The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 478
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
kristalina04, въпрос на личен избор е дали серумът с млечна киселина 10% да се измива. По принцип няма указание за необходимост от измиване. Киселините се смята, че се неаутрализират след около половин час и затова се пеепоръчва да се изчака поне 20ина минути преди да се нанесе друг продукт. Серумът обаче може да се ползва като маска и да се отмие, ако да речем предизвика дразнене при по-чувствителна кожа. Аз не измивам, а изчаквам и нанасям следващ продукт.
Ретинолът в сквалан се нанася само вечер и понеже е на маслена основа, идва след серумъ с хиалуронова киселина, като последен продукт или като предпоследен преи NMF крема. Ретинолът е добре да не се съчетава с 10% та млечна киселина, за да не предизвика сериозно дразнене, зачервяване и т.н.
Аргилеринът е на водна основа (доста е воднист) и се нанася преди масла и кремове. Идеален е за ползване сутрин.
Ресвератролът е с основа пропанедиол, който не е масло, но се усеща като такова.
Не съм ползвала серума с арбутин.

# 166
https://www.deciemchatroom.com/the-ordinary-products/

Млечната киселина не я отмивам.
АА може и сутрин, и вечер - при водните серуми.
Ретинолът - само вечер и трябва слънцезащита.

# 167
Дами, има ли някоя от вас на възраст около 55г., която да ме ориентира с препоръка за серум за майка ми? Аз ползвам активно продуктите на бранда (на 25г. съм), майка ми също прояви засилен интерес да ги пробва, виждайки ефекта при мен, но се колебаем какво да включи в рутината си. Кожата ѝ е нормална, без несъвършенства и петна, леко чувствителна. Рутината е опростена (според моите виждания) откъм продукти, т.е. измиване сутрин + дневен крем и слънцезащита, а вечер - премахване на грима, тоник и нощен крем с ретинол, тепърва я убеждавам да включи и допълнителни стъпки в нея. Замисълът е да включи поне 1 серум за действие през нощта (на първо време) и също гликоловият тоник, засега съм се спряла на Матриксил и ХК, дали тази комбинация е ОК според вашият личен опит за този тип кожа, или бихте препоръчали нещо друго като за първи серуми? Целѝ превенция на бръчки, доколкото е възможна, плюс хидратация, затова бих искала да помоля за препоръка, ако някоя от вас смята, че други продукти биха били по-подходящи.

# 168
  • Стара Загора
Здравейте, и аз съм решила да направя поръчка от сайта. Но имам 2 въпросчета - колко евро е доставката и откъде изпращат пратките, за да знам дали трябва да се съобразявам със сумата? Grinning

# 169
Браво. Добре дошла на Тъмната страна.

Над 25 евро доставката е безплатна. За сега идват от Англия.

# 170
Дами, има ли някоя от вас на възраст около 55г., която да ме ориентира с препоръка за серум за майка ми? Аз ползвам активно продуктите на бранда (на 25г. съм), майка ми също прояви засилен интерес да ги пробва, виждайки ефекта при мен, но се колебаем какво да включи в рутината си. Кожата ѝ е нормална, без несъвършенства и петна, леко чувствителна.

Аз съм на тази възраст, но за превенция започнах да използвам третиноин. Хидратиращият крем, с който го редувам и който ползвам сутрин, смесвам точно с матриксил , но добавям и аминокиселините - само че моята кожа е по-скоро суха, отколкото нормална. Иначе веднъж седмично използвам киселина и веднъж витамин ц, смесен с ресвератрола. Ползвам сутрин редувайки и euk/пикногенол. Непосредствен ефект не виждам, нито очаквам, разчитам по-скоро да не виждам неприятни промени. Също не знам дали си внушавам, но мисля, че изключително добре ми се отрази преминаването към двойно почистване на слънцезащитата/грима с хидрофилно олио и балансираща пяна и включването на хидратиращи тоници. В общи линии принципите на превенцията май са едни и същи, независимо от възрастта, само че става все по-наложително да я прилагаме.

# 171
И аз идвам Blush
Връщам се от Дъглас ДъМол разочарована, че не можах да купя THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1% СЕРУМ. Само от Парадайс можело, но така е като се юрвам разбрала-неразбрала Joy
Искам да повлияя на няколко след-акне петънца и няколко след-слънчеви.
Ще се върна да чета назад, може пък да успея и от Англия да комплектовам поръчка, виждам че там имат и по-голяма разфасовка от серума. Това ще ми е първата среща с тази козметика.

# 172
  • Стара Загора
Може да се поръчва през сайта на Douglas с безплатна доставка до техен магазин. Поне така разбрах, моля, ако греша, да ме поправите. Не съм правила поръчка до сега, но мисля скоро да поръчам, тъй като в нашия град въобще не се предлага козметика на The Ordinady, а пък като за начало няма да взимам толкова продукти, стойността на които да е над 25 евро за безплатна доставка.

# 173
Благодаря! Така е, сега влязох да прочета. От четвъртък пък, имат и -15% на всичко.

# 174
Благодаря! Така е, сега влязох да прочета. От четвъртък пък, имат и -15% на всичко.
На сайта на The Ordinary намалението е 23%. За 25 Евро с безплатна доставка  може да се направи добра комбинация.  Намалението важи и за останалите козметични линии на компанията Deciem, така че възможностите за комбиниране са доста.

# 175
влизам с мнение за NIOD COPPER AMINO ISOLATE LIPID 1%
Не ми харесва усещането върху кожата, мислех, че може да не е така мазно. Да, не съдържа масла, но тежко ми идва. Също така не може да се нанесе "a very small amount", трябва си повече за да се разнесе. След него да се ползва хиалуроновата киселина не знам дали изобщо има смисъл. Аз нанесох крем. Не попива а още съм си лъскава. Мислех ако ми допадне да поръчам още някоя опаковка докато са намалени, но уви.

# 176
  • Стара Загора
Браво. Добре дошла на Тъмната страна.

Над 25 евро доставката е безплатна. За сега идват от Англия.

Много благодаря. Purple Heart

# 177
^^Аз исках да включа този нов продукт с медните пептиди към поръчката си, но се оказа изчерпан Neutral Face

Не ми харесва усещането върху кожата, мислех, че може да не е така мазно. Да, не съдържа масла, но тежко ми идва. Също така не може да се нанесе "a very small amount", трябва си повече за да се разнесе. След него да се ползва хиалуроновата киселина не знам дали изобщо има смисъл. Аз нанесох крем. Не попива а още съм си лъскава. Мислех ако ми допадне да поръчам още някоя опаковка докато са намалени, но уви.

# 178
^^Аз исках да включа този нов продукт с медните пептиди към поръчката си, но се оказа изчерпан Neutral Face

Скрит текст:

Сега е наличен

# 179
Къде е изчерпан? В сайта на DECIEM е наличен. И цената му е достатъчна за безплатна доставка.

Общи условия

Активация на акаунт