Кралски Работи и Клюки - Ноември 2019

• 145 434
  • 3 268
  •   1
Отговори
# 2 205
  • Разпиляна във въображението
Гледам поста на официалната страница на кралското семейство във фейсбук за снощното събитие с Хари. Човекът усмихнат, позитивен, много готин и изведнъж - стара снимка от миналата година, където е била и Мегън, и после отново от снощи. Смешно ми стана. Напомнят за нея ли Simple Smile

# 2 206
Интересен пост от Кенсингтън относно тазвечерното събитие
https://www.instagram.com/p/B5ALMJklKlN/
И Меган с плажното ансамбълче от миналата година

През 1952

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 12:17 от TinoTino

# 2 207
  • Чужбина
Хм ... тука май някой е щял да си загуби пантофката в присъствието на един принц:

# 2 208
Тя едва ли ще иска писмено разрешение от мъжа си.😂 Останалите обаче сигурно ще трябва да търсят от Уил. Ако изобщо им е такава практиката. Бети не я знаем  сега като дава, дали някой идва да я пита може ли това или онова или тя решава изцяло.

Не мисля изобщо ,че кралицата се занимава с такива въпроси. Има си кралска канцелария и оттам се отпускат.
А кой да ги носи, е решение, което не се взема от самия кандидат. Примерно Кейт ходи и моли бабчето да й дадае еди коя си тиара.
Има си специален човек, навремето са му викали шамбелан или нещо подобно. Сега не знам как. Този човек познава протокола като петте си пръста и знае за какъв случай каква тиара да се носи. И кой да я носи. Когато Кейт отива на приема с китайския премиер примерно, други са решавали каква рокля и каква тиара да си сложи. Не мисля, че е нейна тази грижа.

Същото и с кралицата впрочем.
Очевидно тиарите се вадят при специални случаи. На колкото повече специални събития ходиш, толкова по-често ще те вписват в списъка с тиарите. И колкото по-високо положение заемаш, толкова по-ценна тиара ще си сложиш на главата. Мегито беше с тиара на сватбата си. Не знам кога ще й се отдаде случай пак да сложи. Rolling Eyes

П Сега, отделно някои кралски особи си имат лични тиари, получени по наследство. Кейт и Меган не идват от среди, където някой им е завещал тиари. Кейт ще има като кралица достъп до всички, и предполагам, че като на такава особа бабчето ще завещае някои от собствените си. Меган, ако мъжа й рече да й купи.

# 2 209
Абе вие как си мечтаете за Кейт като кралица, той Чарл цял живот чака горкия за поста, още не се е овакантил, кой знае Уилям колко трябва да чака, да не решат дотогава, че република ще стават и да увиснат тиарите в музея. Като гледам електоралната маса на ЮК, като нищо традициите няма да бъдат това, което бяха.

# 2 210
Тези дни на телефона ми се появи новина от острова, че баба е решила да коронова Уили и да натири Чарли в изгнание. Дали е вярно за Уили ще се чуе, но защо ако прескочи Чарли освен че ще го лиши правото да стане крал и ще го отпрати някъде хич не ми е понятно като логика и необходимост.

# 2 211
Ами честно казано Камила хич не ми стои добре като кралица. Тя ми е нещо като Уолис Симпсън.

# 2 212
Ама как ще го натири Чарлз?😂😂😂 Син и е и има права. Не може просто утре да каже: "Стягай куфарите, заминаваш, няма да си крал".

Катрин я очаквам да почне да носи по - разнообразни тиари като стане принцеса на Уелс. А ако монархията стане република, пак може да си ги носи.😂 Нали са частна собственост.

Клипчето е много смешно.🤣🤣🤣

# 2 213
Тиарите според мен се дават  спрямо положението  в двора и според  лични симпатии (все пак и баба е човек).
Но наистина Мегън с тиара не съм я видяла, пък 2 години повод да няма?!? 🤔

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 15:44 от Не се сърди, човече

# 2 214
Тези дни на телефона ми се появи новина от острова, че баба е решила да коронова Уили и да натири Чарли в изгнание. Дали е вярно за Уили ще се чуе, но защо ако прескочи Чарли освен че ще го лиши правото да стане крал и ще го отпрати някъде хич не ми е понятно като логика и необходимост.

Такова решение е толкова важно, че е абсурд да се вземе от един човек, пък бил той и кралицата.
Най-вероятно, ако ще се случи нещо подобно, то е решено отдавна. И решението е взето и със съгласието на Чарлз. Аз мисля поне, че това е по-вероятната възможност, отколкото най-дъртият принц в историята на света да бъде коронован някой ден Laughing
Обаче...за никакво натирване няма да става въпрос. Подобна рокада ще се извърши като Чарлз се откаже в полза на сина си, или някакъв друг благовиден предлог...примерно напреднала възраст и влошено здраве или такива разни замазани обяснения за пред народа. Laughing Минало е отдавна времето на решенията на краля кой да го смени и скандалните лешавания от престола на този и онзи законен наследник. В 21- ви век сме Laughing

# 2 215
Баба сама решава на коя снаха/дъщеря/внучка какво да даде. Повечето неща са нейна лична собственост, а други на короната, с която тя пак лично се разпорежда, тоест да дава на заем.
Обикновено отпускането е за много дълъг период от време (може би и до живот), но понякога и еднократно, за сватба примерно или при някое официално пътуване в съответна държава.
Интересното е, че ако баба отпусне някое бижу, този който го ползва, може на свой ред да го преотстъпи за еднократно ползване. Не знам какво е правилото, но може би на близки роднини. Така например принцеса Маргарет е дала Лотосовата тиара на годеницата на сина си за сватбата им. По-късно, в някакъв момент преди смъртта си, я връща обратно на короната.

След смъртта на баба, нейните лични бижута ще отидат при сина и като наследство, освен ако тя не реши да направи дарение, да ги продаде, или друг да ги наследи. Неприятното е, че таксите за наследство са много високи, и всички, освен принца на Уелс ги дължат. Синът на принцеса Маргарет е продал на търг много от личните вещи на майка си, включително и тиарата Полтимор, защото данъците, които дължал, били огромни и непосилни за плащане.

# 2 216
Поводи е имало, ама тя не е ходила. Най - скорошният: държавната вечеря с Тръмп.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 15:44 от Не се сърди, човече

# 2 217
  • София
А тази тиара е една от много хубaвите, Полтимор имам предвид.
Преполагам ще завещае на всяко от децата си по някое бижу, може и на внуците, но повечето на Чарлс, заради данъците. А може и да им подари преди това, тогава не би трябвало да се дължи нищо, нали?

Много ми е странно, това че смятате, че Чарлс ще се откаже от трона...съвсем наскоро го одобриха, като следващия който ще оглави Commonwealth - позицията не е наследствена и лично Кралицата е казала, че искреното ѝ желание е Чарлс да продължи дейността ѝ. https://apnews.com/c7f01f68a198479ab1779e63d6db3704/No-surprise: … Commonwealth-head
Отделно все повече задължения поема от Кралицата. Ако Чарлс не стане крал, ще е само, ако майка му го надживее, или станат република.
Разбира се, дано поживеем, пък ще видим.

# 2 218
А да питам (изобщо някой знае ли) колко е голям апартамент 1 в Кенсингтън? А лятното имение на Кейт и Уилям-дето баба им подари за сватбата- колко е?

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 15:45 от Не се сърди, човече

# 2 219
  • София
Апартамент 1 на Глостър и 1А на Кеймбридж, са най-големите в Кенсингтън. Даже 1 май е малко по-голям.

Анмър Хол е 10-bedroom.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 15:30 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт