ЮЛИ 2020

• 31 490
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Ели,толкова съжалявам!
Бъди силна и вярвай,ще дойди и твоят ден!
Момичета имам въпрос,към тези който приемат утрогестан вагинално:Та,имах леко парене в началото като започнах да го използвам,то от няколко дни си е направо болезнено,слагането.А като се наложи да отида до тоалетна,ужас при избърсване.Дали пък не съм си развъдила покрай този антибиотик който пих някой гъбички,или пък е нещо друго.Съжалявам че изпадам в подробности но имам леко подуване на интимните части,усни,  и обредено е много неприятно и на моменти болезнено!
На преглед съм другия четвъртък
Умувах нещо за запарки с лайка и смрадлика.........

# 451
Ами не знам.... не ми е странно. С предишната бременност излязох в болнични дори от 6та г.с. Simple Smile

# 452
Добро утро Simple Smile)) и на мен ми е студено постоянно...
За Пренатест.... с поредната бременност не съм правила, даже и не бях чула. Сега се чудя ако се прави към 11-12г.с. какъв е смисълът. Недай си Боже, но ако излезе кофти резултат, какво правим на толкова късен етап. Може би ако има нещо крайно притеснително на феталната и БХС тогава. Но реално не съм го мислила сериозно все още. Аз чакам да ми минат поне първите 10 седмици (защото съм имала мисед в 8-9 седмица) за да повярвам, че съм баш бременна. След това ще мисля по другите въпроси.

Смисъл има, защото в случай, че са открити разни генетични аномалии, бременността може да се прекъсне.
ФМ не изследва генетични аномалии, а други неща - развитие на сърце, органи и т.н.
БХС, доколкото разбирам, е много слабо показателно изследване, т.е. с огромна неточност и теоретични вероятности.
Пренатеста може да се направи от 9та седмица, другите тестове май също са от толкова рано..
А каква цена е този тест,приблизително?
И как се извършва

# 453
Манди, а има ли разлика в точност и резултати, според това дали го правиш в 9г.с. или в 12 г.с. ? Аз много му се чудя, но при евентуални лоши резултати, решението ми се вижда много трудно и не знам още.... трябва да попрочета и да помисля
Кръвен е теста и май се праща в Германия. До 10 дни излиза ( карам по бегъл спомен от приятелка). Показва и пола на 100%.

# 454
  • София
nikolova_03, тези тестове са около 2000 лв, много приблизително. Навъдили са се наистина много такива варианти и цените варират доста. Зависи и какъв пакет ще избереш, т.е. колко неща искаш да изследват. Взимат ти кръв, от която по неведоми за мен пътища изолират генетичен материал на бебето и го изследват.

biz, по отношение на решението, ние с ММ разсъждаваме така - имаме 3 деца, макар и да не са общи, като ще почваме играта от начало с общо дете, то със сигурност искаме да е без генетични аномалии. Не бихме могли да отгледаме дете със сериозни проблеми, т.е. ще го отгледаме, но това ще коства нашите животи и до някъде тези на децата ни. Сигурно на някой ще му прозвучи не добре това разсъждение, но това е положението. Щом медицината предлага толкова ранно изследване, ще се възползваме.
Няма значение в коя точно седмица се прави, може да бъде от 9та до 20та, така пише в сайта.
Ако е направен такъв тест БХС се обезсмисля и не се прави.

# 455
Манди, споделям мнението ти. Просто още не съм до там добре запозната.

# 456
nikolova_03 според мен има вероятност да са гъбички. Мисля, че няма смисъл да търпиш този дискомфорт 1 седмица. Ако имаш възможност се обади на АГ да се изкаже или ако смята за нужно да те види.

# 457
Здравейте, момичета! Включвам се при вас с предполагаем термин 24.07.2020, втора бременност. Имам девойка на 4г. и половина. Утре съм на първи преглед при АГ-то, но исках да ви попитам до колко е нормално да усещам менструални болки последните дни предимно вечер?

# 458
Jess777 добре дошла. Аз имах доста дълго време менструални болки. Може би след 10тина дена след закъснението ми почнаха да намаляват. Нормално е, но ти все пак сподели с твоя лекар.
Момичета, някой знае ли дали можем да ядем хайвер? Че моят мъж донесе, но нали уж морска храна не ттябва да се яде.

# 459
Jess777, добре дошла ☺️ мисля, че е нормално. С тази бременност засега нямам, но с първата първите 2 седмици чувствах тежест и пробождания

За хайвера, нз, май не бих рискувала

# 460
Момичета, дойде време да се оплача.. с предишната бременност не съм чувствала никакви неразположения, освен умората и хищния глад, а сега от вчера започна страшно да ми се гади.. най зле е вечер, вместо сутрин.. бебка иска внимание, мъжът ми е болен, и аз трябва да се грижа за всичко и всички.. добре че мъж ми е пич, и се държи, не ме натоварва излишно. Дано гаденето е добър признак, че все още само сакче сме видяли, а другия преглед е чааак на 6ти.. болки вече нямам, отшумяха, може и при другите да е така.. но ако ви притесняват болките, свържете се с АГ най добре

# 461
Здравейте Simple Smile
Със страх се записвам в тази тема, защото и аз не знам в какъв филм съм...
Последният ми цикъл беше на 06.10, термин 12.07.2020. На 36 години съм, майка на прекрасна дъщеря на 14 години.
На вторият ден от закъснението видях бледа, но ясно видима, втора черта. На 10-тия ден бях на преглед и тук започна гледането на филм без субтитри... АГ каза, че вижда сакчето, има си жълтъчно мехурче, но не е кръгче- като бобче беше. Което означавало, че матката го смачква и ще го изхвърли. Рев, сълзи и сополи и цялата вечер, ровене по форуми и сайтове, какво означава сплескан плоден сак. На другия ден още сутринта отидох при друг АГ (без да казвам каквото и да било), много мъничко било и за него всичко си е наред... Но все още не можех да се успокоя и отидох на трето мнение, за него всичко си беше абсолютно наред, дори ми показа, че сакчето си е кръгче вече и няма за какво да се притеснявам, дори успя да изчисли, че съм 4г.с+4д.
Понеже имам осезателна болка в яйчниците и отзад в опашната област, ми предписа 2х500 магнезий, 3х1 но шпа. С разширени вени съм и по негова препоръка пия вечер по една таблетка аспирин протект и 2х1 утрогестан вагинално.
На 02.12 ми е следващият преглед за сърдечни тонове, до тогава се опитвам да мисля, че всичко е наред и аз само се чудя какво да измисля...
И както е модерно да се пише напоследък, благодаря на изчелите ме до края, леко бременеене, пухкави бебета и цветя и рози...

# 462
И аз съм много зле. Всяка сутрин повръщам и се чувствам като пребита. Взех си болничен от ЛЛ, защото съм като парцал. Сутрин и вечер ми е най-зле на стомаха. Уж казват, че след 3тия месец би трябвало да отшумява. Аз съм към 8ма гестационна не ми се мисли ако трябва още месец да съм така. Нищо не ми помага. Пробвах лимон с вода, джинджифил с вода, компоти, препечени филийки. А всъщност зелените ябълки ме действат добре. Ако някой има някакви други идеи, моля да сподели Simple Smile

Моника Попгеоргиева 648810
   добре дошла Simple Smile Не се притеснявай.Посетила си все пак три лекаря Simple Smile Стискам палци на другия преглед всичко да продължава да е наред. Видях, че си писала, че си с разширени вени. Почна ли да носиш чорапи с компресия?И аз съм с разширени вени и ходя на съдов хирург често.Предписа ми чорапогащник първа компресия засега, никакви хапчета и мехлеми. Много ме притесняват, но каквото такова. Добре че поне забременях зимата, че лятото щеше да е още по-зле.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 19:48 от impresita

# 463
Моника надявам се всичко да е наред.
impresita и аз съм зле нон стоп ми е лошо и ми се гади и повръщам по 1-2 пъти на ден.Пробвах ,какво ли не ,но ми помагаше леко за 2-3 и след това пак повръщане.И аз съм в 8 г.с.Надявам се найстина да е до 3 месец ,защото не знам как ще издържа.Гади ми се от абсолютно всичко дори и само да си помисля за храна, а за миризмите да не говоря.Като парцал съм по цял ден.

# 464
Моника надявам се всичко да е наред.
impresita и аз съм зле нон стоп ми е лошо и ми се гади и повръщам по 1-2 пъти на ден.Пробвах ,какво ли не ,но ми помагаше леко за 2-3 и след това пак повръщане.И аз съм в 8 г.с.Надявам се найстина да е до 3 месец ,защото не знам как ще издържа.Гади ми се от абсолютно всичко дори и само да си помисля за храна, а за миризмите да не говоря.Като парцал съм по цял ден.

Искрено съчувствам. С дъщеря ми беше много зле положението,гадеше ми се и повр. До 9м.
Малко помага 1-2 глътки кока кола и лукчета

Общи условия

Активация на акаунт