Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 12 / Ноември 2019

• 227 383
  • 3 769
  •   1
Отговори
# 2 775
Пепе не знам на каква се прави. Преди много време пуснах тук едно интервю, дадено за нейна приятелка, туко що заминала за Дания, преди Филип 2, преди децата. В това интервю говори, как щяла да се върне в България, само когато има какво да даде на страната, не помня интервюто в детайли, но цялостният вайб беше, че едва ли не България не ѝ подхожда. Сега пък Дания била депресиращото място. Някои потребителки навярно помнят за въпросното интервю, наскоро го търсих да го пусна наново, но не го открих.

Че какво по-нормално от това да си промениш мнението с времето и като отшуми първоначалната тръпка от новото и различното, да си дадеш сметка, че нещата не са само розови?
От позицията на човек, прекарал време в чужбина и върнал се, твърдя, че е абсолютно нормално. И начинът, по който говорех за държавата преди да замина/след като прекарах там половин година, и начинът, по който говоря сега, са доста различни.
Също - напълно е нормално да интегрира любимите си датски неща в сегашното си ежедневие. Защо не? Това, че се е върнала, не значи, че тук всичко й пасва на 100% и че всичко в Дания е било ужасно. Ако се замислите, едно време цялата идея на заминаването е била именно връщане и донасяне на новото, непознатото, различното, по-доброто. Simple Smile  (съответно, да разпознаеш кои неща са далеч по-добре в родината ти)

Нещата са много далеч от черно-бели (мрази ли Дания, не я ли мрази) и не зная дали наистина не го разбирате или просто нямате досег до никого, който се е върнал от чужбина и е адекватен (гастарбайтерите, тези, които там чистят тоалетни, а тук се фукат със заплати, не ги броя; също както и фалшивите патриоти, немилите-недрагите, които обаче милеят за родното и т.н.)

Иначе и според мен статията за фуудпанда не е на ниво, доста повече съвети можеше да даде.

# 2 776
  • Русе
https://woty.graziaonline.bg/2019/society - майчето от ,,Живот със синдром на Даун,, е в една от категориите за Жена на годината

# 2 777
И аз винаги се сещам за епизода от Sex and the city с ластика, когато видя Пепе.
Според мен думите й за Дания са оправдание защо не е заминала с Филип и се е наложило да се разделят след като той не е могъл да се интегрира в България.

Ми то не стана ясно защо се разделиха. Уж той искал да дойдат тук (тя не толкова) пък после всеки си бил щастлив в неговата държава... последно? Него не го видяхме много да се зори да се интегрира тук, тя не могла там, но иначе всяка втора дума ѝ е в Дания така, в Дания онака. Сигурн съм, че в един момент ще пльосне сълзливо видео и за раздялата, няма как да пропусне тази възможност за ударна доза ЮТ гледания. Просто все още ѝ е много криво. Като мине малко време, ще монетизира и този момент от живота си, колкото и в момента да се опитва да избягва да говори за това. Алчността за ляйкове и гледания е по-голяма от някакви си там съкровени семейни моменти.

# 2 778
Еми то как да се интегрираш като не полагаш усилия. Филип тук не положи усилия да се интегрира, предполагам, че и Пепа в Дания не е положила особено. Пък после държавата им е крива.

# 2 779
До някъде оценявам саркастичното чувство за хумор на АДРИ, но на всяка снимка има някакъв подигравателен коментар за нея си. Това не говори добре за теб Адри. Поне на мен не ми. Чета следното - чакай аз да се наклепам, че да не ме наклепат другите Grinning Поне да не е на всяка снимка. Малко самочувствие. И в коментарите ти съм го забелязала.

# 2 780
Това с Шива.. тъпо впечатление прави, говори и за „професионализма” на Фууд Панда. Тя е от хората, които обичат да се изказват „изчанчено”, вероятно с цел да звучи интересно и интелигентно - делегира, ризорт, референция и всякакви подобни, което всъщност има обратен ефект. Голяма нейна грешка, както и на агенцията, която работи с нея, е че не знаят кога да спрат. Кризисният пр не винаги върви по учебник - не след всяка ситуация статия във вестник или рязка смяна в съдържанието дават положителен резултат. Има моменти, в които човек трябва да се покрие за малко. Не казвам да не снима и качва, напротив. Просто не е най-подходящото време да бъде представяна като съветник, пример или кавото и да е.
Коментарът на Ния е злобен и излишен.

# 2 781
https://woty.graziaonline.bg/2019/society - майчето от ,,Живот със синдром на Даун,, е в една от категориите за Жена на годината
Още не знам дали я харесвам или не...някак пасивна е във видеата

# 2 782

Силвена я познавам само,че от много години не съм я виждала. Тя е сестра на моя бивша съученичка и само положителни неща мога да кажа за нея и сестра й .

# 2 783
Със Силви и Краси и аз имах честта да общувам на живо. Прекрасни, слънчеви, добросърдечни и много хармонична двойка Simple Smile Гласувах за нея в категорията, за която е номинирана, защото намирам дейността им за съществен принос за много хора.

# 2 784

Много класа - инДжинерина от Кристиания.

# 2 785
Ав познавам хора от чужбина. Интегрираха се и си останаха там и на тях им беше трудно,но се справиха. В момента тук не искат да се връщат,защото си подредиха живота на другото място.
Познавам и такива,които се върнаха от чужбина и бяха много недоволни от дадена страна. Работата не им била добре,хората и те. Вярно,че в чужбина може и да те излъжат ама тея хора принцип си ги познавам и са си мързеливи и където и да идат не им е добре.
Според мен си е точно такъв случая и с Пепе и Филип и в трета държава да бяха отишли пак нямаше да им се получат нещата.

# 2 786
Детето е било на кино - гала премиерата на Замръзналото кралство 2

Скрит текст:

Ама добре му стоят рогата на Мартин. СлочаЕност? Joy

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 16:46 от Не се сърди, човече

# 2 787
Пепе май трябва наистина да рекламира противозачатъчни( видях го в коментарите под снимката й).Тя хубаво апелира за ранното раждане, но и в интервюто казва , че никога не е мислила , че на тази възраст ще има 2 деца.Сиреч , мадамата преди един път с Фичо, недообмислено родите детето и ..знаете как се развиха нещата.Та за да няма още деца от не знам кой по ред Филип .. контрацепция!😬

# 2 788
По принцип ми е малко прекалено идеализирането на живота в чужбина, не всеки може да се интегрира и не е длъжен. Има хора, които завършват там и бързо си намират среда , но това е до човек, до късмет и в голяма степен до самата страна. Имам приятелка, която има доста уреден живот в чужбина, но и липсват приятелите и начина на живот тук. Всеки си преценява плюсовете и минусите , Пепе може да се е чувставала добре в Дания , в последствие да и харесва повечв в България , при положение, че тук и е по-лесно да гледа децата си защо да се “доказва” в Дания? В крайна сметка всеки си преценява къде св чувства по-спокоен, не виждам противоречие да и липсва Дания на моменти, все пак е живяла там, има хубави спомени , приятелка е с Елица, може да си изпитва носталгия. Факт е , че едва ли ще се върне там за постоянно.

# 2 789
Трябва да се има предвид и, че финансово са били зле, докато са живели в Дания. Та и това е бил основният мотив за връщането, наред с другите неща.

Общи условия

Активация на акаунт