Клиника Адела Фертилити - вълшебна тема 8

• 34 951
  • 725
  •   2
Отговори
# 615
  • Варна
Хопчи, директно звънни и си задай въпросите на акушерката, с която поддържаш връзка, или още по-добре, искай да ти запише час за преглед при д-р Калчев и му сподели притесненията си, не винаги всичко се вижда на ехограф, бъди настоятелна.
Блинг, при мен не се дърпа Ноември месец, но тогава отидох с директна заявка от Сигридов, че нещата не са добре, дори разбрах, че лично Сигридов му се е обаждала за моят случай ( много изненадана останах, даже се притесних, че нещата изобщо не са Ок, щом му е звънял).

# 616
Ти си по-специален случай и то се доказа в последствие. Говоря от личен опит. Не ми се изпада в обяснения, защото търпението ми е крайно преляло и не искам да повлиявам негативно, на който и да е.

# 617
  • Варна
Блинг, да, така е, за това написах да разговаря директно и да бъде настоятелна. И аз не бих била спокойна с 3 кюретажа да се пристъпва към процедура без да се проверят матка, тръби...
Какво става с теб, защо не споделиш? Мисля, че е важно да знаем какво да очакваме, особено на момичетата, които им предстоят процедури. Може би поради голямата натовареност започват да се допускат пропуски.

# 618
Да, затова и аз й казах да пита и настоява, да бъде активен пациент. Защото нещата се случват бавно.
Относно мен, както казах не знам до колко е редно да споделям. Защото все още не съм сигурна дали всичко произтича от претовареност, лично отношение или лош късмет. И не искам да повлиявам негативно на никой. Всеки има различен опит, различни проблеми. Като цяло винаги има доволни и недоволни пациенти. Много е субективно. Само заради единия добър или лош късмет може да се превърнеш в изключително доволен или недоволен пациент. Болно ми е, защото съм пациент вече от много години. Познаваме се. Нещата трябваше да се случат по-бързо и леко този път, но уви...Аз продължавам по един или друг начин, защото имам недовършена работа. При неуспех вече не знам по какъв път ще поема.

# 619
Ами то хубаво ще звънна, ама какво да им кажа док нищо не каза, ама аз искам хистеро. Не е ли малко несериозно, коя съм аз да предлагам, не е ли това негова работа. В крайна сметка аз не съм лекар! Не знам, объркана съм! Притеснявам се от реакцията!

# 620
Звънни и искай час за преглед, защото си притеснена от това и това и тн.

Блингче, всичко ще се нареди, знаеш!

# 621
  • Варна
Това с личното отношение и лошият късмет и аз съм си го мислила, и съм го споделяла.
Хопчи, звъниш и споделяш притесненията си, че имаш 3 кюретажа и не си спокойна да се пристъпва към процедура без проверка на матката и тръбите, ако увъртат, кажи че искаш час за преглед, отиваш и разговаряш с доктора. Ти не си лекар, но трябва да си информиран пациент, колкото и да е доволен човек, никога не трябва да се доверява сляпо, все пак се отнася за твоето здраве. Щом имаш съмнения, значи трябва да си изясниш нещата.
П. С. Разбирам, че се притесняваш от реакцията, аз също бях притеснена, когато ми се наложи да звъня и да искам по-скорошен час за преглед, а не бях посещавала клиниката година и половина. В крайна сметка се оказаха напразни тези ми притеснения.
По-спокойна ли ще си да правите опит " на сляпо" и ако е отрицателен резултатът да се обвиняваш, че дори не си опитала да споделиш съмненията си?

# 622
Аз като ативно четяща, но не пишеща искам да споделя какво си мисля в момента.
Блинг, никой не е длъжен да пише какво му се е случило, аз съм жив пример, че предпочитам да не пиша.
Но когато човек има активна роля в този форум, според мен е хубаво да споделя не само позитивните неща.
Да наясно сме, че доктора е страхотен човек и специалист.Също така сме наясно, че и да кажеш нещо негативно, може да се държи на твоята изнервеност по въпроса, на факта че примерно си решила, че този път няма да е като предишния и няма да чакаш много.
Просто исках да кажа, че като кажеш А е хубаво да кажеш и Б, защото  в момента ти гарантирам, че фантазията на хората изработва, много по-зловещи сценарии от това което те е разочаровало.
Всеки си има глава на раментете и ще прецени какво да си мисли.

# 623
Хопчи, единственият ти шанс е да поискаш среща и да го обсъдите лично. И ако не е първоначално ок, да обсъждате няколко пъти докато убедиш. Но за целта буквално ще трябва да си измислиш причина да се видите щом си била скоро. На този етап може да пробваш да обясниш ситуацията на акушерка и тя да предаде.
Да, не съм длъжна да споделям. Хората, които ме познават от преди виждат, че не го правя в последно време. За което си имам причини. И каквото и да споделя въображението на някои хора винаги ще работи и ще има наплашени хора.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 10:52 от 💎Bling-a-ling💎

# 624
Така ще направя, ще обясня на акушерката, пък каквото такова. Аз имам един час, които не отмених за март месец, така че ако не стане сега ще ходя да се видя с него. Така или иначе се въртя в кръг от три години, няколко месеца чакане не са проблем, колкото и да искам нещата да се случат бързо.
Благодаря!

# 625
Остави си го и използвай за това.

# 626
Блинг, извинявам се ако си се засегнала.
Понякога оставам с усещането, че умишлено не се пишат и се премълчават някакви негативни неща затова го казах.Може и да си въобразявам.
Пожелавам успех на всички.
Радвайте се на живота, защото той е най-големият ни дар.
Казвам го от позицията на 10 години бебеправеща.

# 627
Не изобщо не си ме засегнала по никакъв начин. Много добре разбирам гледната ти точка. По-скоро аз имам вина, че се "изпуснах" под афект. Самата аз не обичам така да се разпалва без обяснение. Но първо, че вече отдавна не усещам темата като моето място, в което да споделям. Липсва ми онази сплотеност и семейна обстановка от преди. Но в крайна сметка годините, хората са различни. Няма как.
Второ не искам да нахвърлям някакви отрицателни неща, които да образуват стрес на новите момичета. Не, че не са ми основателни оплакванията. До някъде са пречупени и увеличени от други мои лични проблеми и фактори. Но, както казах всеки има различни усещания и опит. Няма нужда от може би излишен стрес. Най-редно е може би да споделя всичко някой ден, когато приключа нещата с клиниката.

# 628
Момичета, искам да попитам тази диагностична хистероскопия се прави според някакви индикации ли? Четох няколко теми назад и останах с впечатление, че е доста правена процедура, особено при жени с по няколко аборта, както е и моя случай. Освен това май има доста случаи на забременели след нея. На мен док ми каза на първия преглед, че единият ми яйчник е срастнал за матката. Следващият път само каза, че матката е нормална, с идеална лигавица и че съм с перфектен резерв и ни  изпрати по живо по здваво да пробваме ин виво още 3 месеца и ако не забременея започваме процедура. Притесняваме, че след три кюретажа може да има някакви поразии, но док предполагам щеше да каже, ако има съмнение. А преди ин витро не е ли добре да се направи такава процедурa за да се огледат нещата? Другото, което искам да питам е към кого да се обърна в клиниката за документ за смяна на клиниката защото и това трябва да задействам за да съм в готовност?
Здравейте аз съм същия случай. Имам три кюретажа и при прегледа Калчев ми каза че всичко му изглежда наред и до там. Според него на рози етап всичко е наред матката, канала и тръбите са били ок щом се получават бременности. И на мен ми предстои процедура и се чудя как да го обедя за хистеро, защото предполагам ще има доста сраствания от кюретажите.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 12:17 от Милото

# 629
Ако сте забременявали сравнително бързо може и затова да не е толкова притеснен. И не е казано, че винаги трябва да има проблем след абразио. Ако има нещо сериозно като цяло ще се види на ехограф. При мен още мна първичния преглед заговорихме за ТВЛ, за да видим дали няма последствия от последното абразио. Но като цяло беше минала година и половина от тогава и се борехме с неизяснен стерилитет. А и най-вече това беше преди 4+ години. Сега времената са други.

Общи условия

Активация на акаунт