The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 037
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Аз слагам една мерителна лъжичка , ама ми стои все едно неразтворено на кожата после.Та се чудех дали не слагам много.

# 661
Момичета, Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% го няма в сайта на Дъглас, предлага ли се въобще в България?

# 662
Алфа Арбутин си купих мин.седмица от Парадайс,София.

# 663
От извеснно време тествам няколко серума и шипковото масло. Поръчах доста неща, но реших да ги включа постепенно, за да видя от кое имам ефект. За сега Бюфет ми харесва, от кофеиновия серум не виждам ефект върху уморен вид и тъмни кръгове, шипковото масло е доста мазно и не попива добре, ползвам рядко само вечер и за сега нямам мнение все още. Серума Argireline нещо не мога да го определя дали ми харесва или не, някак не разбирам в каква насока действа. Но като цяло забелязвам, че кожата се омекоти, заглади и стои по-хидратирана. Тези дни ще въведа и серума с ХК.
Кой серум избистря тена, имам бледи петънца и искам леко изсветляване, но без белене и силно ексфолиране? Просто по-свежа и светла кожа като цяло ми е целта? Какво ще ми препоръчате?

# 664
  • София
Аз отскоро ползвам Azelaic acid и определено избистря тена и кожата светва. До сега, това е продукта им, от който имам най-видим ефект.

# 665
Здравейте, момичета! На 32 години съм, със смесена, но много дехидратирана кожа, от време на време ми излизат пъпки, боря и бръчки вече, особено около очите. от около година вечер слагам в околоочната зона, както и върху челото (където имам мимическа бръчка) Retinol 0.2% in Squalane плюс серум 20% витамин ц (на друга марка). Освен че при мен няма абсолютно никакъв ефект, витамин ц толкова ми избели кожата около очите, че буквално съм като панда. Да подчертая, че имам лунички, те си стоят, но тенът ми стана супер бял. Аз определено не търся този ефект, тъй като и без това съм бяла. Ето защо смятам да преустановя витамин ц и в момента се колебая между бюфет и Матриксила. Четох доста, но не мога да преценя дали те имат избелващ ефект? Също, кое от двете препоръчвате вие?

# 666
В Douglas има -20% и безплатна доставка, но някои неща ги няма, като Niacinamide.

# 667
Супер, поръчах си най-после вит. Ц на прах.
Исках да си взема и RESVERATROL 3% + FERULIC ACID 3% серум, защото четох че са супер комбинация с вит. Ц, но няма налично...

Ъпдейт: случайно проверих пак за въпросният серум в Дъглас и излезе в наличност, поръчах пък ще видим...
В момента има и Ниацианамид.
Та проверявайте, може да изскочи нещо.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:07 от Mamma_knows_best

# 668
Цените са ги вдигнали малко обаче.
Ниацинамида струваше 11,80.
Сега е 12,50 намален на 10,00.

# 669
  • софия
Няма спекула!
На фона ,че  само с доставки ще работят .
Мен ме изненада сквален на сайта на То по спомен го поръчвах и нямаше 10лв,тук в Дъглас е към 14лв.

# 670
И аз идвах с новината за намалението в Дъглас.
И въпрос - в момента ползвам Гранактив ретиноид 2% и пилинга АНА+ВНА. Сега, обаче, с появата на слънцето, мисля да ги спирам и се чудя с какво мога да ги заменя. Трудно ми е с
подновяване на слънцезащита през деня, иначе от ретиноида съм много доволна - имах една сравнително дълбока гневна бръчка, в момента я няма, направо се е заличила. Положението с пачия крак, също е чувствително подобрено.
Суха кожа, фини линии и първи бръчки, също една купероза боря в момента.
Едното, което мисля да взема, е масло от маруля и може би хиалуронова киселина. Ще съм благодарна на всякакви идеи.

# 671
Вчера отворих Marine Hyaluronics серума, ами то направо като вода... Някак неудобно за мазане, всичко остава по пръстите ми. Вие как го нанасяте? И като начало май прекалих с количеството и почна да лепне по едно време и го измих. Не понасям серуми, които не попиват и лепнат...Ще видим дали ще се спогодим. За сега май само Buffet ми харесва определено...
Явно не oцелвам какво да поръчам, ще трябва да тествам други техни продукти... Smiley

# 672
Аз директно си го капя на лицето.

# 673
Аз също капя върху лицето: на челото и на двете бузи и размазвам.
Но не видях кой знае какъв ефект след едно шишенце и не повторих.

# 674
На мен изобщо не ми лепне - като вода е, но доста добре хидратира. Аз си капя първо в едната ръка и леко разнасям с другата, след което почвам да го нанасям с леки потупвания. Така хем ръцете, хем лицето са хидратирани. Но, както бях писала - не го ползвам, че май развих алергична реакция от него.

Общи условия

Активация на акаунт