Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 124
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Не знам къде го намерихте това, нито дали се отнася за този модел (дайте линк). В моята книжка не пише подобни неща.

# 556
От нета е, в моята книжка няма нищо за wifi също, което значи най-вероятно тона, което казвате.. Много жалко наистина, все се надявах да мога да вляза в настройките..

# 557
Отзиви за този Samsung? https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-samsung-1400-ob-min-8 … ?ref=fav_pd-title
Колко време средно е цикълът на пране и сушене?

# 558
Отзиви за този Samsung? https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-samsung-1400-ob-min-8 … ?ref=fav_pd-title
Колко време средно е цикълът на пране и сушене?

4 часа 4 и половина. Аз имах модела 9/6 кг за година може би, добре переше, тиха беше, но сушенето не и беше силната страна, винаги трябваше досушаване 30 мин или на закачалка, понеже моделите на самсунг не са със сензор за влагата, а за теглото, тегли прането преди да започне сушене и така определя времето. Като цяло е по-добър избор от Hotpoint Aqualtis, която ги изсушаваше, понеже беше със сензор, но сушеше на прекалено висока температура, дори и на синтетика и мачкаше и свиваше необратимо.

# 559
  • Морска приказка
Здравейте. Имам въпрос към тези потребители, които ползват уред с термопомпа. По-конкретно за комбинирания уред на AEG, който доста се дискутира в темата. В няколко магазина вече ми казват, че уреда задължително подлежи всяка година на профилактика на термопомпата, която профилактика е около 100 лв. всяка година. Та въпроса ми е, за тези които ползват по-дълго време уреда, правилили сте някаква профилактика на уреда и изобщо как стои въпроса с поддръжкта?

# 560
Ами аз я ползвам малко повече от две години. Работи си нормално. Профилактика не е правена.

# 561
И аз съм две години и половина почти. Нищо не е правено.

# 562
# 563
Здравейте, някой който разбира ако може да изкаже мнение за Gorenie и по точно Gorenje WD10514
10кг. / 7 кг. с голям барабан с 5 г. гаранция за 800лв не е ли супер?
Зная чш AEG и Elektrolux ще ми препоръчате Simple Smile ама какво и е на тази? Горение бяха много яка марка, чак толкова ли са ги развалили?
Ако може да упоменете от къде съдите за коментарите си, майстор на перални ли сте, в магазин ли работите или от скромен опит с една която имате.
Благодаря!

# 564
Не съм имала тази марка, но какво да ѝ е.... Щом ти харесва, вземи си я.

ПС: Ние коментираме от гл.точка на марките, които имаме и ползваме.

# 565
Здравейте, някой който разбира ако може да изкаже мнение за Gorenie и по точно Gorenje WD10514
10кг. / 7 кг. с голям барабан с 5 г. гаранция за 800лв не е ли супер?
Зная чш AEG и Elektrolux ще ми препоръчате Simple Smile ама какво и е на тази? Горение бяха много яка марка, чак толкова ли са ги развалили?
Ако може да упоменете от къде съдите за коментарите си, майстор на перални ли сте, в магазин ли работите или от скромен опит с една която имате.
Благодаря!
Нищо не са развалили, просто комбинираните от всяка марка си имат особености и проблеми заради мъха от дрехите.
А допускаш ли някои потребители може да са имали много повече от една?

И понеже моята токущо изсуши няколко неща, да ти покажа колко мъх се отделя. Ако няма филтър за мъхове, си представи какво чудо остава в пералнята.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 14:43 от petiaivanov

# 566
Аз също си взех АЕГ след като четох доста и не съжалявам. Филтърът за мъхове е голяма работа. Освен това е стабилна като скала, докато предишните ми перални понякога "се разхождаха" при центрофуга.  Но не ходя да я рекламирам, ако ме питат казвам, че съм доволна. Но сега ти хем питаш, хем не харесваш отговори, които не пасват на твоето решение.  Но няма лошо, вземи си Горение. Това все пак си е  известна фирма и няма съмнение, че и ще пере, и ще суши. Къде е проблемът?

# 567
Фуу тъкмо се бях навил, но след като видях снимката .. Това всичко мъх ли е?! Anguished  от едно пране, каква материя какви дрехи са това, то няма да сотане плат след 10 пранета Rolling Eyes  Шегувам се незнаяяя .. фуу 2 хил. лв не ми се дават ...
Добре нали има гаранция 5 години, не е ли изчислено някак да не се затлачва? Логически разсъждавам. Къде отива този мъх ако няма филтър?
Незная, то излиза че е по добре да взема най-евтината сушилня, тя поне ще има задължително филтър за мъх нали?

# 568
Не винаги има толкова мъх. Даже много рядко има по много и само от специални дрехи. Но си го има и се трупа. Ако имаш място И за пералня, И за сушилня може би е по-добре, но комби си купуват хора, които нямат. 

# 569
  • София
Аз открих какъв е трика с мъха - трябва да се пуска едно изплакване след сушилнята. Аз обаче, забравям да го правя и понякога мъхът се полепва по дрехите от следващата пералня. Особено имам един такъв рошав пуловер...

Общи условия

Активация на акаунт