Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 2

• 22 125
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм си решила, че ще сменям месеците на датата на термина. Тоест, сега на седми ноември влизам в трети (термин седми юни), на седми декември в четвърти и т.н. Така ми се струва най-правилно. Само се обърквам в коя седмица съм и кой месец иначе.

# 181
Момичета, как сте с настроението? На мен тези дни, и особено днес, ме гонят едни носталгични чувства по роден дом и роднини и даже си поплаквам. Не знам нормално ли е такова мрачно настроение... От най-незначително нещо мога да заплача... От хормоните ли е, от какво е...?

# 182
Аз май до края на бременността няма да ги оправя тия месеци и седмици Joy
Трети месец уж го водят 9-12г.с.

# 183
Има разминаване в броя на календарните и лунарните месеци,  защото лунарните са по 28 дни,  а календарните по 30/31 дни.

Първият триместър: 1-13 г.с
Втори триместър: 14-26 г.с
Трети триместър: 27-40 г.с

# 184
...
Butterfly,  мазилото за стрии (смес от кокос,  карите и тн)  ти ли си го правиш или го купуваш готово?  Ако го купуваш,  може ли линк или инфо как изглежда и къде може да се намери
Купувам го готово от zoya.bg, в началото си бях взела крем на Мустела и изобщо не ми хидратираше достатъчно кожата, затова реших да сменя с масла.

https://www.zoya.bg/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-% … y-150-%D0%B3.7109

# 185
А седмиците как ги казвате? Аз съм 9 и няколко дни, казвам, че съм В 10 седмица, защото реално съм в десетата седмица от бременността (както например съм в 31 първата си година).

# 186
Точно това щях да напиша и аз че 3 месец е от 9до 13 седмица но bonibon  е дала достатъчно информация  🙂
И аз днес бях на преглед 9с.и 1 д.

# 187
Мистик, много хубаво расте вашето бебче Heart Браво! А и съвсем забравих в неделя да ти честитя  годишнината... Да сте здрави, влюбени и мнооооогоооо щастливи HeartHeartHeart

Аничка, много фотогенично бебе си имате Heart Eyes Я колко много прилича на човече вече!

# 188
Здравейте отново Simple Smile Днес и аз бях на преглед.Вече в 8 с.+1д.Чухме сърчицето и се успокойх (до след някой друг ден ) Първа бременост ми е и затова толкова се шашкам .След инвитро съм и то доста опити докато стигна до бременост .На 33 г.съм и все още немога да повярвам ,какво се случва.Гърдите отново започнаха да ме понаболяват и от време на време ми е лошо на стомаха.Предполагам повечето са забременели естествено ,но имали такива инвитро .?Искам да попитам за прогестеронът-утрогестан.Досега вземах сутрин и вечер +инжекция прогестерон .Док днес ми каза ,че от другата седмица да вземам само вечерното  хапче до следващият ни преглед които е след 2 седмици. Не е ли много малка дозата ?Не е ли прекалено рано да го спирам ? Навсякъде чета ,че се спира към 13 г.с.Постоянно ви чета и се радвам на всички мами Simple Smile Много хубав форум .Късмет и търпение на всички който чакат преглед. Аз вече нямам търпение за следващият Joy

# 189
  • Plovdiv, Bulgaria
Последните страници само добри новини чета, браво Simple Smile

Аз тази седмица реших да си остана вкъщи. Не че ще почивам нон стоп, имам си нещата за вършене, но малко да не съм на работа.
Ще ходя да търся и някакви рокли/туники, че да мога да нося с клинове. Гледах в h&m клоновете, но са доста тънки за този сезон. Ще търся нещо по-плътно, в краен случай едно дънки ще взема. Уж не съм качила кг, нито няква разлика виждам, а моите си дънки почнаха да ме дразнят..
Търсим и втора кола да купим, някоя малка за града, да имам аз да си карам..много трудна мисия. Хем евтина, хем хубава..май няма такава 😁

Аз се чувствам сравнително добре, вечер не ми се хапва много, сутрин съм озверяла от глад.. но не мога да ям по много като цяло, защото се подувам и после ми е тежко, появяват се киселини..

Вчера сина ми заговори за бебета и аз го подпитах дали иска братче или сестриче. То милото каза, че искало сестриче и ще бъде много щаслив, а ако било братче щял да се ядоса 😁🤫 ама после щяло да му мине. Щял да помага, ако плачело щял да го гали и то да спира.. Нямам търпение да му кажем, че наистина ще става батко, но изчакваме още малко.

# 190
Да и аз така.. В 9г.с. + 5 дни съм и си казвам, че съм 10, защото то реално 9тата седмица съм я минала.
Бонибон, много хубава информация! Много ме улесни и мен, че голям зор с тия лунарни и календарни месеци.
Аничка, страхотно малко човече! Има си ръчички виждам от снимката Heart
Xiara, аз също съм след ин-витро и съм на 32 г. Седем години го чакахме нашето чудо. И аз още се шашкам на моменти и не мога да се успокоя още. Аз приемах естрофем (спрях го преди седмица), дуфастон и слагах кринон гел + инжекции фраксипарин всекидневно. Ако искаш, за да не разводняваме темата, пиши ми на лично.
Криси, търсете някое поло. Аз карах такова и бях супер доволна. Малка количка точно за града, с евтина поддръжка. А за малчо, колко мило от негова страна. Heart Кога мислите да му кажете?

# 191
  • Varna, Bulgaria
Xiara и аз съм ин витро след 6 години опити. Приемах естроген, който спрях в неделя. Утрогестан му е сутрин и вечер по 3 глобули вагинално. В 7 г.с. съм.

# 192
Да вижда се да  , мърдаше ръчичка. Благодаря  ви. След 2 седмици на изследвания  в 11седмица, а нямам търпение и да дойде време за 4D

# 193
Simple Smile момичета намерих този калкулатор.Много интересен и с доста информация.Има  и автоматичен превод.Аз също приемам естроген още .Просто ми стана странно, че от другата седмица спирам естрогена и драстично намалям утрогестана.Аз съм с инвитро ЗЕТ на естествен цикъл . Ето го и калкулатора:yourduedate.com

# 194
  • Plovdiv, Bulgaria
Пламъче, и аз исках поло, някой каза на моя, че с не знам си къв мотор не били ок, и ся ги подминава.. Ще видим накрая кво ще излезе.
На дребния мисля след феталната да му кажем. Ще ми се да чуем, че всичко си е наред и тогава Simple Smile

Някой спомена преди няколко дни мандарини. Днес намерих и аз, взех уж на малкия... леле, сигурно 1кг изядох 😁🤫

Общи условия

Активация на акаунт