ЮЛИ 2020

• 31 487
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Janetm пробвах и лукчета ,а безалкохолно много си пиех ,но откакто забременях не искам да го погледна.Пробвах веднъж да пия ,но ми стана много гадно.

# 466
Janetm пробвах и лукчета ,а безалкохолно много си пиех ,но откакто забременях не искам да го погледна.Пробвах веднъж да пия ,но ми стана много гадно.
Аз само едни ментови бонбона понасям, сладка мента на Орбит, всичко друго ми се гади само от мисълта. Безалкохолно обичах, сега също не мога да погледна... Пробвай сутрин малко парченце джинджифил и гореща вода, на мен ми помага, а и е полезно за имунитета Simple Smile

# 467
И аз съм с ужасно гадене. Беше ми поразминало за няколко дни и сега ме подкара на ново. На 2 мандарини съм цял ден Sleeping

# 468
Благодаря момичета. Ще пробвам с ментови бонбони и кола Simple Smile Тази вечер мъжът ми отвори един буркан с туршия да не ви кажа как мирише Grinning Вече е на терасата, че и хладилника вмириса.

# 469
Моника, добре дошла, звучи обнадеждаващо чутото, стискам палци всичко да е наред Hug

Към момичетата с гадене и повръщане - на мен ми помагаше вода с лимон, карах на ябълки и солети предимно. Но и при мен не беше много тежко. Ще видим този път как ще е, аз все пак съм доста назад от всички вас

# 470
  • София
Лелеее, а аз се оплаквам, че ми е студено... Млъквам! Няма да мрънкам за моите незначителни симптоми, че като чета за повръщащите и ми става неудобно Simple Smile))
Обаче! Гледах едно видео на някаква мацка за must haves през първия триместър, та се сетих, че тя показваше как дишала едно масло от лютива мента (pepermint). Малко шишенце, което си мотае пред носа като ѝ стане лошо.
Дано да помогна на някоя от вас! Ето това, например, би свършило работа.

Моника, сложила съм те вече в списъка на първа страница за късмет! Дано всичко е наред. На МамаНаПринцеса ѝ бяха казали, че има сплескан плоден сак, но на следващия преглед вече не беше сплескан. Явно не е нещо необичайно. Освен това - радвам се че има още някой, който е бил бременен преди 15 години като мен и сега търпи пуберски неволи Simple Smile

impresita, не яж хайвера. Не е вярно, че не може морска храна, а трябва да се избягва суровата риба, морските дарове и рибите, в които има повече олово - предимно едрогабаритни риби, например сьомга. Иначе риба хапвайте, заради омега-3 киселините, по-мазничка по възможност.

Jess777, мен до скоро ме болеше корема и кръста, напомняйки на ПМС, но много по-слабо. Да кажем до към 7ма седмица. Четох, че е напълно нормално, но сподели с АГ, ако те притеснява. Аз пиех но-шпа за собствено успокоение...

# 471
Манди Портокалова, всякакви пубертетни изблици се прекратиха, когато девойката разбра, че ще става кака (дай Боже), сега е толкова внимателна и загрижена, пита ме през 5 минути дали имам нужда от нещо. Не исках да ѝ казваме толкова рано, за да няма разочаровани, ако нещо не е наред, но таткото ме изпорти... Чак се разрева от щастие, толкова доволно прие новината Simple Smile И благодаря за заглавната страница, наистина имам нужда от малко усмивка за късмет Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 472
Момичета, на мен нищо не ми помага за гаденето. Опитвам соленки, бисквитки, понякога нещо свежо (цитруси, ябълки), понякога сякаш ми пригладнява и тогава хапвам нещо по-засищащо. Ама и днес си повърнах 2 пъти, а през останалото време си ми е лошо. Миналата бременност и четвъртия месец го изкарах така. Засега всичко е същото. Утре съм на преглед и ми е много притеснено дали ще видим сърдечна дейност. Днес пак имах кафеникаво зацапване Confused А снощи имах температура 37,6 без никакви други симптоми.

# 473
Здравейте, момичета. 🙂
На 24 години съм от град Бургас. Предполагаем термин  13 юли 2020 г. , трябва да съм в 7 г. с. по едно приложение. Все още не съм ходила на преглед. В петък исках направление, а личния ми лекар каза, че е рано и да изчаквам, макар че според мен е време.🤨
Имам болки само в гърдите и кръста. Надявам се да е нормално и всичко да е наред.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 23:45 от тинити

# 474
Здравейте и от мен. Мина днешният дългоочакван преглед, видя се плоден сак и сърдечна дейност Heart АГ каза, че жълтото тяло е кистозно, което не знам какво означава. Предписа витамини за бременни и метафолиева киселина. Като й казах, че ми се гади и съм отпаднала, 1 кг надолу съм веднага назначи изследвания още утре - ПКК, TSH, урина. След 2 седмици пак на преглед и с талон за женска консултация да отида.
Желая ви да сте бодри и свежи Flowers Four Leaf Clover

# 475
Ох, и на мен ми падна камък от сърцето. Като видяхме ембриончето и че му тупка сърчицето направо се просълзих Heart Цяла нощ не можах да заспя. Направо се бях настроила, че ще ми кажат че няма сърце и изостава. Но си отговаря точно на развитието - 7с и 1д Blush Сега пак ми е адски лошо, но съм много по-спокойна!

# 476
Здравейте и от мен. Мина днешният дългоочакван преглед, видя се плоден сак и сърдечна дейност Heart АГ каза, че жълтото тяло е кистозно, което не знам какво означава. Предписа витамини за бременни и метафолиева киселина. Като й казах, че ми се гади и съм отпаднала, 1 кг надолу съм веднага назначи изследвания още утре - ПКК, TSH, урина. След 2 седмици пак на преглед и с талон за женска консултация да отида.
Желая ви да сте бодри и свежи Flowers Four Leaf Clover

Tcveteto честито сърчице! Жълтото тяло е като кистичка но после си изчезва. Бяха ми го казали същото с първата бременност. Grinning

Аз пък днес съм в болнични , че малката ми дъщеричка ми вдигна Т снощи. На всичкото отгоре спа при мен и през ноща тупна от леглото , а спалнята ни е висока. Така си изкарах акъла през ноща б*аси стреса. Почнах с утрогестана тъй като имам конизация. Предишната си бременност изкарах в голям стрес тъй като ме бяха наплашили ,че имам много къса шийка и няма да изкарам бреенноста. Бях със превантивен серклаж и за щастие нямах никакви проблеми и в крайна сметка изкарах една лека и безпроблемна бременност. Сега пак ме мъчи този въпрос да слагаме ли серклаж или не. Говорихме с АГ то по темата , изписа ми утрогестана (той действа като химичен серклаж и кара шийката да набъбва) .Каза,че ще следим и мерим шийката. Аз предпочитам на сигурно . Направо бях забравила колко е гадно тва нещо.По спомени шийката ми е около 3.5см.  Някой има ли в темата да е имал конизация?

# 477
Здравейте!
Честити тупкащи сърчица!
Аз пък покървих с червена кръв. Беше еднократно , но доста. Спря почти веднага. Бях до спешното, че беше много късно и там казаха, че всичко си е на мястото и нямам отлепване. Надявах се, че поне тази бременност няма да имам кървене , но явно ще е като първата. Дано да нямам поне отлепване, че аз нещо не им повярвах😆На преглед съм чак на 9- ти. Дано всичко да е наред!
Пия утрогестан 2*2, но-шпа 3*1, мета фолиева киселина.
Хубав и свеж ден на всички.

# 478
Здравейте момичета!
Днес съм на преглед. Малко съм притеснена, но се надявам всичко да мине добре и да видим плодно сакче. Пия само фолиева киселина, но ще питам и за някакви витамини. Тъкмо си бях взела магнезии, но като разбрахме добрата новина реших да не ги започвам. Уф, че нямам търпение за тоя преглед. Grinning Вие при същите лекари ли дето ходите сега ще записвате ЖК ? Аз днес съм на платено, че все още не съм решила при кой ще се записвам. От коя седмица най-рано може да се запише ЖК ? Дали преди това трябва да мина при въпросния лекар на преглед или директно се записвам да ми я води ? Не съм много запозната как става.
Приятен ден на вас!

# 479
Аз едва сега започвам фолиевата киселина, че бременността не беше съвсем планирана 😂 за първата пих огестан, след положителния тест

Още не съм решила къде да се следя. Предишната ми лекарка беше ок, но избрах друга болница за раждане и тя не остана доволна май. За последния месец си останах без лекар на практика и ходех при случайни за тонове.

Коремчето ми е подуто и нямам апетит. Понякога ми боцка и придърпва леко, но друго засега няма като симптом. Аз май съм за другата тема, защото повечето калкулатори ми изкарват термин 01.08 😆 но вече почнах да пиша тук, а и голямото дете се роди по-рано, може и сега да е така. Ако нямате против ще остана при вас ☺️

Хубав и усмихнат ден ви желая 🤗

Общи условия

Активация на акаунт