The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 439
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
WELT, от къде мога да я видя тази снимка по-ясно, има ли я в сайта на децием, и очилата слагам, но нищо не разчитам.

Пак да попитам от къде мога да видя снимката в по-ясен вариант.

# 361
Аз лично полвам Ресвератрола с агресивните Витамин С или Сквалан, но с първия ефекта е впечатляващ, което и от двете да вземеш е по-поносимо, но пак смятам, че не бива да се прекалява. С 30% кожата не стои мазна.
Ползвам вечер, но не всяка, че започва да дразни.
Имам и пудрата, но още не успявам да уцеля количеството, за да не става свръхчувствителна кожата ми.
Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% - този е значително по-безобиден, без дразнене и може да се ползва и през деня.
Горещи благодарности на Check, че ме насочи към него. bouquet

# 362
WELT, от къде мога да я видя тази снимка по-ясно, има ли я в сайта на децием, и очилата слагам, но нищо не разчитам.

Пак да попитам от къде мога да видя снимката в по-ясен вариант.
Понеже нямам по ясен вариант, ще препишс информацията от нея малко по-късно и ще я постна.

# 363
Welt, много благодаря.

# 364
Преписвам табличката с Ретиноидите дословно. Не съм я съставяла аз, тепърва започвам с марката и съм я запазила само за информативни цели.

Retinoids Guide

Granctive Retinoid 2% Emulsion
Emulsion
Strength: ***
Best for those who want a medium strength retinoid product (за тези, на които им трябва средно силен продукт)
Signs of raging, textural irregularities (признаци на старение и неравности)

Granactive Retinoid 2% in Squaline
Anhydrous solution
Best for first time retinoid users and sensitive skin (ако досега не са ползвани ретиноиди и за чувствителна кожа)

Granactive Retinoid 5% in Squaline
Anhydrous solution
Strength: *****
Best for anyone ready to upgrade from Retinoid 2% version (за хора, които искат по-силна версия на предишния продукт)
Signs of aging, textural irregularities (признаци на старение и неравности)

Retinol 1% in Squaline
Anhydrous solution
Strength: *****
Best for advanced retinol users who've been on retinol for years (за тези, които ползват ретинол от години)

Retinol 0,5% in Squaline
Anhydrous solution
Best for those who want a medium strength retinol product (средно силен продукт)

Retinol 0,2% in Squaline
Anhydrous solution
Strength: **
Best for first time retinol users (за тези, които ползват ретинол за първи път)

PM USE ONLY! Do not use with other retinoid treatments. Ползват се само вечер и не се комбинират с други ретиноиди.

# 365
  • София
Значи, имах две малки пъпчици и белезите ми стоят вече близо месец. По принцип си ми стоят дълго, аз аъм бледа, но този път сякаш повече.  Азелаинова ли да си взема?

# 366
Момичета, отворих да направя свтето на Marine hyaluronics и нещо ми щипе като се намазах. Някой с подобни усещания?

# 367
При мен няма никакви неприятни усещания от Marine hyaluronics. Ползвам го десетина дни вече. Чудя се кое ще е следващото, което ще включа. Май ще е нещо с Витамин Ц.

# 368
Welt, страхотна си, много голямо благодаря  bouquet

# 369
Към витани Ц-то се изгражда толерантност с времето. Отначало щипе, след месец два, не. Ползвах година вит. ц 23%, но не видях кой знае какъв ефект и го зарязах.

# 370
Значи, имах две малки пъпчици и белезите ми стоят вече близо месец. По принцип си ми стоят дълго, аз аъм бледа, но този път сякаш повече.  Азелаинова ли да си взема?
Пробвай с ниацинамид + цинк и евентуално млечна киселина. Ако не си ползвала киселини до момента млечната е най-лека.

# 371
  • София
Мерси, Уейв! Никакви не съм ползвала, искам само на място да прилагам.

# 372
От около месец ползвам Ниацинамид и Гранактив ретиноид 2% и състоянието на кожата ми доста се подобри - стана някак по-плътна, сякаш светна и се избистри и фините линии се позапълниха. След проба с изключване на единия продукт установих, че ретиноидът е причината и мислех следващия път да взема 5%. От картинката, която си постнала, се ориентирам, че правилно съм се насочила.
Точно същото ползвам и аз, ниацинамид сутрин, а ретиноида - два пъти седмично, нещо много ми дразни на очите. Имам и матриксил, и ваксината, и ха + б5.
Каква е последователността при вас?
Благодаря.

# 373
Скрит текст:
От около месец ползвам Ниацинамид и Гранактив ретиноид 2% и състоянието на кожата ми доста се подобри - стана някак по-плътна, сякаш светна и се избистри и фините линии се позапълниха. След проба с изключване на единия продукт установих, че ретиноидът е причината и мислех следващия път да взема 5%. От картинката, която си постнала, се ориентирам, че правилно съм се насочила.
Точно същото ползвам и аз, ниацинамид сутрин, а ретиноида - два пъти седмично, нещо много ми дразни на очите. Имам и матриксил, и ваксината, и ха + б5.
Каква е последователността при вас?
Благодаря.
Първо слагам ниацинамида, после ретиноида, т.е. по-воднистата консистенция първо. От това, което четох, разбрах, че ако се използват няколко серума на водна основа, първо се  нанася този, който се занимава с основния проблем. Понякога ниацинамида го слагам на мокро лице и имам чувството, че не опъва толкова кожата. След ретиноида слагам крем (в момента ползвам хиалуроновия на Лореал и много ми харесва как попива без да оставя мазни следи). Напоследък слагам и от капсулите на Балеа - нощните или тези за  лифтинг ефект, тях ги вмъквам преди крема. Кожата ми е суха и изпива всичко, а сутринта е мека, немазна и подхранена, стои сякаш напомпани и там, където обикновено има фини линии са загладени на спокойно лице. Чак ми е странно като се видя в огледалото. Grinning
Обмислям да взема и нещо с хиалуронова киселина, както и някое масло, чудя се само кое точно - от шипка или от дива марула.
Също исках да попитам пилингът АНА+ВНА колко време се ползва? Прави ли се пауза? Аз го прилагам 2 пъти седмично от около месец и нямам проблеми, кожата ми седи някак лъскава, което ми е странно. Не я усещам суха, раздразнена, но се замислих дали не трябва да се правят почивки все пак.   
Извинявам се за дългия пост!

# 374
Аз бих препоръчала марула олиото, макар че моето е на друга марка. Не запушва порите, то е едно от малкото, които могат да се нанасят и директно върху кожата.

Общи условия

Активация на акаунт