Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 730
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Dorry88, разлика почти няма. Лично аз предпочитам ЕДТ, на моята кожа се развива една прекрасна малинова закачливост и буквално ми носи щастие този аромат. Докато ЕДП ми стои тежко, задушливо. Като трайност при мен нямат разлика. Основата им е идентична, променя се само остатъка.

# 631
  • Пловдив

Привет в този мрачен при мен ден пристигнаха два ударени на сляпо аромата Tabacco&Tonka bean и Peony&Peppercorn на Banana republic и много им се радвам в момента, прекрасни наситени Тобако ми звучеше мой и така ще стане, разучавам ги още и ще видя как ще са от към трайност😊 и за да не бъдат самотни бях поръчала VCA neroli amara 💝не мога да ви опиша колко ми е светло и уютно напук на мрачния ден🥰

# 632
Благодаря за каналите, веднага ще ги прегледам.  Blush
Загледала съм Montale - Honey aoud и Oudmazing. Обожавам мед  Heart Eyes
Препоръчвам за проба Euphoria Amber Gold Calvin Klein супер мощен, траен, елегантен, но аз пък никак не харесвам мед и ако имаше как да пропусна ударното начало щях да съм луда по този аромат.

Благодаря, задължително ще го потърся. Оригиналната Euphoria ми е много любима, адски трайна и излъчваща е при мен.  Heart Eyes

# 633
  • Бургас
astravera, честити аромати на Банана Републик. Видях ги в парфимо и ми станаха доста любопитни, но пък не ги намерих във Фрагрантика и се въздържах от поръчка. Иначе определено звучат любопитно.

# 634
  • София
astravera - Мммм честити нови хубавини!
Много добре звучат тези на банана - аз също ги загледах, като най-много ме привлече този
BANANA REPUBLIC DARK CHERRY & AMBER
Fragrance Notes
Top Notes -  Black cherry, Pink freesia
Heart Notes - Cherry blossom, Praliné
Base Notes - Blond cedarwood, Red amber
Скрит текст:

За VCA neroli amara каквото и да се каже е малко - за мен е еталон в свежите  аромати. С кеф да ги ползваш Simple Smile

# 635
  • Пловдив
astravera - Мммм честити нови хубавини!
Много добре звучат тези на банана - аз също ги загледах, като най-много ме привлече този
BANANA REPUBLIC DARK CHERRY & AMBER
Fragrance Notes
Top Notes -  Black cherry, Pink freesia
Heart Notes - Cherry blossom, Praliné
Base Notes - Blond cedarwood, Red amber
Скрит текст:

За VCA neroli amara каквото и да се каже е малко - за мен е еталон в свежите  аромати. С кеф да ги ползваш Simple Smile
Благодаря🍀 И аз имах колебание за тази череша, но реших, че божура ако не ми допадне дъщеря ми определено ще ми го грабне, тя обожава този аромат🥀

# 636
Astravera честити ти красоти!
Много хубаво звучи тютюневия! Можеш ли да го опишеш- сливата добре ли се усеща, тютюна колко е сладък? Прилича ли ти на друг тютюнев аромат?

# 637
  • ново
Днес си пръснах за проба Либре и.....се влюбих 😍 не мога да отлепя нос от китката ми. Дано черният петък да ме зарадва.

# 638
  • Sofia
astravera, честити ти придобивки!
Моят Тонка и Табако на Банана ме чака в Спиди. Grinning
Ще чакам отзив от теб. Blush

Deetron, какво “съвпадение”, аз също много му се чудих на Черешата и Амбъра. Bowtie

# 639
  • Пловдив
Много хубаво звучи тютюневия! Можеш ли да го опишеш- сливата добре ли се усеща, тютюна колко е сладък? Прилича ли ти на друг тютюнев аромат?
Ами ще се опитам да го опиша 😊 усещам всичките му съставки добре съчетани без ясна и силна изява на някоя от тях, в първите секунди табаковата е най-отчетлива, но не толкова силна както при Дюпон примерно и бързо уляга смесена със сливата. Парфюмът не е крещящ и силен, но пък има присъствие без да те боли глава от него, според мен става за ежедневно предимно в студени дни носене, в офис няма да бъде неприятен на никой, носи на всякакъв тип облекло и въпреки това е индивидуален и разпознаваем.

# 640
  • София
Зареждат Armani Prive в Дъглас Парадайс. В сайта има качени 5 парфюма... дано предложат по-голям асортимент.

# 641
Ами ще се опитам да го опиша 😊 усещам всичките му съставки добре съчетани без ясна и силна изява на някоя от тях, в първите секунди табаковата е най-отчетлива, но не толкова силна както при Дюпон примерно и бързо уляга смесена със сливата. Парфюмът не е крещящ и силен, но пък има присъствие без да те боли глава от него, според мен става за ежедневно предимно в студени дни носене, в офис няма да бъде неприятен на никой, носи на всякакъв тип облекло и въпреки това е индивидуален и разпознаваем.
Благодаря! Така описан изглежда   много уютен, а тютюн и слива ми е много любима комбинация. Flowers Four Leaf Clover

# 642
Ralitsa_, и ти ли го хареса Hug, много се радвам, ако е така. Ще чакам да разкажеш повече, как го усещаш ти. И аз чакам да си го купя, но немците по незнайно каква причина зареждат само мъжките парфюми на марката, и дори онлайн не се е появил още никъде, и се чудя от къде ще го купувам.

Разбира се, че ми хареса, любима Ковачева, той си е за харесване. Бях се засилила за Byzance 2019 Rochas, разкошно шише, обаче ванилията е с миризма на пшеничен грис. И случайно видях  Wanted girl. Опитвам се да разбера какъв е този десерт в пирамидата, но е ясна работата, отново сладкории. Следващата седмица, когато си го взема, ще изпробвам трайността и ще пиша заслужава ли си да го търсиш,  дано е траен. И лимитирана Принцеса HeartHeartHeart

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 17:13 от Ralitsa_

# 643
Помня, че някои от вас тук имаха Lady Gaga Fame - опишете го, моля Flowers Hibiscus

# 644
  • Germany
Ralitsa_, и ти ли го хареса Hug, много се радвам, ако е така. Ще чакам да разкажеш повече, как го усещаш ти. И аз чакам да си го купя, но немците по незнайно каква причина зареждат само мъжките парфюми на марката, и дори онлайн не се е появил още никъде, и се чудя от къде ще го купувам.

Разбира се, че ми хареса, любима Ковачева, той си е за харесване. Бях се засилила за Byzance 2019 Rochas, разкошно шише, обаче ванилията е с миризма на пшеничен грис. И случайно видях  Wanted girl. Опитвам се да разбера какъв е този десерт в пирамидата, но е ясна работата, отново сладкории. Следващата седмица, когато си го взема, ще изпробвам трайността и ще пиша заслужава ли си да го търсиш,  дано е траен. И лимитирана Принцеса HeartHeartHeart
При мен Wanted girl е с чудесна трайност, без да излъчва особено силно, но си го усещах добре. Както споменах и в предишния ми пост, точно на прясно отворена кутия с дулсе де лече ми мирише, или на неговия руски еквивалент сгущенка вареная. Това е дълго варено подсладено кондензирано мляко, което е запазило ароматът на мляко, но е с хубав карамелен и сладък вкус. Аз не оставам вкъщи без него, защото ми дава точната доза сладост, без да ми прилошава от него. Началните ноти на този парфюм са точно този аромат за мен, но това да не те плаши, така е само в първите пет минути. Това имам в момента в хладилника, да визуализирам:
Скрит текст:
Скрит текст:

И за да не съм съвсем спам, да споделя малко нови впечатления:

Falling in Leaves Atkinsons Broken Heart Broken Heart, разби ми сърцето този парфюм. Не съм виждала по-красив и изпипан флакон, златните листенца на снимката всъщност са много фин златен обков, който прилепва плътно около бутилката, и в същото време са изработени много красиво, сякаш са правени от ювелир, толкова фина работа е. Кутията и презентацията му са страхотни, много издържани, и няма как да е, при цена 297 евро.  Парфюмът като аромат е толкова мой, че направо ме боли сърцето, защото със сигурност няма да дам 300 евро за парфюм в този момент. Парфюмът всъщност е много познатата на всички роза-ууд-пачули комбинация, но тук тя е много висш пилотаж за мен. Има доста препратки и към роза ууд на Килиан, който е спрян вече, и към Роуз Араби на Армани, и към роуз Калиграфи на Арамис, розата е едновременно пищна, локумена, но и много типичната за Аткинсънс, позната ми от Fashion Decree, но в тъмночервено и локумено изпълнение. Усеща се и плътен ликьор от сливи, който дава още по-голяма гъстота и плътност на парфюма. Ууда е осезаем, леко маслен, смесен с много хубаво топло шоколадово пачули. И в цялото това нещо има нещо сочно и зелено, и точно то прави парфюма уникален и рядко красив. Предполагам, че това е Рабарбера, който обикновено не ми допада особено в парфюм, но тук е изненадващо на място, и дава интригата в парфюма. Много луксозно, типично за марката изпълнение, много пипнат и съвършен, и ако беше излязъл преди няколко години, когато нямах толкова красиви рози, сън нямаше да спя, щях да гладувам за него, и щях да го купя от първо помирисване. За мен е почти съвършения парфюм, само цената му не е.

Запознах се и с новата линия на Molton Brown, много красиви флакони, много носими и приятни парфюми, на човешки цени. Повече за тях е писано тук

Аз полудях по коледната им лимтка Bizarre Brandy Molton Brown. Ако попадна в ароматната диря на мъж с този парфюм, не нося отговорност за действията си. Много, много секси. Наистина е аромат на коледа, защото мирише на затоплен много скъп коняк, с ванилови и подправкови нюанси, на курабийки с кардамон и канела, на портокалови захаросани резенки, мирише  на бъчвите, в които е отлежавал конякът, на прясно приготвено силно еспресо и на лек дим от камината. Представям си стилен и елегантен мъж, наслаждаващ се на чаша хубав коняк с кафе, след коледната вечеря пред камината на дома. Много наситен, много топъл и ароматен, много излъчващ и присъствен. За мен е почти 90% копие на https://www.fragrantica.com/perfume/Krigler/Established-Cognac-66-8174.html, безспорен хит в парфюмните среди, но трудно откриваем и на безбожна цена. Предложението на Молтън Браун е повече добро, а цената е 100 евро за 100 мл, което в днешно време направо си се води вече за добра цена.

Tabak Absolute Eau de Parfum Molton Brown е много стилен и ароматен, рядко добър табак, който е сух и ароматен, без да отива към запалена цигара, или да напомня пепелник. Също така не е смесен с ванилия, или сладости, не прилича на аромат за лула или наргиле. Просто аромат на сух тютюн, с остър аромат на джинджифил и цитруси в началото, омекотени от включващите се постепенно зелени виолетки и балсамови зелени ноти, върху кедрова база. Много шик, много стилен, лесен за носене и харесване, за мен унисекс и бих го носила с огромно удоволствие. Цената за 50 мл. беше 61 евро, за 100 мл. 100 евро.

Suede Orris Molton Brown го пробвах в другата бутилка, както на горните два, но не е показана във фрагрантика. Този парфюм го виждам в цвят. Сребристо лилав ми е. Много изискан и женствен. Аромат на млади ириси от градината, на желе от червени тъмни плодове, на сребрист мъх и на изящен и фин велур. Едновременно е сочен, леко сладък, пудрен, има нещо шипрово, нещо плодово. Много хубаво изпълнение и е идеален за ежедневен парфюм, за офис аромат, или просто да се носи за собствено удоволствие. Има нещо сходно с любимият ми Paris Florence Carven и затова се чудя, дали имам нужда от него, но много ми харесва и го мисля.

И последно и спирам, Cassili Parfums de Marly Това е Делина, направена по друг начин. Едновременно е той, но е и съвсем различен парфюм. Защото тук са отнети розата и личито на Делина, запазили са мощната и присъствена база, много характерна за парфюма, и вместо тях са добавили много праскови и кайсии под всякаква форма. Усещам най-вече сладко от кайсии с бадемчета, сок от намачкани праскови, тропически плодове и цветя, мощен аромат на тиаре, много плодова сладост, и позната ни от Делина база. Сливата се усеща добре, под формата на компот от джанки, едновременно сладък и кисел. Парфюмът не е точно мой, жълтите цветя ми идват свръх във него, а също и не припадам по праскови в парфюм, но няма как да му се отрече, че е направен много добре, много хубав, излъчващ мощно, и ще бъде следващия хит на марката.

Хубава вечер на всички.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 13:44 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт