Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 291
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
А какво значи сушене на автомат? Това само комбинираните пералня/ сушилня ли го имат?
може би е пране+сушене заедно.

# 631
  • sofia
Аз също вчера на моята пуснах тениски и блузи на 90 мин сушене и излезнаха супер, а когато зададох автоматично време - беше около 3ч само сушенето.

Може би така ще процедирам.

# 632
А какво значи сушене на автомат? Това само комбинираните пералня/ сушилня ли го имат?
Значи да кажеш на пералнята искам го сухо като за гладене/като за гардероб/пресушено и тя сама си избира колко да суши. И колкото по-малко препълнена е и с по-еднородни дрехи, толкова по-добре функционира. Ако е пълна с памучни тениски, потници и боксерки например, работи перфектно. При големи неща тук там може да има нееднородност. Аз само така суша - задавам степента и колкото, толкоз.

# 633
може би е пране+сушене заедно.

Аз също вчера на моята пуснах тениски и блузи на 90 мин сушене и излезнаха супер, а когато зададох автоматично време - беше около 3ч само сушенето.

Може би така ще процедирам.

Момичета, разучете ги тези машини и ги ползвайте по правилен начин. Що ги мъчите така и скапвате дрехите?!
Обясних и в предишния си пост и пак ще напиша:
1.Автоматичен режим означава не пране и сушене заедно, а сушилнята, според задената програма "Памук", Синтетика, Деликатни ит.н. си ги следи колко са мокри със сензори за влажност и сама си регулира времето. Дори и да показва в началото 3 часа за два чаршафа, след малко ще го коригира и те ще станат готови за един час (принерно).
2. Сушене за време означава, че вие казвате на машината " ще сушиш 30 мин." Тогава тя суши на максимална температура и не отчита типа материя вътре. Излиза или суха или мокра в зависимост от това дали вие правилно сте преценили какво време да зададете.

За комбинираното АЕГ: ако искате само да сушите на автоматичен режим, то тогава:
1. програматорът се наглася на съотвената материя
2. избира се само сушене от бутончето
3.старт
4. машината тръгва
5. показва някакво време, което не отговаря на истинското
6 след малко , около 10 мин, показва приблизително за какво реално време ще ги изсуши, тъй като е успяла да "измери" влажността.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 16:08 от petiaivanov

# 634
  • sofia
Аз нямам опит и за това търся съвети.
Много ми се вижда пране и сушене 7-8 часа, това ме тревожи.Прането беше около 1:30 пак казвам.

Аз пера маратонки в момента, предполагам те не се сушат? Вие как процедирате с тях?

# 635
Аз нямам опит и за това търся съвети.
Много ми се вижда пране и сушене 7-8 часа, това ме тревожи.Прането беше около 1:30 пак казвам.

Аз пера маратонки в момента, предполагам те не се сушат? Вие как процедирате с тях?
Ама ти четеш ли нещо от това, което ти написахме с Черна станция или само си пишеш, а пък твърдиш, че търсиш съвети? Кажи, как да ти се обясни по-ясно  какво означават тези времена?! Изобщо прочете ли нещо, след като написа първия си пост?

# 636
  • sofia
Моля само да не се караме, говорим си за перални все пак Simple Smile
Чета ви внимателно, казвам, че не очаквах пране и сушене да продължи 8 часа, ненормално ли е!!!?

# 637
Това 8 часа е максималното време, което после пералнята си настройва в зависимост от обема и вида на прането. Нормално е, ако прането ти е 4 часа и сушенето ти е 4 часа. Прането има възможност за ръчно съкращаване на времето. Сушилнята също може да се настройва ръчно.

# 638
Но аз почти никога не ги пускам в двоен цикъл - пране и след това сушене. Само ако ми се налага да излизам и няма да съм там когато свърши прането. Иначе пера, отварям, оправям дрехите (все се случва две блузи да са се оплели като свински черва или някой чаршаф да е на топка в друга торба) и после пускам сушене.

# 639
Аз не пускам заедно пране и сушене, понеже пълня винаги /или почти винаги/ пералнята, а после за сушене деля на две.
Рядко слагам половин пералня и сушилня и ги пускам заедно двете, понякога нощем да се извъртят до сутринта.

# 640
Чета ви внимателно, казвам, че не очаквах пране и сушене да продължи 8 часа, ненормално ли е!!!?
А сега кажи ясно:  ти засече времето и то беше 8 часа? или Пералнята изписа 8 часа на дисплея? Кое от двете е вярното?

Още нещо: този Hoover е без термопомпа и това означава, че на програма за Памук и програмата за време суши на ужасно висока температура - някъде около 80 градуса!!! Много внимавай какви материи  пускаш на тези програми - хем да не съсипеш дрехите, хем да не се стопи/подпали нещо!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 17:19 от petiaivanov

# 641
  • Пловдив
Именно, др..относно посл.пост. Затова ми се случва да пусна да суши на синтетика именно, заради материята и градусите.

# 642
..., което означава по-дълго сушене за памучи тъкани.

# 643
  • sofia
А сега кажи ясно:  ти засече времето и то беше 8 часа? или Пералнята изписа 8 часа на дисплея? Кое от двете е вярното?

Още нещо: този Hoover е без термопомпа и това означава, че на програма за Памук и програмата за време суши на ужасно висока температура - някъде около 80 градуса!!! Много внимавай какви материи  пускаш на тези програми - хем да не съсипеш дрехите, хем да не се стопи/подпали нещо!

Пуснах в 22ч и приключи в 6ч Simple Smile, според дисплея беше 5-6 часа. Имах жълт плик, боядисал бял чаршаф

# 644
  • Варна
Леле това какво количество пране е? Моята е 9/6 и 6кг. ги пере и суши за около 4ч. като прането си го настройвам аз. Има 1ч.пране на 60гр. и около час плакнене с включено допълнително такова. После на автоматично сушене още 2ч.

Общи условия

Активация на акаунт