The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 469
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, следя ви от известно време и стигнах до извода, че по вечето от вас борят разширени пори , кожата им е мазна и т.н.
Моята кожа е суха , на 48 години с много петна от слънцето и първи наченки на бръчки.
Моля дамите със сходни на моите проблеми да споделят какво ползват и от какво виждат ефект.
Искам продукти, които не изсушават , да избелват петната и анти ейдж.

# 151
Момичета, имам въпрос?
Ниацинамидът как го ползвате? Хидратирате ли преди това или директно на почистена кожа?
Аз правя така: първо хидратиращ серум(Хиалуронова киселина/Маринхиалуроникс) и след това Ниацинамид.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 18:04 от mama galka23

# 152
В началото като си го взех ползвах само него. След това се сдобих и с Marine hyaluronics и сега слагам първо нея и след това Ниацинамид.
Момичета, имам въпрос?
Ниацинамидът как го ползвате? Хидратирате ли преди това или директно на почистена кожа?
Аз правя така: първо хидратиращ серум(Хиалуронова киселина/Маринхиалуронокс) и след това Ниацинамид.

# 153
Здравейте, следя ви от известно време и стигнах до извода, че по вечето от вас борят разширени пори , кожата им е мазна и т.н.
Моята кожа е суха , на 48 години с много петна от слънцето и първи наченки на бръчки.
Моля дамите със сходни на моите проблеми да споделят какво ползват и от какво виждат ефект.
Искам продукти, които не изсушават , да избелват петната и анти ейдж.
Продукти с антиейдж действие - Buffet + copper - съдържа същото количество медни пептиди като в предишната версия на CAIS от високия клас козметика на Deciem - NIOD. Освен крема с третиноин, медните пептиди са съставката, която трайно присъства в козметиката, която ползвам. Доволна съм и от другия пептиден серум с матриксил, но ако се ползва Buffet + copper, този с матриксил може да се пропусне, тъй като матриксил има и в състава на B+c.
Грижа за водно-липидната бариера на кожата, която предпазва от загуба на вода и изсушаване - продукт с ниацинамид - ползвам серум на корейски бранд Tiam (10%), защото серумът с ниацинамид на The Ordinary е с цинк, който изсушава и е по-подходящ за мазна кожа. Ниацинамид в добро количество, ако не се лъжа 4%, има в крема за лице на бюджетната марка CeraVe, като добавеният плюс е, че е в комбинация със серамиди.
За изсветляване на петна се надявам някой друг да добави препоръки - мисля че серумът с Арбутин е предназначен за тази цел.
За ексфолиация - серумът с млечна киселина (5%) е добър за начало  - и ексфолира, и има хидратиращ ефект.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 19:36 от elenora

# 154
Момичета, имам въпрос?
Аз правя така: първо хидратиращ серум(Хиалуронова киселина/Маринхиалуроникс) и след това Ниацинамид.
Явно твоя начин е правилен, а моят не. Понеже аз първо нанасям Ниацинамида и после Хиалуроновата киселина + В5 и цял ден се беля ужасно като гущер. Weary Сега ще пробвам да ги обърна, но според мен си на правилния път. Simple Smile

# 155
Ниацинамида е накрая преди крема за лице или смесен с него.

# 156
При мен Ниацинамидът се бели при всички положения. Даже такъв слънцезащитен крем си купих, който също става на кир и картинката е пълна... нямам търпение да свърши... :Д

# 157
Някой с проблемна кожа, акне, пори имал ли е проблем с Matrixyl 10% + HA и Lactic Acid 10% + HA? След като ги купих видях, че и двете съдържат глицерин а съм чувала, че запушва порите.

# 158
Аз ползвам млечна киселина, но попринцип киселините, които стимулират обновяването на клетките могат да засилят акнето, защото уж го изчистват. Аз от около 3 месеца я ползвам и имам периоди на влошаване и на подобряване, кито не съм сигурна точно на кои продукти се дължи, тъй като сменях няколко.

# 159
  • Somewhere in Spacetime
Това с чистенето на кожата при въвеждането на киселини и ретиноид уж го дават да е до 8 седмици, обаче при мен продължи повече - около 3 - 4 месеца. Отдавам го на състоянието на кожата и на това, че не се опъпчих изведнъж, и то много в проблемните зони, а постепенно. От една страна, е добре, че не бях като орехова торта, но от друга - много беше досадно.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 20:13 от Black Hole

# 160
Ами аз се опъпчих доста, но много бавно се чисти и не мога да разбера дали е просто защото има доста за изчистване или не ми понася добре.

# 161
Аз използвам ниацинамид-а първо и след това ХК и серум.
Щом пишете че той изсушава кожата,първо я хидратираме а после изсушаваме?!
Аз ли нещо не разбирам ,какъв е смисъла?
Явно и аз го правя грешно..

# 162
Здравейте . Може ли да ми препоръчате продукти на марката. С нормална кожа съм с омазняване в Т зоната,пори,тъмни кръгове ,бръчки тип пачи крак и доста пигментни петна.Благодаря предварително 😊

# 163
Аз използвам ниацинамид-а първо и след това ХК и серум.
Щом пишете че той изсушава кожата,първо я хидратираме а после изсушаваме?!
Аз ли нещо не разбирам ,какъв е смисъла?
Явно и аз го правя грешно..
Точно така, първо хидратираме, а после изсушаваме. Ако правилно съм разбрала, тогава хидратацията е вкарване на вода, а ниацинамида мисля, че изсушава, защото намалява мастната секреция, а не защото кожата губи вода като го мажем.

# 164
Направих си поръчка от сайта на Deciem и сега тръпна в очакване на продуктите. Внимателно прочетох всичко , което пише към продуктите, но имам някои въпроси към вас.
Кои киселини или тоници трябва да се отмиват с вода и след колко минути. Аз например поръчах Lactic Acid 10% и мисля , че не трябва да се отмива, но моля споделете.
Кога вечер или сутрин да се използва Retinol 0.2% in Squalane и кога да го вмествам преди Hialuronic Acid 2%+B5 или NMF и през колко дни да го ползвам?
Поръчах също и Argireline и Resveratrol, както и Алфа Арбутин 2%+НА/за петната/.
Дано някоя мила дама с опит в използването на продуктите ми даде някакви насоки.

Общи условия

Активация на акаунт