко. Ако си бях в Бълария щях да си пусна пълни изследвания, но тук е адски скъпо.
Оня ден за една слушалка на малката ми взеха 100 долара! А като си сряза крачето за шев - 450 евро?!?
Ако поискам пълни изследвания ще ми откинат главата. Не че ако се наложи няма да платя разбира се. Но дали не се шашкам прекалено.
Ще се наблюдавам, днес имам леко сухота в устата, но то може и от внушение да е.
Пептите дали нещо не съм ги протрила от спорта се чудех, но нямам смяна на обувки или нещо различно, като натоварване.
Много странно ги усещам, парят, едно напрежение, сакаш ще се пукнат.
Днес ще купя на Шол един крем и с кокосово масло ще мажа.
Дано се тревожа излишно.
Какво да наблюдавам освен сухота в устата и много пиене на вода?
Дали изобщо ми разбрахте писаниците.....

Общи условия

Активация на акаунт