Вече не е мой проблем

• 7 062
  • 102
  •   1
Отговори
# 30
  • Paris, France
Не е твоя работа да се бъркаш в техните отношения и да я "светваш" по каквито и да е въпроси. Аз лично не бих се нагърбила с нещо такова, както се писа по-рано, тя може да е бременна, може да е психически нестабилна, може да е всякаква и не бих искала да поема каквато и да е отговорност за нейни бъдещи действия, които може да са разрушителни за нея или някой друг.

Е, какво толкова ако е бременна? Бременните оглушават или стават невменяеми? Бременността не е болест.

Ако е психически нестабилна е малко сложно, защото може да реагира зле и да нарани авторката. Или пък да си посегне на живота и ако спомене разговора с авторката в писмо при разследването полицията да я призове да напише  обяснения, което си са поне 3-4 часа загуба на време и времето е пари, нъл тъй?

Jolie, трябва да се дисциплинираш и да си по-избирателна в контактите с мъже. Задължително е да се научиш да късаш веднага щом нещо не ти хареса. Как може мъж да те кара да правиш неща, които не с ти приятни и да седиш с него? По-хитрите женички веднага се изкарват много заети. Мене ме научиха да не си давам домашния адрес и да лъжа, че живея със семейството си, което е строго и не допуска гости/мъже/колеги/непознати. За мъж, който живее с партньорка е трудно и скъпо да осигурява всеки път терен, а можеш и да не отидеш. В колата, в някое мазе, и приятел за 2 часа не се приема, естествено. Ако зает мъж, особено колега  ме закачаше започвах да го подпитвам партньорката му не ходи ли като разпрана с други мъже, дали не го отбягва поради това, че не е достатъчно щедър, мъжествен Итн. Ако продължи започвах да му вменявам, че жена му ходи с други, че има супер богат полов живот с младоци докато той си чеше езика + да се оплаквам от безпаричие, кризата, липсата на едро смляна елда в търговската мрежа и за каквато глупост се сетя.

Важна си ти и твоите чувства и лично благоденствие.

# 31
Бременността може да не е болест, но прекалените негативни емоции, могат да станат причина за физически проблеми.

# 32
Имах едно гадже, страшен кръшкач. Оказа се, че си има сериозна приятелка. Някакъв двойнствен живот, даже тройнствен, че и повече любовница имаше наведнъж...За няма и 2 месеца всичко лъсна наяве, даже приятелката му ме намери в соц. мрежи да ми държи сметка защо съм коментирала с целувка една негова снимка. Обясних и, че се виждаме, че сме заедно, а тя повтаряше като мантра, че лъжа, че си измислям. Били сгодени, никога не би и изневерил. Аз понеже се напрегнах колко е заблудена и какъв тарикат е той (не бях влюбена, даже мислех да го разкарам скоро) почах да пращам чатове с него, как ми се обяснява в любов. Тя каза първо, че е фотошоп, после като осъзна, че са реални чатовете, че се базикал с мене. В смисъл само ми е пишел, без реален физически контакт.  Абе, глупачката беше сляпо убедена, че той е света вода ненапита... Чак се притесних за психическото и здраве. Чашата преля когато той ми звънна и почна да ме заплашва, че ще дойде в нас и ще ме пребие, ако не спра да пиша на жена му...  Беше толкова груб, циничен и заплашителен, нищо общо с вчерашното „влюбено” момче. Такива майни и обиди отнесох, че още помня колко се уплаших за живота си. Блокирах ги на секундатта и си плюх в пазвата. Повече не съм го срещала и дано никога не го срещна този ненормалник и заблудената му годеница.
Та, от целия чаршаф, извода е ясен - не се занимавай, гледай си живота и продължавай напред.

# 33
  • Linz
Elimelihubaveli, този е безгранично нагъл. А има много такива като него... Мислят се за тарикати и голямата работа, а са си просто едни нещастници. И такива като него и загубената му годеница деца ще възпитават... То е ясно, че при толкова изкривени представи за любов, семейство дълго не може да продъществува.
По-лошото е, че такива повърхностни у нас са и в парламента, и в шоубизнеса, и навсякъде. А когато цялото общество е без ценности, става страшно.
Отплеснах се, сори.
Такива индивиди трябва да се игнорират, не да се подхранва егото им още с ненужно внимание.
Пък за тия, които им се връзват е урок.

# 34
Преди години, голямата ми любов приключи след намесата на една подобна девойка, която изненадващо ми се появи и заяви, че имала връзка с него вече от година. Болката и шока бяха огромни. Стопих се, разболях се направо.
Не можах да я намразя. Съжалих я.
Тя много го искаше за себе си, а аз си признах, че това за мен е токсична връзка и че имам чудесен повод да се “спася”.
Избягах буквално и го оставих на нея.
Май още са заедно. Тя си съсипа младостта, а аз израстнах много и промених и себе си и живота си много.
И съм й безкрайно благодарна за този й “жест”. Дори й го казах наскоро. Дано ме е разбрала..)

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 10:09 от Angel_wing

# 35
  • София
Боже, Ейнджъл, как те разбирам! Колко е хубаво да си намериш повод да разкараш някого най-после, след години мъка.

# 36
  • София
Jolie1, не се вживявай в ролята на някакъв спасител, който ще спасява нещастната жертва. Има жени, които са наясно, че мъжът им изневерява и седят с него по една или друга причина. Страх ги е, че няма да намерят друг, излизат с думите, че "те всички мъже кръшкат", обясняват, че той колкото и да хойка, най си обича тях, така че няма значение... Не знаеш как стоят нещата "от кухнята".
Ситуацията е деликатна и защото може да стане като при Elimelihubaveli. В крайна сметка, представи си, непозната жена идва при теб и ти вика "Мъжът ти ти изневерява". Ами, няма как веднага да й повярваш...

# 37
Да. И за щастие срещу този довод нищо не можа да ми каже.
П.С - и със следващия се повтори тази ситуация. Явно е модно сред младите така да се месят в отношенията и да се доказват.
Истината е, че на мен ми помогнаха много.
И съм безкрайно благодарна за това.
Но понеже познавам добре болката, не бих я причинила на друг човек.

# 38
  • София
Тия неща рано или късно се разбират. Бих предпочела да ми кажат и преди съм го казвала. Болката е голяма, ама защо да живееш е невидение.

# 39
Да. И за щастие срещу този довод нищо не можа да ми каже.
П.С - и със следващия се повтори тази ситуация. Явно е модно сред младите така да се месят в отношенията и да се доказват.
Истината е, че на мен ми помогнаха много.
И съм безкрайно благодарна за това.
Но понеже познавам добре болката, не бих я причинила на друг човек.
Angel_wing
Прочетох всичко, което сподели тук.
Само едно искам да ти кажа: Браво момиче !
Браво на теб ! 👍

# 40
  • София
Аз пък бих предпочела да знам, отколкото да си живея в измислен свят, а мъжът ми да се въргаля с тази и онази. Ами той така може и да и лепне някоя болест.
[/quote]

И аз. Такъв ритник ще му тегля в задника, че бая време ще го боли като сяда.
Факт е, обаче, че има и такива, които не искат да знаят. Чак накрая се усещат, че като се тегли чертата са скапали живота си, но  пък всеки е длъжен да е умен, нали. А по повод болестите - една женичка точно така беше се заразила от бившия - пренесъл ѝ сифилис, а една моя далечна приятелка докопа HPV от възлюбения и на 25-26 години остана без матка и яйчници. И съответно без деца, заради оня.

# 41
Една съседка преди години също беше на мнение, че иска да не знае, ако мъжът и изневерява. Толерантна жена, свободомислеща.
Докато не се обзаведе с някакво тежко венерическо заболяване.
Е, сега вече не е широкоскроена. И е разведена, че се уплаши да не получи нещо още по-смъртоносно следващия път.

# 42
  • Linz
Всеки заслужава да знае истината и да си решава сам какво да прави с нея... да не прехвърля отговорност някой ден за собствения си провален живот.

# 43

Jolie, трябва да се дисциплинираш и да си по-избирателна в контактите с мъже. Задължително е да се научиш да късаш веднага щом нещо не ти хареса. Как може мъж да те кара да правиш неща, които не с ти приятни и да седиш с него? По-хитрите женички веднага се изкарват много заети. Мене ме научиха да не си давам домашния адрес и да лъжа, че живея със семейството си, което е строго и не допуска гости/мъже/колеги/непознати. За мъж, който живее с партньорка е трудно и скъпо да осигурява всеки път терен, а можеш и да не отидеш. В колата, в някое мазе, и приятел за 2 часа не се приема, естествено. Ако зает мъж, особено колега  ме закачаше започвах да го подпитвам партньорката му не ходи ли като разпрана с други мъже, дали не го отбягва поради това, че не е достатъчно щедър, мъжествен Итн. Ако продължи започвах да му вменявам, че жена му ходи с други, че има супер богат полов живот с младоци докато той си чеше езика + да се оплаквам от безпаричие, кризата, липсата на едро смляна елда в търговската мрежа и за каквато глупост се сетя.

О, не... това просто е жестоко. Невена, в личната ми класация за оправни жени имаш 11 от 10 възможни точки : )
Късането веднага ми е фаворит, отделно съвета да се изкарваш постоянно заета : ))
Само унижението, на което подлагаш флиртуващите женени мъже ми идва малко в повече. Не те ли намразват с времето?

# 44
  • София
Всеки заслужава да знае истината и да си решава сам какво да прави с нея... да не прехвърля отговорност някой ден за собствения си провален живот.

Всеки заслужава правото да знае това, което иска да знае.
Не да го товарят с истини хора, които не искат да поемат отговорност за собствените си действия и грешки.

Общи условия

Активация на акаунт